Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u aangereden in Julianadorp?

Letselschade advocaat Julianadorp

Na een ongeval kan er sprake zijn van letselschade. Bijvoorbeeld omdat u bij een aanrijding gewond bent geraakt of aan een bedrijfsongeval klachten heeft overgehouden. Is iemand aansprakelijk voor het u overkomen ongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Op deze pagina leest u wat letselschade is, wanneer u recht heeft op een schadevergoeding en waaruit deze bestaat. Onze letselschade advocaten helpen u graag bij uw letselschade claim. Wij bieden u gratis rechtsbijstand bij uw letselschade claim. U leest er meer over door de link te volgen.

Wat is letselschade?

Letselschade is een verzamelnaam voor alle materiële schade en het smartengeld dat een slachtoffer lijdt omdat deze bij een ongeval gewond is geraakt. Is een derde aansprakelijk voor het ontstaan van de letselschade, dan is er recht op een schadevergoeding.

Letselschade kan het gevolg zijn van een aanrijding, maar ook van een ongeval op het werk of omdat u gebeten door een hond bent. Voorbeelden van schadeposten bij letselschade zijn:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • reiskosten
 • medische kosten
 • hulp in het huishouden
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • reparatiekosten fiets (bij fietsongeluk)
 • auto schade bij een auto ongeluk

Aanrijding in Julianadorp

Bij een aanrijding kan het gaan om een auto ongeluk, maar ook een fietser die aangereden is of een ongeval tussen een voetganger en een auto. In al deze gevallen is er recht op een letselschade vergoeding als de derde aansprakelijk is. Maar ook bij een eenzijdig auto ongeluk of zelfs bij eigen schuld kan er recht zijn op een schadevergoeding:

 • op grond van de svi verzekering
 • toepassing artikel 185 wvw

Wat is een svi- verzekering?

Een svi-verzekering is een vrijwillige autoverzekering die alle inzittenden beschermd tegen letselschade. De svi verzekering keert een schadevergoeding uit, ongeacht de toedracht van het ongeval. Dus ook bij een eenzijdig ongeluk of als u zelf bijvoorbeeld een kettingbotsing veroorzaakt.

Een svi- verzekering is geen verplichte verzekering zoals de WAM- verzekering. Het is echter wel een veel afgesloten verzekering omdat de dekking ruim is en de premie laag.

Wat regelt artikel 185 wvw?

Artikel 185 wvw (Wegenverkeersweg) beschermd fietsers en voetgangers bij een aanrijding. Als iemand al fietser aangereden wordt door een auto, dan is de kans groot dat er letsel en dus letselschade ontstaat. Hetzelfde geldt als iemand als voetganger aangereden wordt.

Bij een fietsongeluk is de fietser kwetsbaar, net als een voetganger in het verkeer. Art. 185 wvw biedt een bijzondere bescherming als een voetganger of fietser door een auto aangereden wordt. Deze bestaat er uit dat altijd ten minste 50% van de letselschade vergoed wordt. Dit kan oplopen tot 100% bij aansprakelijkheid van de autobestuurder of op grond van de billijkheidscorrectie.

Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd de volledige schade na een verkeersongeluk vergoed. De enige voorwaarde is dat het een aanrijding met een motorvoertuig betreft.

Letselschade claimen in Julianadorp

Bent u betrokken geraakt bij een kop-staart botsing, ketting botsing of bent u als fietser aangereden? Onze letselschade advocaten in Julianadorp en omstreken bieden u gratis rechtsbijstand. De kosten voor rechtsbijstand worden vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Een letselschade specialist van Brugman Letselschade Advocaten neemt dan nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar