Onze letselschade advocaten verhalen letselschade kosteloos.
Zoekt u een letselschade advocaat in Noord-Holland?

Letselschade advocaat Noord-Holland

Op de weg, op het werk en thuis schuilt een risico op het oplopen van letsel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan whiplash symptomen als gevolg van een auto ongeluk of een botbreuk na een bedrijfsongeval. In veel van deze gevallen is er iemand aansprakelijk voor de letselschade die u lijdt. Bij Brugman Letselschade advocaten helpen wij u graag bij het verhalen van uw letselschade. En uw letselschade advocaat in Noord-Holland helpt u altijd volledig kosteloos.

Brugman Letselschade Advocaten werkt door heel Noord-Holland. Dus of u nu een letselschade advocaat in Amsterdam zoekt of een letselschade advocaat in Alkmaar, u kunt altijd bij ons terecht. Zoekt u een letselschade advocaat in Noord-Holland? Bel ons gratis: 0800 278 4626 of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wat doet een letselschade advocaat in Noord-Holland?

Na een ongeval staat uw hoofd vaak niet naar het indienen van een letselschade claim. En na nekklachten na een aanrijding op ander letsel bent u hiertoe ook veelal niet in staat. Dan is het fijn als u een letselschade advocaat in Noord-Holland in kan schakelen. Deze staat u bij in het gehele letselschade traject:

Een letselschade advocaat in Noord-Holland staat u dus bij vanaf het moment van aansprakelijk stellen tot het regelen van uw letselschade claim. En omdat wij de rechtsbijstandskosten verhalen op de aansprakelijke partij, krijgt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat van ons kantoor.

Wat is de hoogte van een letselschadevergoeding?

Letselschade omvat veel soorten schadeposten. De hoogte van de letselschade vergoeding hangt af van een aantal factoren:

 • de aard van het letsel
 • de ernst van het letsel (nekklachten, whiplash, botbreuk, hersenletsel
 • de duur van het letsel (tijdelijke klachten of chronische klachten
 • de looptijd van het dossier (van enkele maanden tot levenslang!)
 • de gevolgen van het letsel (arbeidsongeschikt, studievertraging enz.)

Meest voorkomende schadeposten bij letselschade

 • Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • Pensioenschade
 • Studievertraging
 • Verplicht eigen risico
 • Eigen bijdragen medicijnen
 • Medische hulpmiddelen
 • Huishoudelijke hulp
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • (Extra) kinderopvang
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Smartengeld

Wat houdt een smartengeldvergoeding in?

Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor pijnklachten, zoals pijn in de nek na een aanrijding. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor verdriet en psychische klachten. Daarbij kan gedacht worden aan angst, maar ook aan een post traumatische stress stoornis. Het gaat om alle schade die door een ongeval geleden wordt welke niet op geld te waarderen is.

Letselschade vergoeding berekenen

Wilt u uw letselschade vergoeding berekenen of uw smartengeld berekenen? Onze letselschade advocaten in Noord-Holland doen dit graag voor u. In Noord-Holland vindt u ons in Amsterdam, Alkmaar, Hoorn en Wognum. Maar onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis voor een intakegesprek of letselschade advies. Wilt u kosteloos en vrijblijvend uw letselschade berekenen laten door een van onze letselschade specialisten? Wij helpen u graag. Bel voor een letselschade advocaat in Noord-Holland 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Aanrijding Noord Holland

Het aantal ongevallen met letsel en dodelijke aanrijdingen in Noord-Holland is de afgelopen jaren redelijk stabiel. Cijfers over 2022 zijn niet voorhanden. De laatste cijfers dateren van 2017. Er werden in dat jaar 5.200 inwoners van Noord-Holland met licht en zwaar letsel na een aanrijding opgenomen in het ziekenhuis. In heel Nederland ging het om 29.800 letselschade slachtoffers in het verkeer.

Bij een aanrijding gaat het in het overgrote deel om een kop-staart botsing of kettingbotsing. Het gaat bij beide om een achterop aanrijding. bij een kop-staart botsing zijn echter 2 motorvoertuigen betrokken. Bij een kettingbotsing gaat het om 3 of meer auto’s.  Letsel dat wij veel zien na een aanrijding zijn whiplashklachten, botbreuken als een tibia plateau fractuur, hersenletsel en een dwarslaesie.

Schadevergoeding na een aanrijding

Was u betrokken bij een auto ongeluk of bent u als fietser aangereden door een motorvoertuig? Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. U kunt dus altijd met een letselschade claim terecht bij de letselschade verzekering van de persoon die u aangereden heeft. Dit geldt ook bij een aanrijding op het zebrapad of als u anderszins als voetganger aangereden bent.

Bij een auto botsing is de persoon die de fout maakt aansprakelijk voor de schade van het letselschade slachtoffer. De persoon die achterop is gereden kan echter ook een schadevergoeding ontvangen, namelijk op grond van een svi- verzekering. En passagiers kunnen bij een aanrijding altijd een letselschade claim indienen, ook al zaten zij in de auto die de verkeersfout heeft gemaakt. Dit op grond van de schuldloze derde regeling.

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval tussen een auto en fietser? Dan ontvangt de fietser altijd ten minste 50% van de letselschade vergoed, ook bij eigen schuld. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden bent. Dit percentage kan tot 100% oplopen als u geen schuld heeft aan het ongeval of op grond van de billijkheidscorrectie. Aangereden kinderen ontvangen altijd 100% van de letselschade vergoed.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschade vergoeding na een aanrijding? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Noord Holland. Of u nu op zoek bent naar een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Haarlem, bij Brugman Letselschade Advocaten bent u aan het juiste adres.

Bedrijfsongeval in Noord-Holland

Een bedrijfsongeval leidt niet zelden tot ernstig letsel. Een val van een steiger, een heftruck ongeval of amputatieletsel door een gebrekkige machine zijn slechts enkele voorbeelden van ernstig letsel na een ongeval op het werk. De schade na een bedrijfsongeval dient in bijna alle gevallen vergoed te worden door de werkgever. Gelukkig zijn deze meestal in het bezit van een verzekering tegen letselschade zodat uw schade door deze verzekeraar betaald wordt.

Bij werkgeversaansprakelijkheid dient uw volledige letselschade vergoed te worden. Uw letselschade advocaat in Noord-Holland helpt u hier graag bij. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in voor kosteloze rechtsbijstand na een arbeidsongeval.

Jacqueline is een van de letselschade specialisten van ons advocatenkantoor.

 

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar