Onze letselschade advocaten helpen u volledig kosteloos!
Zoekt u een ervaren letselschade advocaat in Breezand?

Letselschade advocaat Breezand

Een ongeluk kan grote gevolgen hebben. Zo kunt u vervelend letsel oplopen met financiële gevolgen tot gevolg. Meestal kan een andere persoon hiervoor aansprakelijk gesteld worden. U heeft dan recht op een schadevergoeding. Een letselschade advocaat kan u hierbij gratis juridische bijstand geven. Hoe wij u gratis kunnen helpen? Druk op de link voor meer informatie.

Op deze pagina leest u een antwoord op veel gestelde vragen die onze letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval ontvangen:

 • wat te doen bij een auto ongeluk?
 • wat is een eenzijdig ongeval?
 • wanneer is iets een bedrijfsongeval?
 • wat te doen bij een hondenbeet?
 • wie is aansprakelijk bij schade?

Gratis juridische rechtsbijstand van uw letselschade advocaat in Breezand

Uw letselschade advocaat in Breezand vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten. Wij hebben een letselschade advocaten in Hoorn, Wognum en Alkmaar en komen gewoon bij u thuis voor een gratis letselschade advies en het kosteloos verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of  klik op onderstaande link voor gratis rechtsbijstand bij het claimen van letselschade.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

U bent aangereden door een auto. Als het gaat om een kop-staart botsing of ander auto ongeluk, dan is het verstandig om een aantal zaken goed te regelen. Een letselschade jurist van een verzekeraar zal namelijk proberen de schade zo laag mogelijk te houden. Ook moet u bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding. Daarom adviseren wij u:

 • een schadeformulier in te vullen
 • foto’s van de autoschade en uw letsel te nemen
 • getuigen te vragen om contactgegevens
 • met uw letsel direct na de auto botsing naar een arts te gaan
 • een letselschade advocaat in te schakelen.

Op deze manier voorkomt u discussie over de vraag: “wie is schuldig aan een bedrijfsongeval” en over welk letsel afkomstig is van het auto ongeluk. Vooral bij een whiplash is dit belangrijk.

Wat is een eenzijdig ongeval?

Bij een eenzijdig ongeval gaat het om een ongeluk waarbij niemand anders betrokken is. Het gaat dan om:

 • een eenzijdig auto ongeluk, bijvoorbeeld omdat u door een klapband of gladheid van de weg raakt
 • de situatie dat u over een omhoog staande stoeptegel valt.

Eenzijdig auto ongeluk

Bij een eenzijdig auto ongeluk is er geen aansprakelijke partij om u schadevergoeding letselschade op te verhalen. Dit is alleen anders als het eenzijdig auto ongeluk te wijten is aan een slecht wegdek zoals een gat in de weg. Is dit niet het geval, dan kunt u niemand aansprakelijk stellen.

In het geval van een eenzijdig auto ongeluk kunt u wel vaak aanspraak maken op een schade uitkering vanuit de svi verzekering. Hierop kunt u aanspraak maken ongeacht de toedracht van het u overkomen ongeluk in de auto. Zowel de materiële schade als het smartengeld worden dan vergoed.

Eenzijdig ongeluk door omhoog staande stoeptegel

Voor schade door een slecht wegdek is in veel omstandigheden de wegbeheerder aansprakelijk. Een slecht wegdek bord is vaak niet voldoende om aan aansprakelijkheid te ontsnappen. Wel zijn er richtlijnen die bepalen wanneer een slecht wegdek zo slecht is dat er sprake is van aansprakelijkheid aan de kant van de wegbeheerder.

De wegbeheerder is meestal de gemeente of provincie. U kunt dus bijvoorbeeld de gemeente aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij.

Contact met uw letselschade advocaat in Breezand

Wilt u weten waar u recht op heeft bij een gebrekkige weg? Onze letselschade advocaten adviseren u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of laat ons weten wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wanneer is iets een bedrijfsongeval?

Er is u een ongeval op het werk overkomen. Maar wanneer is iets een bedrijfsongeval en waar heb je dan recht op? Wij leggen het u graag hieronder uit.

Van een bedrijfsongeval of arbeidsongeval is sprake indien iemand tijdens het werk voor een werkgever of opdrachtgever een ongeval overkomt en hierbij gewond raakt of zelfs komt te overlijden. Er is dan recht op een schadevergoeding bestaande uit alle kosten die u maakt, inkomensschade en smartengeld.

Na een bedrijfsongeval schadevergoeding claimen is in bijna alle gevallen mogelijk. Er rust namelijk een zorgplicht op werkgevers. Deze houdt in dat u veilig uw werk moet kunnen doen, maar de werkgever ook aansprakelijk is als u bijvoorbeeld minder voorzichtig bent.

Bedrijfsongeval melden

Soms moet een werkgever verplicht een bedrijfsongeval melden:

 • bij een ziekenhuisopname na het bedrijfsongeval
 • indien er sprake is van blijvend letsel
 • in geval van een dodelijk bedrijfsongeval

Wat te doen bij een hondenbeet?

Bij letselschade door een hondenbeet is het belangrijk dat u weet van wie de hond is die u gebeten heeft. Bij een hondenbeet kunt u vervelend letsel oplopen, maar ook een tetanus infectie. Daarom is het raadzaam om altijd een arts te raadplegen als u gebeten door een hond bent.

Letselschade claimen na een hondenbeet doet u bij de hondenbezitter. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. De hondenbezitter is namelijk aansprakelijk en moet uw letselschade vergoeden. De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW.

Wie is aansprakelijk bij schade?

Wie aansprakelijk is bij letselschade hangt af van het soort ongeval dat u is overkomen. Bij een achterop aanrijding is de persoon die achterop is gereden aansprakelijk, zoals bij een kettingbotsing. Bent u als fietser aangereden? Bij een aanrijding tussen fiets en auto is de autobestuurder altijd voor ten minste 50% aansprakelijk, ook bij eigen schuld. Dit op grond van artikel 185 wvw.

In het geval van een arbeidsongeval is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Onder werkgeversaansprakelijkheid valt ook als u tijdens werk een verkeersongeval is overkomen of als een collega u letsel toebrengt.

Contact met uw letselschade advocaat in Breezand

Voor een letselschade advocaat in Breezand kunt u terecht bij een letselschade advocaat in Hoorn van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u graag bij letselschade door een verkeersongeval, ongeval op het werk of hondenbeet. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande link voor gratis rechtsbijstand bij letselschade

Donna van Klooster. letselschade advocaat

Donna van Klooster is letselschade advocaat in Hoorn en omstreken.

 

Zoekt u een letselschade advocaat in Noord-Holland? U vindt ons op meerdere locaties in deze provincie, onder andere in Amsterdam, Hoorn en Alkmaar. Dus ook voor een letselschade advocaat in Langedijk, een letselschade advocaat in de Jordaan of een  letselschade advocaat in Schoorl kunt u bij ons terecht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar