Onze letselschade advocaten helpen u 100% gratis!
Zoekt u een letselschade advocaat in Oostwoud?

Letselschade advocaat Oostwoud

Een ongeluk zit in een klein hoekje luidt het bekend spreekwoord. Helaas is het maar al te waar en gebeurt een ongeluk buiten uw schuld. Bijvoorbeeld omdat u betrokken bent bij een kettingbotsing. Dan is er recht op een letselschade vergoeding. Een letselschade advocaat kan u hierbij helpen. Uw letselschade advocaat vindt u in Hoorn en Wognum en wij helpen uw altijd zonder dat u kosten maakt!

Letselschade claimen is ingewikkeld. Want wie is schuldig na een aanrijding en wanneer is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid? Wie betaalt de schade en op welke letselschade bedragen kan aanspraak gemaakt worden? U leest op veel van deze vragen hieronder het antwoord. Zit uw vraag er niet tussen en/ of wilt u gratis juridische hulp bij uw letselschade claim? Bel gratis 0800 278 4626 of klik op de button.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat in Oostwoud

Wij kunnen u gratis helpen bij letselschade. Dit klinkt misschien ongeloofwaardig. Maar toch is het echt zo. In Nederland worden letselschade slachtoffers namelijk goed beschermd. U neemt het bij letselschade claimen namelijk meestal op tegen een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Om hier tegengewicht aan te bieden is in artikel 6:96 BW geregeld dat u bij letsel door een ongeval aanspraak kunt maken op gratis juridische hulp bij letselschade claimen.

Hieronder treft u het antwoord aan op 5 veel gestelde vragen over letselschade

Wat valt onder letselschade?

Na een aanrijding of ongeluk op het werk is er recht op vergoeding van letselschade. Maar wat valt onder letselschade?

Letselschade is een verzamelnaam voor allerlei kosten en andere letselschade bedragen, zoals inkomensschade en studievertraging. Dit worden materiële letselschade bedragen genoemd. Maar u heeft ook recht op een vergoeding voor het leed dat u door de aanrijding of hondenbeet lijdt. Dit wordt smartengeld genoemd. is er sprake verwondingen of klachten? Bij letsel is er altijd recht op een smartengeldvergoeding, ook bij psychisch letsel.

Wilt u weten op welke letselschadevergoeding u recht heeft? Laat uw letselschade berekenen door een van onze letselschade advocaten in Oostwoud. Wij helpen u graag!

Hoe lang duurt afhandeling letselschade?

Hoe lang de afhandeling van een letselschade claim duurt hangt af van een aantal factoren:

 • de ernst van het letsel. bij ernstig letsel is meer onderzoek nodig en daarom duurt de afhandeling van de letselschade vordering langer.
 • de gevolgen die het ongeluk hebben. Zijn de gevolgen klein, bijvoorbeeld alleen medische kosten, dan duurt de afhandeling korter dan bij grote gevolgen zoals inkomensschade.
 • hoe snel het letsel hersteld. Zeker bij blijvend letsel kan het lang duren voordat de letselschade afgehandeld kan worden.
 • de aard van het letsel. Met name bij whiplash symptomen is er veel discussie en duurt de afhandeling van de letselschade langer dan gemiddeld.

Wat te doen bij letselschade?

Heeft u letselschade opgelopen na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Wij adviseren u dit te doen bij letselschade:

 • bent u aangereden, vul altijd een schadeformulier in.
 • een bedrijfsongeval melden is belangrijk omdat u moet bewijzen dat u tijdens het werk een ongeluk is overkomen.
 • vraag om gegevens van de hondenbezitter, dan weet u zeker dat u deze kunt aanspreken voor uw letselschade.
 • zijn er getuigen? Vraag om de contactgegevens.
 • doorrijden na een ongeval of vertrouwd u de situatie niet? Bel altijd de politie voor hulp.

Wilt u meer tips voor het indienen van een letselschade vordering of gratis juridische hulp bij letselschade van een letselschade advocaat in Oostwoud? Onze letselschade advocaat in Hoon of Wognum helpt u graag. Klik op onderstaande button voor letselschade berekenen en claimen!

Wat doet een letselschade jurist?

Bij het verhalen van uw letselschade kunt u kiezen tussen een letselschade jurist of letselschade advocaat. Het verschil tussen beiden is dat een letselschade advocaat voor u mag procederen bij de rechtbank. Dit is soms nodig, zoals bij discussie over de toedracht of de gevolgen van een aanrijding of hondenbeet. Met name mij whiplash klachten doet dit zich voor.

Een letselschade jurist doet dus eigenlijk hetzelfde als een letselschade advocaat, maar heeft minder middelen om u te helpen bij het verhalen van een volledig letselschade vergoeding.

Dit is wat onze letselschade specialisten voor u doen:

Kettingbotsing, wie is schuldig?

Een van de meest voorkomende aanrijdingen is de kettingbotsing. Hiervan is sprake als er bij een achterop aanrijding meer dan 2 auto’s betrokken zijn. Bent u van achteren aangereden? Dan is de vraag bij een kettingbotsing, wie is schuldig?

Bij een kettingbotsing kunnen 2 partijen aangesproken worden voor de geleden schade:

 • de persoon die bij u is achterop gereden
 • het achterste voertuig

Beide voertuigen zijn in principe schuldig aan de aanrijding. Verzekeraars hebben echter afgesproken dat het voertuig dat u van achteren aangereden heeft schuldig is en uw letselschade dient te vergoeden. Dit is opgenomen in de Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling van het Verbond van Verzekeraard.

Gratis juridische hulp bij letselschade

Wilt u gratis juridische hulp bij letselschade na een kettingbotsing, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar