Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Is u in Zaandam een ongeval overkomen met letselschade tot gevolg?

Letselschade advocaat Zaandam

Het zal je maar overkomen, een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet. Van het een op het andere gebied heeft u klachten, bijvoorbeeld pijn in de nek na een aanrijding of een gebroken been. Het gevolg is dat u tijdelijk of voor lange tijd beperkt bent, bijvoorbeeld in uw werk of op het gebied van uw huishoudelijke taken. U lijdt dan schade en deze wilt u logischerwijze vergoed zien. Dit is in de meeste gevallen ook zeker mogelijk. Een letselschade advocaat in Zaandam van ons kantoor helpt u hier graag bij, geheel kosteloos!

Icon

Wat te doen na een ongeluk?

Bij een ongeluk zijn een aantal zaken van belang. Zo is het verstandig om direct na een aanrijding een schade-aanrijdingsformulier in te vullen. Verder adviseren wij u:

 • Als er getuigen zijn, noteer gegevens
 • Bel bij twijfel bij een aanrijding de politie
 • Ga met uw letsel direct naar een arts
 • Meldt een bedrijfsongeval bij uw leidinggevende
 • Laat bij blijvend letsel de Nederlandse arbeidsinspectie inschakelen
 • Bel een van onze letselschade advocaten in Zaandam

Waarom moet ik mijn letsel melden bij een arts?

Is er sprake van een beenbreuk of ander ernstig letsel, dan wordt u meestal na het ongeval per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel staat dan automatisch in het rapport van de SEH (spoedeisende hulp). Dit is belangrijk omdat u dient te bewijzen dat u letsel aan een aanrijding, arbeidsongeval of beet van een hond heeft overgehouden. Vaak staat dit dus wel vast, zeker als het gaat om zichtbaar letsel. Dit wordt “objectiveerbaar letsel” genoemd.

Lastiger is uw bewijslast als het gaat om nekklachten, rugpijn, een hersenschudding of ander niet zichtbaar letsel. Dit wordt niet-objectiveerbaar letsel genoemd. Het is dan lastig om te bewijzen dat u dit letsel aan het ongeval heeft overgehouden. Gaat u direct naar een arts en geeft u aan dat u nekpijn heeft of pijn in de rug na een ongeval, dan staat dit letsel vast.

Is er bij u sprake van niet-objectiveerbaar letsel zoals bij een whiplash? Dan adviseren wij u het volgende te doen:

 • Ga nog dezelfde dag naar de huisarts en meldt uw letsel
 • Blijf onder behandeling bij een arts of fysiotherapeut
 • Stop nooit zonder overleg met uw letselschade advocaat met behandelingen

Het voorgaande is belangrijk omdat in de rechtsspraak is uitgemaakt dat als u vóór het ongeval geen klachten had, deze direct na het ongeval zijn ontstaan en deze klachten voortduren, er een causaal verband is tussen de niet objectiveerbare klachten en uw letselschade.

Wat kan een letselschade advocaat in Zaandam voor mij doen?

Kiest u voor een letselschade advocaat in Zaandam van ons kantoor, dan zorgen wij er onder andere voor dat:

 • de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt
 • u een voorschot op uw letselschade ontvangt
 • wij voor u discussiëren over uw letselschade met de verzekeraar
 • er een maximale schadevergoeding geclaimd wordt.

Letsel is al erg genoeg, kiest u voor een letselschade advocaat, dan nemen wij de volledige financiële afwikkeling op ons. Zo kunt u zich richten op een maximaal herstel van uw letsel.

Icon

Een aanrijding in Zaandam

Een aanrijding is al vervelend genoeg, als u hierbij ook nog eens gewond raakt en letsel oploopt, dan staat uw leven op de kop. En dan lijdt u nog schade door de aanrijding ook. Is een ander verantwoordelijk voor het ongeval, bijvoorbeeld door een achterop aanrijding, dan wilt u natuurlijk een letselschade claim indienen om uw schade te verhalen. De vraag is dan in welke situaties u recht heeft op een letselschade vergoeding.

Onze letselschade advocaten in Zaandam adviseren u graag bij letsel na een aanrijding. Wij bieden u daarbij kosteloze rechtsbijstand, onze kosten claimen wij bij de tegenpartij. Wilt u een letselschade advies na een aanrijding in Zaandam? Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade door een auto-ongeluk

Bent u in de auto aangereden en betrokken bij een auto-ongeluk, bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing of een kettingbotsing? Dan is er eigenlijk altijd wel recht op een letselschadevergoeding. In artikel 5 van de wegenverkeerswet staat namelijk dat het een ieder verboden is zich zodanig te gedragen dat er gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. Met andere woorden, hield de achterop aanrijder niet voldoende afstand of reed hij te hard waardoor niet op tijd kon remmen, dan is deze bestuurder aansprakelijk. Dit geldt ook bij andere gevaarlijke verkeerssituaties zoals geen voorrang verlenen of door rood licht rijden.

Maar ook als u inzittende was van het voertuig dat de achterop aanrijding heeft veroorzaakt is er bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. Als passagier kunt u aanspraak maken op een schadeloosstelling op grond van de Schuldloze derde regeling. Immers kon u geen invloed uitoefenen op het weggedrag van alle betrokken voertuigen.

Veroorzaakt u zelf een aanrijding, bijvoorbeeld een aanrijding van achteren? Dan bent u aan de ene kant aansprakelijk voor de veroorzaakte schade. Aan de andere kant heeft u ook recht op een schadevergoeding, namelijk als u een schade-inzittendenverzekering heeft.

Als fietser aangereden, wat nu?

Bent u als fietser aangereden? Ook dan helpt u letselschade advocaat in Zaandam u graag. En bij een ongeval tussen fietser en auto kunt u te allen tijde aanspraak maken op een schadevergoeding. U kunt namelijk aanspraak maken op een regeling die speciaal in het leven is geroepen voor het geval iemand als fietser aangereden is of als voetganger aangereden is. U vindt deze regeling in artikel 185 Wegenverkeerwet. De bijzondere regeling voor fietsers en voetgangers wordt in deze bijdrage uitgelegd.

De regeling komt er in het kort op neer dat u altijd 100% van uw letselschade vergoed krijgt u door een motorvoertuig wordt aangereden als deze een fout maakt. Is de aanrijding veroorzaakt door een eigen verkeersfout? Dan ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Bij toepassing van de billijkheidscorrectie kan de schadevergoeding oplopen tot 100%!

Kinderen tot 14 jaar worden nog eens extra goed beschermd en ontvangen altijd 100% van de letselschade die zij lijden na een aanrijding vergoed.

Icon

Een bedrijfsongeval in Amstelveen, wat nu?

Bij een bedrijfsongeval is het gevolg vaak ernstig letsel. Voorbeelden van letsel bij een bedrijfsongeval zijn:

 • botbreuken door een val
 • geamputeerde ledenmaten door machines
 • whiplashklachten na een heftruckongeval

Een werkgever is in al deze gevallen aansprakelijk, dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Slechts in het geval de werkgever kan aantonen dat hij aan zijn (zware) zorgplicht heeft voldaan is hij niet aansprakelijk voor de gevolgen van het bedrijfsongeval.

Wilt u weten of u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen voor letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten in Zaandam helpen u graag verder.

Letselschade door een hondenbeet

Dieren kunnen letsel veroorzaken. Denk hierbij aan een val van een paard of een trap van een paard. Het meeste letsel door dieren wordt echter veroorzaakt door een hondenbeet. In Nederland worden ieder jaar 150.000 mensen door een hond gebeten. Een hondenbeet leidt in veel gevallen tot een bezoek aan de huisarts of spoedeisende hulp in een ziekenhuis. Het letsel kan erg naar zijn, met tijdelijke of zelfs blijvende klachten en beperkingen tot gevolg.

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor de schade die een hondenbeet met zich meebrengt. Dit staat in artikel 7:179 van het Burgerlijk Wetboek. Al uw letselschade, zowel materieel als immaterieel moet daarbij vergoed worden.

Gratis rechtshulp bij een aanrijding

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij schade na een aanrijding. Wij dienen uw letselschade claim in bij de aansprakelijkheidsverzekering of schade-inzittendenverzekering. Na erkenning van de aansprakelijkheid gaan wij uw letselschade berekenen. Ook zullen wij uw smartengeld berekenen. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten na een ongeval, angstklachten en andere psychische klachten die na een verkeersongeval kunnen ontstaan.

Brugman Letselschade Advocaten heeft meerdere vestigingen in heel Nederland. In Noord-Holland kunt u naast in Zaandam een beroep doen op een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Hoorn of Purmerend. Wij zijn dus altijd dichtbij.

Lijdt u letselschade na een aanrijding, een verkeersongeval of een hondenbeet? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

 

Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

 

U kunt bij ons advocatenkantoor ook kosteloos terecht voor een letselschade advocaat in Krommenie of een letselschade advocaat in Westzaan.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar