Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Gratis hulp bij de letselschade afhandeling na een ongeluk?

Gratis hulp bij de afhandeling van uw letselschade dossier

U heeft een ongeluk gehad en bent hierbij gewond geraakt en/ of heeft hieraan klachten overgehouden. Als een ander hiervoor aansprakelijk is, dan kunt u een letselschade vergoeding eisen. Maar de afhandeling van letselschade is niet eenvoudig. Daarom is in de wet opgenomen dat u bij de afhandeling van uw letselschade zaak kosteloos gebruik kunt maken van een letselschade advocaat. Deze vindt u bij ons advocatenkantoor.

Brugman Letselschade is al meer dan 15 jaar specialist in de afhandeling van letselschade. Wij nemen daarbij alle financiële gevolgen van een ongeluk voor onze rekening, kosteloos! U wordt altijd geholpen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat en wij komen voor een letselschade advies of uitgebreide intake gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade advocaat en vindt u een persoonlijke benadering daarbij van belang? Neem dan contact met onze letselschade advocaten op. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij helpen u graag!

Hoe lang duurt afhandeling letselschade?

Als je schade lijdt als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, dan wil je dat de afhandeling van de letselschade vlot verloopt en je snel kunt beschikken over een schadevergoeding. Maar hoe lang duurt de afhandeling van letselschade eigenlijk en waar hangt dit van af?

Hoe lang de afhandeling van een letselschade zaak duurt hangt af van diverse factoren:

 • de aard en ernst van het letsel
 • duur van het letsel
 • de gevolgen die het letsel hebben
 • eventuele discussies, bijvoorbeeld over het causaal verband
 • verwachte hoogte van de schade

Over het algemeen geldt dat hoe ernstiger het letsel is, hoe langer de afwikkeling van een letselschade zaak duurt. Stel bijvoorbeeld dat iemand “slechts” tijdelijke whiplash klachten aan een kop-staart botsing heeft overgehouden. De afhandeling van de letselschade zal dan veel sneller gaan dan in het geval van een chronische whiplash. Immers, de duur van het letsel en daarmee de schade loopt langer door.

Naast de aard, ernst en duur an het letsel zijn de gevolgen van een ongeluk van belang. Is er sprake van licht letsel en is er geen arbeidsongeschiktheid, dan zal de letselschade regeling niet zo lang duren als in het geval er sprake is van zwaar letsel met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Helaas ontstaan er nogal eens discussies bij een de behandeling van een letselschadedossier. Deze discussies gaan vaak over het causaal verband bij whiplash symptomen of over de hoogte van de schadevergoeding. Deze discussies vertragen de afwikkeling van de letselschade.

Wettelijke termijn afhandeling letselschade

Er gelden geen wettelijke termijnen voor de afhandeling van letselschade. Wel is het zo dat in de Gedragscode Behandeling Letselschade regels opgenomen zijn waaraan de belangenbehartiger en de schadebehandelaar van de verzekeraar zich aan dienen te houden. Zo is in de Gedragscode opgenomen dat een verzekeraar binnen 3 maanden na ontvangst van de aansprakelijkstelling een standpunt over aansprakelijkheid inneemt. Daarnaast dienen alle partijen die bij de afhandeling van de letselschade betrokken zijn te trachten binnen 3 jaar de letselschadezaak af te ronden.

Wel gelden er verjaringstermijnen waarbinnen u een letselschade claim in moet dienen. Bij een aanrijding is dit 3 jaar ten opzichte van de autoverzekering van de aansprakelijke partij en 5 jaar tegen de bestuurder en bezitter van de auto. Bij een bedrijfsongeval en hondenbeet is de verjaringstermijn 5 jaar. Binnen deze termijn moet u dus de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Voorschot letselschade

Omdat de afhandeling van letselschade lang kan duren, zal een goede letselschade advocaat ervoor zorgen dat u tussentijds 1 of meerdere voorschotten op uw letselschade vergoeding ontvangt. U maakt immers direct na een aanrijding, ongeluk op het werk of hondenbeet al schade. Zou u alleen een slotbetaling letselschade ontvangen, dan zou lange tijd alle kosten moeten voorschieten en de schade zelf moeten dragen. Onze letselschade advocaten vragen daarom altijd zodra er erkenning van aansprakelijkheid is een voorschot op uw letselschade.

Slotbetaling letselschade

Uiteindelijk zal de letselschade zaak geregeld worden met de letselschade verzekeraar. Er is dan nog recht op een slotbetaling van de letselschade. De hoogte van deze schadevergoeding bestaat uit de totale letselschade vergoeding minus de door de verzekeraar van de tegenpartij betaalde voorschotten.

Een slotbetaling letselschade bestaat uit diverse soorten letselschade bedragen. Welke schadeposten er vergoed worden hangt af van uw persoonlijke situatie. De bekendste letselschade bedragen die deel uitmaken van uw schadevergoeding zijn:

Gratis hulp bij de afhandeling van uw letselschade zaak

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat bij de afhandeling van uw letselschade zaak? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Ook voor al uw vragen over letselschade kunt u kosteloos bij ons terecht. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag met het claimen van uw letselschade.

Lisa van Diepen, Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar