Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Letselschade door ongeluk met elektrische step?

Letselschade door ongeluk met elektrische step

Ze zijn mateloos populair, de elektrische step. Maar u bent hiermee ook kwetsbaar in het verkeer. De kans op letsel en schade na een ongeluk met de elektrische step is dan ook aanzienlijk.

Bent u betrokken bij een ongeluk met de elektrische step, dan kunt u mogelijk letselschade claimen. Maar wat moet u doen na een ongeluk en welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking? U leest het allemaal op deze pagina

Lijdt u letselschade door een ongeluk met de elektrische step? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade als gevolg van een ongeluk. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor een gratis letselschade advies, vragen en het kosteloos laten verhalen van uw letselschade. Ons team neemt dan direct contact met u op.

Is een elektrische step verboden?

Het wordt steeds populairder, de elektrische step. Je ziet ze ook in allerlei uitvoeringen rijden. Er zitten ook grote voordelen aan het rijden op een elektrische step. Je kunt je snel door het verkeer manoeuvreren en hij is relatief goedkoop in gebruik. Even opladen en je kunt weer verder.

Ook ondernemers spelen in op de grote vraag naar elektrische steppen. Maar is het rijden op een elektrische step niet verboden? Wanneer mag je er nu wel en niet op rijden en wat als je met een elektrische step een ongeluk krijgt of door een elektrische step aangereden wordt?

In Nederland is in beginsel het rijden op een elektrische step verboden. Alleen op eigen terrein mag je er op rijden, maar dus niet op de openbare weg. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen. Sommige elektrische steppen zijn namelijk door de RDW goedgekeurd. Voorbeelden hiervan zijn de Segway en de Swing. Deze zijn op grond van de wet aan te merken als een snorfiets of bromfiets.

Maar wat nu als je met de elektrische step een ongeval krijgt? Heb je dan recht op een schadevergoeding bij letselschade? En wat als je door een elektrische step aangereden wordt, wie is er dan aansprakelijk?

Aansprakelijkheid bij ongeluk met elektrische step

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk met de elektrische step? Dan is het de vraag wie aansprakelijk is voor de letselschade. Daarbij zijn er een aantal scenario’s:

 • u bent op een toegestane elektrische step aangereden
 • er gold een verbod om op de openbare weg te rijden
 • u bent aangereden door een elektrische step

Een ongeluk met een door de RDW goedgekeurde elektrische step

Wat het toegestaan om met uw voertuig op de openbare weg te rijden? Dan gelden voor u de verkeersregels die ook gelden voor snorfietser en bromfietsen. bij een bromfietsongeluk kunt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding als de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding. Bijvoorbeeld als u geen voorrang kreeg of omdat u van achteren aangereden bent. Alle schade komt dan voor vergoeding in aanmerking. Dit betreft zowel de materiële schade als het smartengeld.

Wist u dat u bij een ongeluk met een elektrische step ook recht heeft op de hulp van een gratis letselschade advocaat? U kunt dus kosteloos gebruik maken van onze rechtsbijstand.

Ik reed op een niet door de RDW goedgekeurde step

De meeste steps mogen niet op de openbare weg rijden. Maar wat nu als u dit toch doet en betrokken raakt bij een aanrijding? Is de andere bestuurder schuldig aan het ongeluk, dan is het niet zo dat u dan geen recht op schadevergoeding heeft. Wordt u dus bijvoorbeeld aangereden door een auto, dan kunt u wel degelijk letselschade claimen.

Er is echter wel een grote maar! Want omdat u niet op de openbare weg mocht rijden, vindt er wel een korting plaats. Vaak krijgt u dan maar 50% of 75% van uw schade vergoed. Daarom is het belangrijk dat u zicht bij een aanrijding op de step goed laat adviseren.

Aangereden door een elektrische step, wat nu?

Bent u aangereden door een elektrische step? Een elektrische step wordt voor de wet aangemerkt als een motorrijtuig. Voor op de openbare weg toegestane stept geldt daarom een verzekeringsplicht. Bent u dus door schuld van de tegenpartij aangereden, dan kunt u rechtstreeks schadevergoeding claimen op de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij.

Maar wat nu als u betrokken raakt bij een ongeluk met een elektrische step die niet op de weg mag rijden. Dit voertuig is dan niet verzekerd! Toch kunt u dan mogelijk aanspraak maken op een letselschadevergoeding. De step is namelijk een motorvoertuig. Daarom kunt u wellicht een letselschadeclaim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Uw letselschade advocaat van ons kantoor adviseert u graag over de mogelijkheden.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Wat anderen van ons vinden

Brugman Letselschade Advocaten is al meer dan 15 jaar specialist in het verhalen van letselschade. In die tijd hebben wij al meer dan 3000 verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet geholpen. Hier leest u wat een aantal cliënten van onze dienstverlening vinden.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar