Onze letselschade advocaten helpen u graag met uw letselschade claim
Zoekt u een letselschade advocaat in Weesp?

Letselschade advocaat Weesp

Woont u in Weesp en bent u het slachtoffer van een aanrijding of arbeidsongeval? Uw letselschade advocaat in Weesp van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag. Tijdens een uitgebreide intake geven wij u een gratis letselschade advies. Ook bespreken wij de gevolgen van het ongeval met u en wij zorgen dat u zo spoedig mogelijk een voorschot op uw letselschade ontvangt. U hoeft dan niet te blijven zitten met schade of kosten voor te schieten.

Uw letselschade advocaat in Weesp van Brugman Letselschade Advocaten helpt u kosteloos bij uw letselschade claimen. U leest hier hoe het kan dat wij kosteloos voor u kunnen werken.

Lijdt u letselschade in Weesp? Neem dan contact met een letselschade specialist van ons kantoor op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Waarom een Letselschade advocaat in Weesp inschakelen?

Als slachtoffer van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet komt er veel op u af. U richt zich volledig op uw herstel. Maar ondertussen maakt u veel kosten en lijdt u schade. De financiële zorgen die dit met zich meebrengt nemen wij graag voor u uit handen. Onze letselschade advocaten komen direct in actie. Wij:

 • onderzoeken wie er aansprakelijk gesteld kan worden
 • zorgen voor een aansprakelijkstelling
 • regelen direct na erkenning een voorschot letselschade
 • onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar
 • zorgen voor een maximale schadevergoeding

Wanneer een letselschade advocaat in Weesp inschakelen?

Als u een letsel wilt verhalen na een aanrijding, arbeidsongeval of hondenbeet, dan krijgt u meestal te maken met een verzekeraar. Na een aanrijding is dit de WAM- verzekeraar en bij werkgeversaansprakelijkheid de verzekeraar van de werkgever. Bij deze verzekeraars werken letselschade juristen die alles in het werk zullen stellen om een zo laag mogelijke schadevergoeding te betalen. Verzekeraars hebben immers een winstoogmerk. Dan is het verstandig als u zelf ook een belangenbehartiger in de arm neemt met verstand van zaken. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Wat te doen bij een aanrijding?

Bent u betrokken geraakt bij een kop-staart botsing, kettingbotsing of als fietser aangereden? Bij een aanrijding kunt u verwondingen en klachten oplopen. U heeft dan recht op een letselschadevergoeding. Maar wat te doen bij een aanrijding? Wie is aansprakelijk voor letselschade en waar heb ik recht op?

Bij een kop-staart botsing of kettingbotsing is het ten eerste belangrijk dat u een aantal stappen zet. Wij adviseren u bij een aanrijding:

 • vul een schadeformulier in
 • vraag om contactgegevens getuigen
 • bel bij onraad de politie
 • maak foto’s van de ongeval locatie
 • laat uw klachten noteren door een arts
 • bel z.s.m. een letselschade advocaat van ons kantoor

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Een aanrijding kan bestaan uit een auto ongeluk, maar u kunt ook als fietser aangereden zijn of als voetganger aangereden worden. Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk? Dan is de vraag wie is aansprakelijk voor letselschade. door een auto botsing? Bij een achterop aanrijding is dit de autobestuurder die bij u achterop gereden is. Dus de persoon die de kop-staart botsing of kettingbotsing veroorzaakt heeft. Deze is gehouden uw letselschade te vergoeden. Het gaat daarbij op de materiële schade zoals inkomensschade en medische kosten, maar ook om smartengeld. Een smartengeldvergoeding is een schadevergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychisch letsel.

In het geval van een auto ongeluk kunt u uw letselschade claimen direct bij de WAM- verzekeraar van de autobestuurder die u aangereden heeft. Omdat alle motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd zijn, ontvangt u altijd uw letselschade vergoeding rechtstreeks van de autoverzekeraar (WAM-verzekeraar) van de bestuurder die heeft aangereden

Als fietser aangereden

In Nederland wordt er een onderscheid gemaakt tussen een auto botsing en als fietser aangereden worden. In het eerste geval ontvangt alleen het slachtoffer een letselschadevergoeding. De aansprakelijke persoon zelf niet, tenzij er een schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering) is. Bij een fietsongeluk tussen een fietser en auto is dit anders. Bij een fietsongeval waarbij u door een motorvoertuig aangereden wordt, is er altijd recht op een letselschade vergoeding. Uiteraard als de aanrijding de schuld is van het motorvoertuig, maar ook als u zelf een verkeersfout maakt!

Fietsers maar ook als u als voetganger aangereden wordt hebben altijd recht op schadevergoeding na een aanrijding. De wettelijke basis hiervan is artikel 185 Wegenverkeersweg. De regeling in de Wegenverkeerswet is door verzekeraars verder uitgewerkt in “het Spoorboekje 185 WVW”. De tekst treft u hier aan.

Een bedrijfsongeval

Een heftruck ongeluk, hoogwerker ongeluk, een ongeluk met een machine of een aanrijding tijdens werktijd, als u een bedrijfsongeval overkomt, dan is de werkgever meestal aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is het geval als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Hiervan is nogal snel sprake, zodat er bij een bedrijfsongeval vaak recht is op een letselschade uitkering. Alle materiële schade en het smartengeld worden dan vergoed. Is de werkgever aansprakelijk? Dan spreken wij van werkgeversaansprakelijkheid.

Is u een bedrijfsongeval overkomen en is de zorgplicht van de werkgever geschonden? Dan hoeft u alleen aan te tonen dat u tijdens werktijd een ongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Het is daarom belangrijk om uw bedrijfsongeval te melden bij de werkgever.

Soms is de werkgever verplicht een bedrijfsongeval te melden. De werkgever moet een bedrijfsongeval melden:

 • bij blijvend letsel
 • als u in het ziekenhuis opgenomen bent
 • in het geval van een dodelijk bedrijfsongeval

Niet alleen het letselschade slachtoffer heeft recht op een letselschade uitkering. Ook naasten en nabestaanden kunnen recht hebben op een letselschade vergoeding. Dit is het geval bij shockschade en affectieschade.

Onder werkgeversaansprakelijkheid valt ook:

Letselschade berekenen

Is u een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet overkomen en wilt u uw letselschade berekenen? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten in Weesp. Wij helpen u graag. Wij gaan uw letselschade berekenen en verhalen bij de aansprakelijke persoon. Dit doen wij altijd volledig kosteloos voor u!

Brugman Letselschade Advocaten help u niet alleen in Weesp, maar ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Utrecht kunt u bij ons terecht! Bel voor gratis juridische hulp 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Donna van Klooster. letselschade advocaat

Donna van Klooster is letselschade advocaat in Amsterdam en omstreken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar