Lijdt u in Schagen letselschade als gevolg van een ongeval in het verkeer of op het werk?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade advocaat Schagen

Bent u het slachtoffer van een ongeval in of rond Schagen? Als u hierdoor schade lijdt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Deze schade, letselschade, bestaat uit naast materiële schade uit immateriële schade, of te wel smartengeld. Bij schade kunt u denken aan medische kosten en reiskosten. Bent u arbeidsongeschikt geraakt door het ongeluk? Dan maakt ook uw inkomensschade deel uit van uw letselschadevergoeding.

Als u in Schagen als gevolg van een aanrijding of ongeval op het werk letselschade oploopt en een ander is hiervoor verantwoordelijk, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De veroorzaker van het ongeval moet namelijk al uw schade als gevolg van het ongeval vergoeden. Omdat alle motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn, kunt u de letselschade claim bij een aanrijding direct bij de letselschade verzekeraar indienen. Werkgevers hebben veelal een aansprakelijkheidsverzekering. Bij werkgeversaansprakelijkheid zal deze uw letselschade betalen.

Een ongeval heeft voor u als slachtoffer financiële gevolgen. Advies van een deskundige letselschade advocaat is daarom van groot belang bij een letselschaderegeling. Uw letselschade advocaat zorgt ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u als slachtoffer recht op heeft. Daarnaast is het goed om te weten dat onze letselschadespecialist meestal kosteloos voor slachtoffers werkt.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Directe hulp door uw letselschade advocaat uit Schagen

Als er een ongeval heeft plaatsgevonden zijn er veel vragen:

 • Wie is er aansprakelijk voor de letselschade?
 • Heb ik recht op een schadevergoeding en wie betaalt mijn letselschade?
 • Hoe gaat het met mijn re- integratie op het werk?
 • Heb ik recht op smartengeld?
 • Ik heb pijn in mijn nek na een aanrijding, worden mijn medische kosten vergoed?

Deze vragen kunnen allemaal door uw letselschade advocaat uit Schagen worden beantwoordt. Het intakegesprek kan gewoon bij u thuis plaatsvinden, dit kan vaak al binnen 24 tot 48 uur na het ongeval. Tijdens dit gesprek legt de letselschade advocaat het gehele letselschadetraject aan u uit en inventariseert hij of zij de schadeposten. Indien nodig wordt er direct een voorschot op uw schade voor u geregeld. Als dit nodig is voor uw revalidatie zal uw letselschade advocaat ook een re- integratie deskundige en medisch adviseur voor u inschakelen. Wij doen er zo niet alleen alles aan om u schadeloos te stellen, maar ook om u optimaal te herstellen van het letsel.

Waarom een letselschade advocaat in Schagen?

Onze letselschade advocaten werken in en rondom Schagen. Ons kantoor zit ook bij u in de buurt. Maar uw letselschadespecialist komt gewoon naar u toe als u dat fijn vindt. Dan doen wij graag. U kunt dan in uw eigen omgeving met uw letselschade advocaat praten over wat u is overkomen.

Bij een rechtsbijstandsverzekeraar of een letselschadebureau heeft u met een letselschade jurist te maken. Bij ons niet! Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt uw dossier altijd door een ervaren en deskundige letselschade advocaat behandeld. En u heeft 1 aanspreekpunt: uw letselschade advocaat in Schagen. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt dit vaak niet zo te werken. Wij geloven echter in een persoonlijk aanpak.

Alle letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten zijn specialist in het verhalen van letselschade. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid. Hierdoor zorgen wij dat uw schade maximaal vergoed wordt. Waar letselschadebureaus stoppen en een rechtsbijstandsverzekeraar het niet meer weet, gaat uw letselschade advocaat in Schagen verder.

Kosteloze rechtsbijstand door letselschadespecialist

Slachtoffers kiezen voor het verhalen van letselschade helaas nog steeds vaak voor een rechtsbijstandsverzekeraar of letselschadebureau. De gedachte is namelijk dat dit goedkoper is. Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten werkt echter meestal volledig kosteloos voor u. U heeft namelijk recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade.

Wat te doen na een aanrijding?

Betrokken raken bij een ongeval is al erg genoeg. Helaas kunt u bij een aanrijding ook nog eens letselschade oplopen. Dit kan variëren van pijn in de nek na een aanrijding, tot botbreuken als een tibia plateau fractuur en hersenletsel. De vraag is dan of u voor de schade die u door de aanrijding lijdt, een letselschade claimen kunt. In de meeste gevallen is dit het geval, zowel als u van achteren bent aangereden als in het geval als u zelf bijvoorbeeld een kettingbotsing heeft veroorzaakt.

Letselschade door een auto botsing

Bij een auto botsing gaat het veelal om een achterop aanrijding of een frontale botsing. Hierbij kunt u vervelend letsel oplopen. Veel voorkomend letsel na een aanrijding zijn whiplashklachten. Van een whiplash wordt gesproken als uw hoofd door de forse klap heen en weer wordt geslingerd. Hierdoor kan nekpijn na de aanrijding ontstaan die lang aan kan houden. Ander veel voorkomend letsel na een auto botsing zijn rugklachten, botbreuken, hersenletsel en zelfs een dwarslaesie.

Bent u achterop gereden door een ander motorvoertuig? Dan dient de WAM- verzekeraar van dit voertuig uw letselschade vergoeding te betalen. Op grond van artikel 5 van de Wegenverkeerswet dient iemand namelijk voldoende afstand te houden. Alleen als iemand plotseling remt en u achterop rijdt, is er geen schadevergoedingsplicht.

Schade inzittendenverzekering bij “eigen schuld” aanrijding

Bent u zelf achterop gereden bij een andere auto? Dan kunt u toch een letselschade vergoeding claimen, namelijk als u in het bezit bent van een schade-inzittendenverzekering, afgekort svi-verzekering. De toedracht van een ongeval maakt bij een beroep op een svi-verzekering namelijk niet uit. U kunt dus altijd letselschade claimen op grond van de schade-inzittendenverzekering.

Als fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden? Voor de wet bent u dan een “zwakke” verkeersdeelnemer. Dit omdat in het geval van letselschade u ernstig letsel kunt oplopen. Hersenletsel, beenbreuken, een tibia plateau fractuur en nekpijn zijn veel voorkomende letsels na een ongeval tussen een fiets en auto. Omdat u een zwakke verkeersdeelnemer bent, is er op grond van artikel 185 van de Wegenverkeerswet altijd recht op een letselschadevergoeding van ten minste 50% van de geleden schade. Heeft de automobilist of scooterrijder schuld aan het ongeval, dan ontvangt u uiteraard uw volledige schade vergoed.

Bij eigen schuld aan het fietsongeluk ontvangt u dus een letselschadevergoeding van ten minste 50%, met toepassing van de billijkheidscorrectie kan dit oplopen tot 100%.

Als voetganger aangereden door een motorvoertuig

Wat voor een fietsongeval geldt, is ook van toepassing als u als voetganger aangereden wordt door een motorvoertuig. Ook dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding. Is er sprake van een aanrijding op het zebrapad? Dan kunt u uw volledige schade claimen. Stak u over waar het niet mocht of liep u door rood licht? Dan wordt uw letselschade voor 50% vergoed door de WAM- verzekeraar van het motorvoertuig dat u aanrijdt.

Zoekt u een letselschade advocaat in Schagen na een verkeersongeluk in Schagen?

Letselschade door een bedrijfsongeval

Letselschade kan ook het gevolg zijn van een bedrijfsongeval. Ook hier kan uw letselschade advocaat in Schagen u helpen. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht. Deze is te vinden in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat de zorgplicht inhoudt dat de werkgever er voor moet zorgen dat het materiaal en machines waar u mee werkt veilig moeten zijn, dat er genoeg instructies zijn gegeven en dat er voldoende toezicht op het werk was. Is hiervan geen sprake? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

Voorbeelden bedrijfsongevallen

Voorbeelden van bedrijfsongevallen waarbij er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid:

Contact met uw letselschade advocaat

Bent u aangereden, gewond geraakt bij een bedrijfsongeval of aangevallen door een hond? Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Onze letselschade advocaten in Schagen helpen u graag. Met kantoren in Alkmaar, Hoorn en Wognum zijn wij altijd dichtbij. Maar ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Rotterdam kunt u bij ons terecht, Brugman Letselschade Advocaten heeft namelijk 10 bezoekadressen door het hele land. En onze letselschade advocaat in Schagen komt gewoon bij u thuis voor een letselschade advies.

Wilt u kosteloze rechtsbijstand bij letselschade? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar