Laat onze letselschade advocaten de letselschade verhalen!
Is uw knie gebroken bij een ongeval?

Letselschade door een gebroken knie verhalen

De knie is het gewricht dat het bovenbeen verbindt met het bovenbeen. Aan de bovenkant van het been zit het dijbeen welke door de knieschijf wordt verbonden met het scheenbeen en kuitbeen. Als gevolg van een val op het werk of een verkeersongeluk kan de knieschijf breken. Dit wordt een gebroken knie genoemd.

Heeft u een gebroken knie aan een aanrijding of bedrijfsongeval overgehouden? Dan kunt u de schade als gevolg van dit knieletsel laten verhalen door een letselschade advocaat. Dit is in de meeste gevallen geheel kosteloos. Wij helpen u hier graag bij.

Op deze pagina leest u:

Soorten kniebreuken

Als u uw knie gebroken hebt, is dit een ruim begrip. Een gebroken knie kan namelijk onderverdeeld worden in ten eerste een verplaatste of niet verplaatste breuk. In het geval uw knie gebroken is en er sprake is van een verplaatste breuk, dan zijn de botstukken ten opzichte van elkaar verplaatst. De botstukken liggen bij een niet- verplaatste breuk juist nog in elkaars verlengde.

Naast een verplaatste of niet verplaatste kniebreuk kan een gebroken knie bestaat uit een gecompliceerde of niet gecompliceerde breuk. Van een gecompliceerde breuk is sprake als:

 • er meer dan 2 botfragmenten gebroken zijn
 • naast de knie ook ander weefsel zoals zenuwen beschadigd zijn

Hoe weet je of je knie gebroken is?

U heeft na een fietsongeluk, auto ongeluk of arbeidsongeval pijn in uw knie en kunt deze niet goed bewegen. Maar hoe weet je nu of je knie gebroken is? Met andere woorden, wat zijn van een gebroken knie symptomen?

Een gebroken knie herkent u aan de volgende symptomen:

 • de knie blijft na een ongeval pijn doen
 • u kunt onmogelijk of moeilijk op lopen
 • het strekken van de knie is lastig
 • de knie is blauw, gezwollen en voelt mogelijk warm aan
 • u hoort een gekraak in de knie bij het bewegen van het been.

Ondanks deze symptomen van een gebroken knie is het vaak lastig om een gebroken knie te diagnosticeren. Dit komt omdat naast het letsel van de knie er vaak nog ander letsel is zoals een scheur in het kapsel van het kniegewricht, meniscusletsel of gescheurde gewrichtsbanden. Daarom is het belangrijk om bij knieletsel altijd direct naar een arts te gaan voor verder onderzoek en behandeling.

Is mijn knie gebroken of gekneusd?

Hiervoor zijn de symptomen van een gebroken knie gegeven. Maar hoe weet je nu of de knie gebroken of gekneusd is? Want de symptomen van een gekneusde knie lijken veel op die van de gebroken knie, namelijk pijn in de knie in rust maar ook als u aan het bewegen bent, pijn bij strekken en pijn als er druk op de knie uitgeoefende wordt.

Het is dus niet zo eenvoudig om te beoordelen of de knie gebroken of gekneusd is. De enige manier om dit zeker te weten is door middel van radiologisch onderzoek. Dit wordt op de eerste hulp gedaan om de diagnose vast te stellen. Daarom is het ook belangrijk om na een aanrijding of bedrijfsongeval met knieklachten altijd naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis te gaan.

Behandeling gebroken knie

Soms is de knieschijf bij een gebroken knie allen gescheurd, de breukdelen zitten dan nog aan elkaar vast. U kunt de knie dan nog wel strekken. De gebroken knie kan dan met gips behandeld worden.

Helaas is bij een gebroken knie in de meeste gevallen een operatie onvermijdelijk. De breuken van de knieschijf worden dan operatief vastgezet. Er worden dan metalen pinnetjes en metalen vlechtdraad in het been bevestigd of schroeven. Meestal kan dit materiaal tussen de 9 en 12 maanden weer verwijderd worden.

Zoals aan ieder operatie kleven mogelijke complicaties aan de operatie van de knie. Uw specialist zal u hierover informeren.

Tegenpartij aansprakelijk stellen bij een gebroken knie

Een gebroken knie is meestal het gevolg van een val door een ongeluk. Bijvoorbeeld omdat u als fietser aangereden door een auto bent. Of tijdens een val op het werk. De vraag is dat of u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt voor letselschade.

Aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een verkeersongeval vinden wij in een aantal wetten. De belangrijkste zijn artikel 6:162 BW (onrechtmatige daad) en artikel 185 Wegenverkeerswet

Op grond van de onrechtmatige daad is aansprakelijk de persoon die de verkeersfout maakt. Bijvoorbeeld het achterste voertuig bij een kettingbotsing. Omdat ieder motorvoertuig verplicht verzekerd is, kunt u direct de auto verzekeraar als zijnde de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Fietsers en voetgangers worden extra goed beschermd bij letsel als gevolg van een aanrijding. De regeling hieromtrent staat in artikel 185 wvw. Hierin is bepaald dat bij een fietsongeluk of als iemand als voetganger aangereden door een auto of ander motorvoertuig wordt, er altijd recht is op een letselschadevergoeding.

Is er sprake van een bedrijfsongeval? De werkgever is in bijna alle gevallen aansprakelijk voor uw letselschade. Dit omdat er op werkgevers een zware zorgplicht rust. Hierdoor kunt u bijna altijd de werkgever aansprakelijk stellen.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Ten eerste worden alle materiële schadeposten vergoed:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp

Ook is er sprake op een smartengeldvergoeding. Smartengeld of immateriële schade bestaat uit een letselschadevergoeding voor pijnklachten, angstklachten zoals rijangst en psychische klachten als een PTSS.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Heeft u uw knie gebroken door toedoen van een ander? Bijvoorbeeld omdat de werkgever zijn zorgplicht geschonden heeft of bij een aanrijding? Op grond van de wet is er dan ook recht op gratis hulp van een letselschade advocaat.

Bij Brugman Letselschade advocaten vindt u de beste letselschade advocaten van Nederland. Onze letselschade advocaten zijn namelijk:

 • lid van de LSA, de vereniging van letselschade advocaten in Nederland
 • aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten
 • dragen diverse belangrijke keurmerken
 • hebben meer dan 10 jaar ervaring in het claimen van letselschade

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en een advocaat van ons advocatenkantoor neemt direct contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar