Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u aangereden in Julianadorp?

Letselschade advocaat Julianadorp

Na een ongeval kan er sprake zijn van letselschade. Bijvoorbeeld omdat u bij een aanrijding gewond bent geraakt of aan een bedrijfsongeval klachten heeft overgehouden. Is iemand aansprakelijk voor het u overkomen ongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Op deze pagina leest u wat letselschade is, wanneer u recht heeft op een schadevergoeding en waaruit deze bestaat. Onze letselschade advocaten helpen u graag bij uw letselschade claim. Wij bieden u gratis rechtsbijstand bij uw letselschade claim. U leest er meer over door de link te volgen.

Wat doet een letselschade advocaat in Julianadorp

Kiest u voor een letselschade advocaat in Julianadorp van ons advocatenkantoor, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Daarbij is de eerste stap ik het letselschade traject om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor uw letsel. Bij een verkeersongeluk bijvoorbeeld of bij een bedrijfsongeluk. Is de aansprakelijke partij bekend, dan wordt er een aansprakelijkheidsbrief opgesteld en gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Ook na erkenning van aansprakelijkheid helpen wij u verder. Zo zorgen wij dat u direct een eerste geldbedrag ontvangt om de reeds geleden schade te vergoeden. Maar ook bij het medisch traject en de onderhandelingen over de hoogte van de schadevergoeding helpen wij u.

Kosteloze hulp van een letselschade advocaat in Julianadorp

In Nederland bestaat er een mogelijkheid om kosteloos een letselschade advocaat in te schakelen. Dit recht is verankerd in de wet. De enige voorwaarde is dat er een aansprakelijke partij is. Bijvoorbeeld als u bij een kettingbotsing de eerste in de rij was of bij schending van de zorgplicht van de werkgever.

Wilt u dus een compensatie voor uw letselschade ontvangen, dan bent u bij ons team van letselschade advocaten in Julianadorp aan het juiste adres.

Wat is letselschade?

Letselschade is een verzamelnaam voor alle materiële schade en het smartengeld dat een slachtoffer lijdt omdat deze bij een ongeval gewond is geraakt. Is een derde aansprakelijk voor het ontstaan van de letselschade, dan is er recht op een schadevergoeding.

Letselschade kan het gevolg zijn van een aanrijding, maar ook van een ongeval op het werk of omdat u gebeten door een hond bent. Voorbeelden van schadeposten bij letselschade zijn:

Aanrijding in Julianadorp

Bij een aanrijding kan het gaan om een auto ongeluk, maar ook een fietser die aangereden is of een ongeval tussen een voetganger en een auto. In al deze gevallen is er recht op een letselschade vergoeding als de derde aansprakelijk is. Maar ook bij een eenzijdig auto ongeluk of zelfs bij eigen schuld kan er recht zijn op een schadevergoeding:

 • op grond van de svi verzekering
 • toepassing artikel 185 wvw

Wat is een svi- verzekering?

Een svi-verzekering is een vrijwillige autoverzekering die alle inzittenden beschermd tegen letselschade. De svi verzekering keert een schadevergoeding uit, ongeacht de toedracht van het ongeval. Dus ook bij een eenzijdig ongeluk of als u zelf bijvoorbeeld een kettingbotsing veroorzaakt.

Een svi- verzekering is geen verplichte verzekering zoals de WAM- verzekering. Het is echter wel een veel afgesloten verzekering omdat de dekking ruim is en de premie laag.

Wat regelt artikel 185 wvw?

Artikel 185 wvw (Wegenverkeersweg) beschermd fietsers en voetgangers bij een aanrijding. Als iemand al fietser aangereden wordt door een auto, dan is de kans groot dat er letsel en dus letselschade ontstaat. Hetzelfde geldt als iemand als voetganger aangereden wordt.

Bij een fietsongeluk is de fietser kwetsbaar, net als een voetganger in het verkeer. Art. 185 wvw biedt een bijzondere bescherming als een voetganger of fietser door een auto aangereden wordt. Deze bestaat er uit dat altijd ten minste 50% van de letselschade vergoed wordt. Dit kan oplopen tot 100% bij aansprakelijkheid van de autobestuurder of op grond van de billijkheidscorrectie.

Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd de volledige schade na een verkeersongeluk vergoed. De enige voorwaarde is dat het een aanrijding met een motorvoertuig betreft.

Letselschade claimen in Julianadorp

Bent u betrokken geraakt bij een kop-staart botsing, ketting botsing of bent u als fietser aangereden? Onze letselschade advocaten in Julianadorp en omstreken bieden u gratis rechtsbijstand. De kosten voor rechtsbijstand worden vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Een letselschade specialist van Brugman Letselschade Advocaten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Annebel Tol, letselschade specialist

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar