Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat bij u in de buurt?

Welke elektrische step mag op de weg?

Hij is sterk in opkomst maar grotendeels verboden in Nederland, de elektrische step. Onze letselschade advocaten merken dit ook in het grote aantal aanrijdingen dat er plaatsvindt door een elektrische step. Maar met welke elektrische step mag je op de weg en hoe zit het met aansprakelijkheid als u als voetganger of fietser aangereden wordt door een elektrische step. U leest het op deze pagina.

Welke elektrische step mag op de weg van de overheid?

In het buitenland rijden ze veel, maar welke elektrische step mag op de weg in Nederland? De overheid is hier heel duidelijk in, met een elektrische step mag je niet op de weg, behoudens uitzonderingen. Je mag alleen met de volgende elektrische steppen op de weg:

 • Kickbike, type Cruise
 • Kickbike, type Fat Max
 • Kickbike, type Luxury
 • Yedoo Mezeq

Daarnaast mag er met E-steps met step ondersteuning op de openbare weg gereden worden. Deze e-steps hebben geen gashendel. Heeft de step dit wel, dan mag er niet mee op de openbare weg gereden worden.

Waarom is de vraag welke elektrische step mag op de weg belangrijk?

De vraag welke elektrische step op de weg mag is belangrijk omdat er voor motorvoertuigen op de weg een verzekeringsplicht bestaat. Mag een elektrische step op de weg, dan dient deze dus verplicht verzekerd te zijn. Een elektrische step die niet op de weg mag, is dus ook niet verzekerd tegen aansprakelijkheid. Maar betekent dit dan ook dat als u als fietser of voetganger aangereden wordt door een elektrische step, geen schadevergoeding kunt vorderen?

Aansprakelijkheid voor aanrijding elektrische step

Een toegestane elektrische step is een motorvoertuig. Dit betekent dat voor bestuurders van dit motorvoertuig de regels gelden die ook voor andere bestuurders gelden. Wordt u aangereden door een elektrische step en lijdt u hierdoor letselschade, dan is de bestuurder van het motorvoertuig dus gehouden uw letselschade te vergoeden. Omdat motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid, kan de letselschadeclaim rechtstreeks bij de schadeverzekering ingediend worden.

De vraag “welke elektrische step mag op de weg” is dus ook belangrijk voor de vraag wie u aansprakelijk stellen kunt voor letselschade als gevolg van een aanrijding.

Is de elektrische step niet verzekerd, omdat deze bijvoorbeeld niet op de openbare weg mag rijden, dan kunt u de bestuurder van de step persoonlijk aansprakelijk stellen. Het is dan echter maar de vraag of u een schadevergoeding ontvangt. Er is immers geen verplichte verzekering actief en een WA verzekering dekt geen schade veroorzaakt door een motorvoertuig.

Wat doet een letselschade advocaat?

Bent u aangereden door een elektrische step en is de bestuurder van de stap schuldig bij een aanrijding? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Hierbij kunt u kosteloos de hulp inschakelen van een letselschade advocaat van ons letselschadebureau. Maar wat doet een letselschade advocaat?

Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade als gevolg van een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden wordt. Wij zijn aangesloten bij meerdere keurmerken en weten precies wat te doen na een verkeersongeluk. Daarbij:

 1. onderzoeken wij wie schuldig is bij een aanrijding
 2. stellen wij de tegenpartij aansprakelijk door middel van een aansprakelijkheidsbrief
 3. regelen wij na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade vergoeding
 4. worden al uw schadeposten inzichtelijk gemaakt in een duidelijke schadestaat
 5. zorgen wij voor een maximale schadevergoeding

Onze letselschade specialisten helpen u derhalve gedurende het volledige letselschade traject en altijd 100% kosteloos.

Kosteloze hulp van een letselschade advocaat

Bent u aangereden door een elektrische step? Voor de vraag of u recht op schadevergoeding heeft is het dus belangrijk om te weten of een elektrische step op de weg mag. In dat geval is de elektrische step immers verplicht verzekerd en kunt u een succesvol een letselschade claim indienen. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij.

In de wet is opgenomen dat u als verkeersslachtoffer recht op kosteloze hulp bij letselschade heeft. Een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan u dus kosteloos helpen bij het verhalen van uw letselschade. Wij regelen daarbij alles voor u, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het regelen van een voorschot en uiteindelijk een maximale slotbetaling van uw letselschade vergoeding.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 10 letselschade advocaten en 15 letselschadejuristen, ondersteund door meerdere juridisch medewerkers. Er zijn ook 3 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden en een Nivré expert. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

 

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u weten wat een ervaren en deskundige letselschade advocaat van ons letselschadebureau voor u kan betekenen na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of ander schade-evenement? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een letselschade advies of vragen over letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

DIRECT CONTACT BUITEN KANTOORUREN? Wij zijn iedere dag (ook in het weekend) tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:

 1. Schadevergoeding aanvragen na een ongeval
 2. Schadevergoeding claimen na aanrijding met letsel
 3. Schadevergoeding auto ongeluk
 4. Wettelijke rente over schadevergoeding
 5. Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 5000 letselschadeslachtoffers kosteloos juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar