Wij adviseren en helpen bij een botbreuk!
Wat zijn de kenmerken van een gesloten botbreuk?

Wat zijn kenmerken van een gesloten beenbreuk?

Een beenbreuk is vervelend letsel. Je kunt er lang mee zoet zijn en soms vindt er ook geen volledig herstel plaats. Bij een beenbreuk wordt onderscheid gemaakt tussen een gesloten beenbreuk en een open beenbreuk. Maar wat zijn nu de kenmerken van een gesloten beenbreuk en wat als je hierdoor schade oploopt? Dit zijn de onderwerpen van deze pagina.

Heeft u vragen over de kenmerken van een gesloten beenbreuk of wilt u gratis juridische hulp bij letselschade door een beenbreuk? Onze letselschade advocaten helpen graag. Samen met onze medisch adviseur beantwoorden wij uw vragen en een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor helpt bij het verhalen van letselschade als gevolg van kenmerken van een gesloten beenbreuk.

Bel voor gratis hulp bij een beenbreuk door een ongeval 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat is een kenmerk van een gesloten botbreuk?

Om antwoord  te geven op de vraag wat een kenmerk is van een gesloten botbreuk, is het belangrijk het verschil uit te leggen tussen een open botbreuk en een gesloten botbreuk. Bij een open breuk is het bot zichtbaar buiten het been, het bot steekt naar buiten en is zichtbaar. Bij een gesloten botbreuk is dit niet het geval. De breuk is van buiten niet zichtbaar, maar bevindt zich in het been. Dat is dan ook direct het kenmerk van een gesloten botbreuk.

Een gesloten botbreuk is lastiger te herkennen dat een open botbreuk omdat de breuk in het lichaam zit. Maar meestal is de pijn in bijvoorbeeld het been of arm een belangrijk kenmerk van een gesloten botbreuk. Een röntgenfoto bevestigt dan meestal dat het gaat om een breuk.

Wat is nog meer een kenmerk van een gesloten beenbreuk?

Een belangrijk kenmerk van een gesloten botbreuk is dus dat de breuk niet zichtbaar is. Andere kenmerken van een gesloten botbreuk zijn:

 • Een bloeduitstorting.
 • Zwelling van de huid rondom de botbreuk
 • Heftige pijnklachten op de plek van de breuk
 • Onnatuurlijke positie van het lichaamsdeel

Zijn deze kenmerken aanwezig en is het bot niet te zien, dan is er sprake van een gesloten botbreuk. Hiervoor zijn diverse behandelingen voorhanden.

Behandeling gesloten botbreuk

De gesloten botbreuk is niet altijd duidelijk zichtbaar. Daarom is het belangrijk om heel voorzichtig te zijn en bijvoorbeeld zo min mogelijk te bewegen met het been.  en het is daarom van belang dat er geen rare bewegingen worden gemaakt. Zorg er daarom voor dat het slachtoffer van een ongeval comfortabel kan zitten of liggen en ondersteun het

Laat het slachtoffer in een comfortabele houding zitten of liggen en zorg ervoor dat het aangedane lichaamsdeel ondersteund wordt. Stabiliseer de persoon en zorg ervoor dat de persoon zo min mogelijk beweging krijgt in het aangedane lichaamsdeel.

Ga met een botbreuk altijd direct naar een arts of bel de ambulance na een ongeval zodat deze het slachtoffer kan vervoeren. In het ziekenhuis zal de arts beslissen welke behandeling geboden is:

 • rust geven van het gebroken lichaamsdeel
 • het geven van gips
 • een operatie om de breuk te herstellen door middel van schroeven en pennen (osteosynthese materiaal)

Aansprakelijkheid bij een botbreuk

U kunt door de botbreuk schade lijden. Bijvoorbeeld loonschade door arbeidsongeschiktheid, medische kosten en kosten voor hulp in het huishouden of bij uw verzorging. Is de botbreuk het gevolg van een ongeluk, bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Dan kunt u mogelijk een schadevergoeding eisen.

Wilt u over de mogelijkheden spreken met een letselschade advocaat? Neem dan contact op met onze ervaren en deskundige letselschade advocaten. Wij onderzoeken wie aansprakelijk gesteld kan worden en stellen deze partij voor u aansprakelijk. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade volledig vergoed wordt, altijd 100% kosteloos!

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Mensen lezen ook:

💰welke letselschade bedragen worden vergoed

🚲 fietsongeluk

🚶‍♀️voetganger aangereden

🏍️scooter ongeluk

🏢 letselschade bureau

👨‍⚖️letselschade advocaat Groningen

🐕hondenbeet

🐎val van paard

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar