Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat bij u in de buurt?

Letselschade door olie op de weg

U bent als fietser, op de scooter of de motor uitgegleden door olie op de weg. Heeft u hierbij letsel opgelopen, dan is de kans groot dat u hierdoor schade lijdt. Deze schade wordt letselschade genoemd. Maar wie kunt u nu aansprakelijk stellen voor letselschade als gevolg van olie op de weg? Want vaak is niet bekend wie de olie gelekt heeft en hiermee onrechtmatig heeft gehandeld.

Ondanks dat de dader onbekend is gebleven, kunt u vaak toch een letselschade vergoeding claimen als u gevallen bent door olie op de weg. U leest het op deze pagina.

Wie is aansprakelijk voor olie op de weg?

Bij olie op de weg kunt u mogelijk bij 1 van de 2 personen terecht:

 1. de wegbeheerder op grond van een gebrekkig wegdek of onrechtmatige daad
 2. het Waarborgfonds als de olie op de weg afkomstig is van een motorvoertuig

Beide mogelijkheden om uw letselschade te verhalen worden hieronder besproken. Wist u dat u bij het verhalen van uw letselschade kosteloos een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor in kunt schakelen? Op grond van de wet is er namelijk recht op gratis juridische hulp als u verkeersslachtoffer bent geworden. Wij helpen u dus volledig kosteloos bij letselschade

Schade door olie op de weg verhalen op wegbeheerder

De wegbeheerder dient er voor te zorgen dat uw de weg veilig kunt gebruiken. Ligt er olie op de weg, dan is de wegbeheerder gehouden de olie zo spoedig mogelijk te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan is er sprake van een gebrek in de weg en voor de schade die hierdoor ontstaat is de wegbeheerder aansprakelijk. Dit staat in artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek dat over aansprakelijkheid voor een gebrekkige opstal gaat.

Bij een gebrek in de weg gaat het om een risico aansprakelijkheid. Het enkele feit dat er olie op de weg ligt maakt dat de wegbeheerder de letselschade dient te vergoeden. Schuld of een fout is niet nodig voor aansprakelijkheid.

Soms kan de wegbeheerder ook verweten worden dat er olie op de weg ligt. Er is dan sprake van aansprakelijkheid op grond van een onrechtmatige daad. Bijvoorbeeld omdat de wegbeheerder weet dat er olie op de weg ligt, maar hier geen maatregelen tegen neemt. De wegbeheerder laat de situatie dan in stand terwijl zij weet dat olie op de weg kan leiden tot een ongeval. Ook in dit geval kunt u een letselschade claim indienen.

De wegbeheerder is vaak de gemeente of provincie. Bij aansprakelijkheid van de wegbeheerder kunt u dus de provincie of gemeente aansprakelijk stellen voor letselschade.

Letselschade claimen bij het Waarborgfonds

Soms is er geen dader bekend, maar weten we wel dat de schade is veroorzaakt door een motorvoertuig. Dit is het geval bij:

 • een onbekend gebleven motorvoertuig, zoals bij doorrijden na een aanrijding
 • een gestolen voertuig
 • onverzekerde motorvoertuigen

Ligt er olie op de weg, dan is onbekend wie hiervoor aansprakelijk is. De auto of motor die de olie heeft gemorst in immers onbekend gebleven. Daarom kunt u bij olie op de weg ook uw claim indienen bij het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Het indienen van een letselschade claim bij het Waarborgfonds is echter wel aan voorwaarden gebonden. Zo dient u direct na het ongeval aangifte te doen bij de politie en dient u te bewijzen dat u gevallen bent over olie op de weg.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een letselschade vergoeding nadat u over olie op de weg bent gevallen? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen graag en altijd volledig kosteloos.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Schadevergoeding claimen na een ongeluk

Staat vast dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade die u door het ongeval geleden heeft? Dan kunt u een schadevergoeding verhalen. In het geval van een fietsongeluk, scooter ongeluk of ander verkeersongeluk kunt u de letselschade claim bij olie op de weg indienen bij de wegbeheerder of het Waarborgfonds. Deze zal, indien de aansprakelijkheid vast komt te staan, uw letselschade vergoeden.

Letselschade claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat wat er is gebeurd en wie aansprakelijk is voor de schade. Ook wordt de verjaring gestuit en worden de schadeposten benoemd.

Een letselschade vergoeding bestaat uit alle kosten die u maakt, maar ook uit inkomensschade en smartengeld. Al deze letselschade bedragen worden berekend door uw letselschade advocaat van ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade verhalen. En wij werken altijd volledig kosteloos voor u.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 10 letselschade advocaten en 15 letselschade juristen, ondersteund door meerdere juridisch medewerkers. Er zijn ook 3 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden en een Nivré expert. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u weten wat een ervaren en deskundige letselschade advocaat van ons letselschadebureau voor u kan betekenen na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of ander schade-evenement? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een letselschade advies of vragen over letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

DIRECT CONTACT BUITEN KANTOORUREN? Wij zijn iedere dag (ook in het weekend) tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 5000 letselschade slachtoffers kosteloos juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar