Wij vragen het kosteloos op bij Stichting Processen Verbaal!
Waar vraag ik een proces verbaal na een ongeluk op?

Gratis proces verbaal opvragen na een aanrijding

Een aanrijding is niet alleen heel vervelend, u kunt er ook letsel aan overhouden met ook nog eens schade tot gevolg. Uiteraard wilt u dan een schadevergoeding eisen op de aansprakelijke partij. Hiervoor dient u te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw schade. Dit doet u door het opvragen van een proces verbaal bij de Stichting Processen Verbaal.

Het opvragen van een proces verbaal bij de Stichting Processen Verbaal kost geld. Kiest u ervoor om uw letselschade gratis door ons te laten verhalen op de aansprakelijke partij, dan vragen wij het proces verbaal bij de Stichting Processen Verbaal kosteloos voor u op. Hoe wij u gratis rechtsbijstand kunnen bieden leest u door op de link te klikken.

Bij ons vindt u ervaren en deskundige letselschade advocaten. Wij vragen het proces-verbaal op en gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen. Ook zorgen wij direct voor een voorschot op uw letselschade en voeren wij alle onderhandelingen met de verzekeraar. Dit alles volledig gratis!

Wilt u ook gratis rechtsbijstand na een aanrijding? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Stichting Processen Verbaal

Als je betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk of als je als fietser aangereden bent, dan is het ten eerste verstandig om een schadeformulier in te vullen. Dit is echter niet altijd direct mogelijk. Bijvoorbeeld door het letsel dat u heeft opgelopen. Gelukkig komt vaak de politie bij een aanrijding ter plaatse. Zij maken van ieder verkeersongeluk een proces verbaal op en sturen dit naar de Stichting Processen Verbaal. Dit is een verslag van het ongeluk waarin staat:

 • de namen van de bij de aanrijding betrokken partijen
 • namen van eventuele getuigen van het ongeluk
 • een beschrijving van de toedracht van het auto ongeluk of fiets ongeluk

Het proces verbaal van politie is belangrijk. Hierin staat immers wat er precies gebeurd is en dus ook wie schuldig is aan de aanrijding. Op basis van het proces verbaal kunnen wij voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Omdat het voor de politie onmogelijk is om iedereen het proces verbaal toe te sturen, kan deze opgevraagd worden bij de Stichting Processen Verbaal.

Opvragen PV bij Stichting Processen Verbaal

Het opvragen van het PV gebeurt dus bij de Stichting Processen Verbaal. Dit kan online via de website. Let wel op dat u een aantal zaken nodig heeft om een proces-verbaal op te kunnen vragen:

 • een geldig legitimatiebewijs
 • de datum van het ongeluk
 • het kenteken van een betrokken motorvoertuig of
 • de exacte plaats van het ongeluk

De kosten voor het opvragen van het rapport van de politie bedragen € 8,40 inclusief BTW. Kiest u er voor om uw letselschade claim gratis in te laten dienen door onze letselschade advocaten? Dan vragen wij het proces verbaal gratis voor u op!

Wilt u ook uw letselschade gratis laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op, wij claimen uw letselschade 100% gratis op de letselschade verzekeraar van de tegenpartij.

Wat te doen bij een aanrijding?

Een aanrijding roept vragen op, dan is logisch want waarschijnlijk heeft u nog nooit een auto ongeluk of fiets ongeluk meegemaakt. Een vraag die onze letselschade advocaten vaak krijgen is dan ook wat te doen bij een aanrijding? Daarbij zijn een aantal zaken van belang:

 • vul indien mogelijk een schadeformulier in. Op een aanrijdingsformulier kun je namelijk veel belangrijke informatie kwijt zoals de toedracht van de aanrijding
 • zijn er getuigen? Vraag om de contactgegevens
 • bel bij onraad of doorrijden na een aanrijding ter plaatse de politie zodat zij onderzoek kunnen doen
 • maak foto’s van de voertuigen en als het kan uw letsel
 • ga met uw letsel zo snel mogelijk naar een arts en laat het letsel noteren in uw medisch dossier
 • bel onze letselschade advocaten, hoe eerder wij aan de slag kunnen hoe sneller u een schadevergoeding ontvangt

Op deze manier weet u zeker dat u er alles aangedaan hebt om succesvol een letselschade vergoeding te kunnen vorderen

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschade vergoeding bestaat uit diverse soorten schadeposten. Dit worden ook wel letselschade bedragen genoemd. Er wordt daarbij een onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade. Deze laatste schadepost wordt ook wel morele schadevergoeding of smartengeld genoemd. Het gaat bij smartengeld om een vergoeding voor schade die niet op geld te waarderen is zoals pijnklachten, angstklachten en psychische klachten zoals een PTSS.

Materiële letselschade bedragen zijn alle schadeposten die wel op geld te waarderen zijn. Enkele voorbeelden van deze letselschade bedragen zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten als het eigen risico
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • een honden uitlaatservices
 • (extra) kinderopvang
 • reiskosten
 • kosten voor onderhoud aan de woning of de tuin

Wilt u weten welke letselschade bedragen in uw situatie voor vergoeding in aanmerking komen? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade advocaten adviseren u graag en helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade na een auto ongeluk of als u als fietser aangereden bent.

Hoe lang duurt uitbetaling letselschade?

Na een auto ongeluk of fiets ongeluk wilt u uiteraard snel uw letselschade vergoeding ontvangen. Maar hoe lang duurt uitbetaling van letselschade nu precies? Dit is lastig te zeggen en hangt af van diverse factoren:

 • de ernst van het letsel
 • is er discussie over de schuldvraag of het causaal verband
 • hoe snel reageert de verzekeraar

In de regel is het zo dat bij licht letsel de uitbetaling van letselschade vrij snel gaat. Er is dan immers maar een korte periode van klachten en beperkingen die vaak ook niet blijvend zijn. Uw letselschadezaak kan dan vlot geregeld worden. Bij ernstig letsel is dit vaak niet het geval en zullen er veel zaken uitgezocht moeten worden, bijvoorbeeld of er blijvend letsel is en of wij in de toekomst nog schade kunnen verwachten. Er wordt dan vaak een medisch adviseur ingeschakeld en een uitgebreide schadestaat opgesteld. Ook kan er dan een arbeidsdeskundige of andere deskundige ingeschakeld worden.

Helaas reageren verzekeraars traag. Ook dit is van invloed op hoe lang uitbetaling van letselschade duurt. Wel regelen wij na een aanrijding direct een voorschot op de letselschade voor u zodat u geen kosten hoeft voor te schieten of met uw schade blijft zitten.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar