Wij adviseren u en verhalen gratis uw letselschade!
Bent u betrokken geraakt bij een frontale botsing?

Letselschade door een frontale botsing

Een frontale botsing kan voor ernstige verwonden of klachten zorgen. Want zeker als de frontale botsing gepaard gaat met een hoge snelheid is de impact vaak heel groot. Als gevolg van een frontale botsing kan er daarom letsel ontstaan. Ontstaat hierdoor schade, dan kunt u mogelijk een schadevergoeding eisen.

Op deze pagina leest u wat te doen na een frontale botsing, wie schuldig is bij deze aanrijding en welke letselschade bedragen u als zijnde letselschade claimen kunt.

Wist u dat de letselschade advocaten van ons advocatenkantoor u gratis helpen bij letselschade als gevolg van een frontale botsing? De rechtsbijstandskosten worden voor u verhaald op de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij of de svi- verzekering. Wilt u ook gratis juridische hulp bij uw letselschade claim? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Wat te doen na een frontale botsing?

Als iemand tegen de voorkant van uw auto rijdt, dan is de kans op letsel groot. Logisch dat u dan een letselschade vergoeding wilt vorderen op de aansprakelijke partij. Maar dit klinkt eenvoudiger dan het is. Want hoe claim je letselschade na een frontale botsing? Met andere woorden, wat te doen na een frontale botsing?

Bij een frontale botsing is het belangrijk om vast te stellen wie schuldig is bij een aanrijding. Want in beginsel kunt u alleen letselschadevergoeding eisen als de tegenpartij schuldig is. Alleen dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Daarom zijn een aantal dingen belangrijk om te doen na een frontale botsing:

 • vul samen met de tegenpartij het schadeformulier in
 • bent u meegenomen naar het ziekenhuis? Laat ons dan het proces verbaal opvragen
 • probeer getuigen van de frontale botsing te vinden
 • maak indien mogelijke foto’s van de voertuigen
 • ga altijd naar een arts en meldt u klachten en beperkingen
 • schakel onze letselschade advocaten in, dan regelen wij alles voor u!

Kan ik letselschade claimen na een frontale botsing?

Indien u na een frontale botsing letselschade claimen wilt, dan dient u de aansprakelijke partij aansprakelijk te stellen. Dit wordt gedaan door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie, zoals wat er gebeurd is, wanneer en welk letsel u aan de frontale aanrijding heeft overgehouden, zoals whiplash klachten, een hersenschudding of zwaar hersenletsel.

Van belang is verder dat in de aansprakelijkstelling de tegenpartij ook daadwerkelijk aansprakelijk gesteld wordt voor de materiële schade en het smartengeld. Tenslotte wordt de verjaring in een aansprakelijkheidsbrief gestuit!

Een letselschade claim bestaat uit veel verschillende soorten letselschade bedragen welke onderverdeeld worden in materiële schadeposten en immateriële schade, ook bekend onder smartengeld. Bij materiële schadeposten kunt u denken aan:

 • loonschade
 • inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • pensioenschade
 • hulp in het huishouden
 • medische kosten
 • kosten die u maakt tijdens een ziekenhuisopname
 • kosten voor onderhoud aan de woning en tuin omdat u dit zelf niet meer kunt doen

Wat is smartengeld?

Naast een vergoeding van materiële schade is er recht op een vergoeding van immateriële schade. Door letselschade advocaten wordt dit smartengeld genoemd. Smartengeld is schade die niet op geld waardeerbaar is. Denkt u hierbij aan pijnklachten door het letsel dat u bij de frontale botsing opgelopen heeft. Of angstklachten zoals verkeersangst. Het is immers niet niks als u iemand u van voren ziet aanrijden!

Er is altijd recht op smartengeld, zowel bij licht letsel als bij blijvend letsel. Smartengeld berekenen is echter niet eenvoudig. Het vindt plaats door naar de persoonlijke gevolgen van het ongeluk te kijken. Daarnaast wordt aansluiting gezocht bij de Smartengeldgids, een verzameling gerechtelijke uitspraken waarin de rechtbank of het gerechtshof een smartengeldvergoeding heeft uitgesproken.

Gratis hulp bij letselschade door een frontale aanrijding

Bent u betrokken geraakt bij een frontale aanrijding en hierbij gewond geraakt? Dan heeft u recht op een schadevergoeding als de tegenpartij schuldig is. In sommige gevallen kunt u echter ook aanspraak maken op een letselschade vergoeding vanuit de svi- verzekering.

In de wet is bepaald dat u bij letselschade door een aanrijding recht heeft op gratis hulp van een letselschade advocaat. Wij kunnen u dan ook altijd volledig gratis bijstaan bij uw letselschade claim. Wilt u ook geholpen worden bij het verhalen van letselschade na een frontale botsing? Neem dan contact met ons op. Wij bieden u graag een vrijblijvend letselschade advies en verhalen indien gewenst uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button voor contact met een van de letselschade advocaten van ons kantoor!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Friso Brugman is een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

  Friso W. Brugman is al meer dan 13 jaar letselschade advocaat en houdt zich bezig met het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk, hondenbeet of bedrijfsongeval.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar