Onze letselschade advocaten helpen gratis bij letselschade!
Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeluk?

Letselschade verhalen op de WA- verzekering van de tegenpartij

Een auto ongeluk, fietsongeluk of hondenbeet. Als u door toedoen van een ander letselschade oploopt, dan is het gebruikelijk dat u een schadevergoeding eisen wilt. De meeste mensen zijn ook gewoon verzekerd tegen aansprakelijkheid voor ongevallen. Maar hoe verhaal je letselschade op de WA- verzekering? Onze letselschade advocaten leggen het u graag uit.

Wist u dat als u door toedoen van een ander betrokken bij een ongeval raakt, er recht is op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat? Bij Brugman Letselschade Advocaten kunnen wij u dus altijd volledig gratis helpen bij uw verzoek om schadevergoeding. Wij regelen alles voor u, van de aansprakelijkstelling tot het moment uw schadevergoeding op de rekening staat. Zo kunt u zich bezighouden met uw herstel en revalidatie.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade met onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en laat ons weten wat u is overkomen. Wij gaan dan direct voor u aan de slag. Meer dan 2500 letselschadeslachtoffers gingen u voor!

Letselschade verhalen op WA verzekering na een aanrijding

Bent u in de auto, op de scooter of als fietser aangereden? Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit betekent dat als u aangereden door een auto wordt of betrokken bent bij een scooterongeluk met een andere scooter, uw voor uw letselschade altijd de WA verzekering kunt aanspreken. Dit kan overigens bij een verkeersongeluk direct, dus zonder tussenkomst van de persoon die u aangereden heeft. Dit wordt een directe actie genoemd.

De WA verzekering bij letselschade door een verkeersongeluk wordt de WAM verzekering genoemd. Dit is de afkorting voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. In deze wet zijn onder andere de verplichte autoverzekering opgenomen en het recht op de letselschade claim rechtstreeks bij de WAM verzekering in te dienen.

Letselschade op de WA verzekering claimen bij een bedrijfsongeval

Een machine die niet veilig blijkt te zijn met letsel tot gevolg. Of een heftruck ongeluk waarbij er een aanrijding plaatsvindt door een fout van een collega. In al deze gevallen kunt u letselschade op de WA- verzekering van de werkgever claimen. Want de meeste werkgevers zijn goed verzekerd tegen aansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen.

Aansprakelijk stellen bij een bedrijfsongeval gebeurt wel bij de werkgever zelf en niet diens letselschadeverzekering. Onze letselschade advocaten doen dit echter voor u. Wij stellen een aansprakelijkheidsbrief op en sturen deze naar de werkgever. Op zijn beurt zal de werkgever de ontvangen aansprakelijkstelling naar zijn WA- verzekering dienen waar hij voor letselschade verzekerd is.

Letselschade vergoeding WA- verzekering bij een hondenbeet

De verplichte aansprakelijkheidsverzekering geldt alleen bij verkeersongelukken waarbij een motorvoertuig betrokken is. Onder andere als u als fietser aangereden door een auto bent. Maar voor andere ongelukken geldt geen verplichte verzekering, zoals bij aansprakelijkheid voor dieren. Lijdt u u dus letsel als gevolg van een hondenbeet of trap van een paard, dan kunt u niet rechtstreeks letselschade claimen bij een WA- verzekering.

Bent u gebeten door een hond of is uw kind door een hond gebeten, dan zult u dus de hondenbezitter aansprakelijk moeten stellen. Maar niet iedere hondeneigenaar is voor letselschade WA verzekerd. Daarom is het verstandig om bij een hondenbeet de bezitter van een hond voor het kunnen claimen van letselschade naar een WA- verzekering te vragen. De meeste mensen bezitten wel een dergelijke verzekering. Er zijn echter nog altijd 640.000 huishoudens in Nederland zonder WA- verzekering.

Is de hondenbezitter niet verzekerd? Dan zal deze persoon zelf de letselschade dragen moeten. De kans is daarbij groot dat u als letselschadeslachtoffer dan achter het net vist en uw letselschade niet of slechts deel vergoed wordt.

Lijdt u schade als gevolg van een ongeluk? Onze letselschade advocaten uw letselschade op de WA- verzekering voor u. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op om u te helpen.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Maak kennis met ons team!

Brugman Letselschade Advocaten is al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van letselschade. Of het nu om whiplash klachten gaat, blijvend letsel na een bedrijfsongeval of letsel door een hondenbeet, wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Graag stellen wij ons aan u voor!

mr. Friso W. Brugman

Friso Brugman is de eigenaar van Brugnan Letselschade Advocaten. Hij studeerde in 2008 af om vervolgens in 2009 als letselschade advocaat te gaan werken binnen een maatschap. Slechts 3 jaar laten ging hij helemaal alleen verder als advocaat en volgde hij ook de Grotius opleiding letselschade, dit is het hoogst haalbare diploma voor belangenbehartigers zoals letselschade advocaten en letselschade bureaus.

Door zijn kennis en ervaring houdt Friso Brugman zich binnen het kantoor met name bezig met complexe letselschade zaken. Daarnaast ontwikkelde hij een systeem waardoor meer mensen met whiplash klachten de schadevergoeding ontvangen waar zij recht op hebben. Dit klink normaal, maar is het het letselschade recht helaas niet.

Wat anderen over ons zeggen

De heer Mohan

Elly Uitslager
“Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Tobias Moon
“Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega’s niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank.”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar