Wij verhalen uw letselschade op de schadeverzekering
Lijdt u letselschade na een ongeluk?

Letselschade verhalen op een schadeverzekering

Een aanrijding van achteren met whiplash klachten tot gevolg, een hondenbeet of een bedrijfsongeval. Door als deze ongevallen kunt u letselschade oplopen. Deze kan vaak verhaald worden op een schadeverzekering.

Er zijn verschillende soorten schadeverzekeringen voor diverse soorten ongevallen. Deze worden hieronder allemaal besproken:

Wist u dat de meeste schadeverzekeringen ook verplicht de advocaatkosten moeten dekken? Daarom kan ons advocatenkantoor u gratis helpen bij letselschade.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor hulp.

Verplichte schadeverzekering bij verkeersongeval

Een schadeverzekering afsluiten is verstandig, maar in de meeste gevallen niet verplicht. Dit is alleen zo voor motorvoertuigen. Wordt u aangereden door een auto of bent u aangereden door een scooter, dan dient de tegenpartij verzekerd te zijn tegen aansprakelijkheid. Deze verplichte schadeverzekering is opgenomen in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer, afgekort WAM.

Is er een WAM verzekering, dan heeft dit een aantal voordelen voor u als verkeersslachtoffer. Zo hoeft u niet uit te zoeken wie u aansprakelijk moet stellen. De bestuurder van een auto is namelijk niet altijd ook de bezitter. In de WAM is echter opgenomen dat u rechtstreeks de letselschade verzekering aan kunt spreken voor de vergoeding van uw letselschade.

Omdat het gaat om een verplichte schadeverzekering, biedt de aansprakelijke persoon altijd verhaal. Dit is anders bij vrijwillige verzekeringen. Want is iemand niet verzekerd, dan is het maar de vraag of je letselschade claimen kunt.

Wist u dat de kosten voor het inschakelen van een letselschade advocaat ook onder de schade valt die vergoed moet worden door de WAM verzekeraar? Op deze manier kunnen onze letselschade advocaten u gratis helpen bij uw letselschade claim. Wij staan u dan bij gedurende de gehele letselschadezaak. Van het moment van aansprakelijk stellen tot aan het bereken van de letselschade en het verhalen hiervan.

Wat is een schadeverzekering inzittenden?

Hiervoor ging het om een schadeverzekering die letselschade dekt bij aansprakelijkheid. Maar er is ook een svi verzekering. Wat is een schadeverzekering inzittenden? Het is een niet verplichte schadeverzekering welke afgesloten kan worden en letselschade dekt na een eenzijdig auto ongeluk of als u zelf een aanrijding veroorzaakt heeft en hieraan letsel overgehouden hebt.

letselschade claimen op de schadeverzekering inzittenden (svi) is eenvoudig. U hoeft immers niet te bewijzen dat een ander schuldig is bij een aanrijding. Zowel de bestuurder van de auto als alle overige inzittenden kunnen een letselschade indienen bij de schade inzittendenverzekering.

Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade na een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade na een aanrijding.

Schadeverzekering werknemers

Het is geen verplichte schadeverzekering, maar bijna alle werkgevers hebben hem, de schadeverzekering tegen aansprakelijkheid voor letsel van werknemers. Een heel belangrijke schadeverzekering, want er gebeuren in Nederland jaarlijks heel veel bedrijfsongevallen. In 2021 ging het om bijna 3500 meldingen van blijvend letsel, ziekenhuisopnames na een arbeidsongeval en dodelijke bedrijfsongevallen.

Als gevolg van een ongeval op het werk ontstaan vaak allerlei verwondingen en klachten. Soms met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De letselschade kan dan enorm oplopen. Hiervoor biedt de schadeverzekering een goede oplossing. Alle letselschade wordt namelijk vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever.

Er rust een zorgplicht op werkgevers. Zij zijn zelf aansprakelijk als de zorgplicht geschonden wordt. Daarom kunt u vrij eenvoudig uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Het is dan vervolgens de letselschade verzekering die de kosten die u maakt en schade die u lijdt vergoed.

Doet u een gevaarlijk beroep? Dan is er wel sprake van een verplichte schadeverzekering voor werknemers! Dit op grond van artikel 7:658 BW. Vraag uw letselschade advocaat van ons kantoor over de mogelijkheden! Wij helpen u gratis.

Schadeverzekering bij een hondenbeet

Een hondenbeet kan voor vervelend letsel zorgen, van pijn na een oppervlakkige hondenbeet tot ernstig letsel en zelfs blijvend letsel met veel klachten en beperkingen. Hierdoor wordt schade geleden en hiervoor is de hondenbezitter aansprakelijk.

Aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW. Hierin staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor alle schade welke het dier toebrengt aan zaken en dieren. En het gaat nog als mis met honden. Want er worden jaarlijks in Nederland 150.000 mensen gebeten door een hond. Toch is er geen verplichte schadeverzekering die de schade toegebracht door een hond dekt.

Letselschade als gevolg van een hondenbeet wordt wel gedekt op basis van de WA verzekering voor particulieren, de AVP verzekering. Maar dit biedt geen garantie op het verkrijgen van een schadevergoeding. In Nederland zijn 600.000 mensen namelijk niet verzekerd voor letselschade als gevolg van een hondenbeet.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u gratis hulp van een letselschade advocaat bij het claimen van letselschade na een bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
“Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar