Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Op zoek naar een letselschade advocaat in Hoogwoud?

Letselschade advocaat Hoogwoud

Als u aan een verkeersongeval of bedrijfsongeval in Hoogwoud letsel overhoudt, dan heeft u recht op schadevergoeding. Hetzelfde geldt als u gebeten bent door een hond. Schade als gevolg van letsel wordt letselschade genoemd. Letselschade claimen is echter niet eenvoudig. Gelukkig kunt u gebruik maken van de kosteloze diensten van een letselschade advocaat in Hoogwoud.

Bij Brugman Letselschade Advocaten Hoorn bieden wij gratis rechtshulp bij letselschade. Lijdt u dus schade als gevolg van een ongeval in Hoogwoud of woont u in Hoogwoud? Neemt u dan contact met ons op. Onze letselschade advocaat Hoorn is bereikbaar op telefoonnummer: 0229 507903. Liever en mail sturen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

In deze bijdrage leest u wat letselschade is, wie aansprakelijk is voor letselschade en hoe u letselschade claimen kunt na een auto-ongeluk, fietsongeluk of ongeval op het werk. Meer weten? Wij staan graag voor u klaar.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u lijdt als u aan een ongeval klachten heeft overgehouden of gewond bent geraakt. Bijvoorbeeld nekklachten als gevolg van een achterop aanrijding, een oppervlakkige of diepe hondenbeet of een botbreuk na een ongeval op het werk.

Letselschade bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten oftewel smartengeld.

Wat doet een letselschade advocaat in Hoogwoud?

Na een aanrijding of bedrijfsongeval maakt u kosten. Denkt u hierbij aan medische kosten en reiskosten. Bent u arbeidsongeschikt door het ongeval, dan lijdt u inkomensschade. Het zijn een aantal voorbeelden van materiële letselschade. Naast materiële letselschade heeft u na een ongeval in Hoogwoud recht op smartengeld. Dat is een letselschade vergoeding voor de door u geleden pijnklachten, verdriet en angstklachten door het letsel. Een letselschade advocaat zal uw letselschade berekenen. Ook zal hij of zij het smartengeld berekenen en deze letselschade claimen op de aansprakelijke persoon.

Ieder letselschade traject start met een intakegesprek bij u in Hoogwoud. Tijdens dit gesprek krijgt u een letselschade advies en bespreken wij wat wij voor u kunnen doen. Wilt u uw letselschade claimen? Dan gaat uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten Hoorn direct voor u aan het werk. De veroorzaker van het ongeval wordt aansprakelijk gesteld. De reeds verschenen letselschade wordt meteen in kaart gebracht en wij regelen een voorschot voor u. Uw letselschade advocaat gaat tenslotte met de verzekeraar onderhandelen om uw totale schade te verhalen.

Letselschade advocaat vs Letselschadebureau

Van ons team aan letselschade advocaten mag u het nodige verwachten. Zo is onze letselschade advocaat Hoogwoud aangesloten bij de vereniging van letselschade advocaten, de LSA. Van deze vereniging mogen alleen specialisten op het gebied van letselschade lid worden. Er zijn strenge voorwaarden aan het lidmaatschap verbonden. De kennis moet jaarlijks bijgehouden worden.

Naast letselschade advocaten zijn er ook letselschade juristen. Deze werken veelal bij een letselschade bureau. Bij deze bureaus werken vaak geen juristen, laat staan letselschade advocaten. Vaak verhalen zij niet de schade waar u recht op heeft. En dat is zonde, zij doen u dan tekort! Voor de kosten hoeft u het niet te laten om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Wij werken immers altijd volledig kosteloos voor u!

Letselschade na een aanrijding

Letselschade na een aanrijding ontstaat vaak door een kop-staart botsing of kettingbotsing. Bekend letsel na een achterop aanrijding zijn whiplashklachten, hersenletsel, rugklachten en botbreuken. De schade die hierdoor geleden wordt kan rechtstreeks verhaald worden op de verzekeraar van het voertuig. U hoeft dus de bestuurder of eigenaar van de auto aansprakelijk te stellen.

Bij een aanrijding kan het gaan om een auto ongeval, maar u kunt ook als fietser aangereden zijn. Ook in dit geval is er recht op een letselschade vergoeding. Sterker nog, als een fietser aangereden wordt, is er altijd recht op een schadevergoeding, ook bij eigen schuld aan het ongeval, zoals bij door rood licht rijden of als een fietser geen voorrang van rechts verleent!

Ongeval op het werk

Bij een ongeval op het werk is de werkgever in de regel aansprakelijk. Dit is alleen anders bij opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid. Dit doet zich in de praktijk eigenlijk nooit voor. De werkgever is daarom in de meeste gevallen op grond van artikel 7:658 BW aansprakelijk voor de letselschade door een ongeval op het werk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Contact

Woont u in Hoogwoud en heeft u letsel aan een bedrijfsongeval overgehouden? Of heeft u een ongeval in Hoogwoud gehad? Neem dan eens contact op met een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u graag! U vindt onze letselschade advocaten ook in Schagen!

Letselschade advocaat mr. Gertjan Pranger

Gertjan Pranger, letselschade advocaat

 

Brugman Letselschade Advocaten werkt in Hoogwoud en omgeving. Dus ook voor een letselschade advocaat in Nieuwe Niedorp, een letselschade advocaat in Obdam of een letselschade advocaat in Hippolytushoef kunt u bij onze letselschade specialisten terecht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar