Onze letselschade advocaten adviseren u graag!
verschil ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden?

Verschil ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden

In Nederland geldt een verplichte WA verzekering voor alle motorvoertuigen. Deze dekken schade als u aangereden wordt door toedoen van een ander. Daarnaast is er een inzittendenverzekering. Daarbij dient een onderscheid gemaakt te worden tussen een ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden. Maar wat is nu het verschil ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden?

Hieronder leggen onze letselschade advocaten uit wat het verschil is tussen beide verzekeringen en adviseren wij welke letselschade verzekering van beide u het beste kunt afsluiten. Lijdt u letselschade door een aanrijding? Onze letselschade specialisten claimen gratis uw letselschade op de svi- verzekering of tegenpartij.

Wat is het verschil ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden?

Bij een eenzijdig ongeluk of als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt, kunt u gebruik maken van de schade inzittendenverzekering. Deze dekt immers de letselschade, ongeacht de vraag wie schuldig is bij een aanrijding. De toedracht is niet doorslaggevend voor het verkrijgen van een letselschadevergoeding.

De vraag is of er nu een verschil tussen de ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden is. Beiden dekken toch immers letselschade na een ongeluk?

Inderdaad kunt u op beide verzekeringen aanspraak maken op een uitkering. Maar er zijn heel belangrijke verschillen. Deze kunnen we het beste uitleggen door de beide verzekeringen te bespreken.

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

In het geval van een ongevallen inzittendenverzekering is uw letsel verzekerd voor een vast bedrag, de verzekerde som. Welk deel van dit letselschadebedrag u uitgekeerd krijgt hangt af van de mate van blijvende invaliditeit. De hoogte van het bedrag wordt berekend door de verzekerde som te vermenigvuldigen met het percentage blijvende invaliditeit.

Een voorbeeld. Stel iemand raakt gewon bij een ongeluk en loopt hierbij whiplash letsel op. Dit levert volgens de literatuur een percentage blijvende invaliditeit (b.i.) op van 2% . Bedraagt de verzekerde som € 100.000,00, dan ontvangt u 2% x € 100.000,00 is € 2.000,00. Dit is bijzonder weinig, zeker als u als gevolg van de whiplash symptomen of door bijvoorbeeld hersenletsel volledig arbeidsongeschikt bent.

Het afsluiten van een ongevallen inzittendenverzekering levert dus geen volledige vergoeding van letselschade op.

Wat is een schade inzittendenverzekering?

Kiest u voor een svi- verzekering, een schade inzittendenverzekering, dan dekt deze letselschadeverzekering de werkelijke schade die u als gevolg van een verkeersongeluk lijdt. Daarbij worden alle kosten betaald, maar ook loonschade en is er recht op een smartengeldvergoeding.

In het geval van voornoemde letselschade zaak is er dus door de whiplash 2% blijvende invaliditeit. Maar raakt u door de chronische whiplash of bijvoorbeeld door een breuk volledig arbeidsongeschikt, dan wordt alle schade die u hierdoor lijdt vergoed!

Wat is nu het verschil ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden?

Uit het voorgaande wordt het al duidelijk, het verschil tussen een ongevallen inzittenden en schadeverzekering inzittenden is dat in bij een schadeverzekering de werkelijke schade wordt vergoed en bij een ongevallenverzekering slechts een vast bedrag afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit. Onze letselschade specialisten adviseren u dan ook altijd te kiezen voor een schadeverzekering.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
“Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar