Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos voor u!
Bent u aangereden door een tram en lijdt u hierdoor letselschade?

Aansprakelijkheid na aanrijding met tram, wie vergoed mijn schade?

Ieder jaar worden er circa 140 mensen in het ziekenhuis behandeld na een aanrijding met de tram of bus. 40 mensen komen zelfs jaarlijks door een tramongeval te overlijden. Daarbij gaat het vaak om een tramongeluk met ernstig en blijvend letsel. In veel gevallen is er dan ook sprake van letselschade.

Een veelgestelde vraag is of het vervoersbedrijf aansprakelijk gesteld kan worden bij een tram ongeluk. U leest er alles over in deze bijdrage. Bent u aangereden door de tram en lijdt u schade? Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. En dit doen wij 100% kosteloos!

Ik ben aangereden door de tram, wat nu?

Een tram is volgens de wet geen motorvoertuig. Daarom gelden de bekende verkeersregels niet, maar zijn er verkeersregels speciaal voor de tram. Deze regels zijn bij weinig mensen bekend. Dit is een van de redenen waarom er veel aanrijdingen met de tram plaatsvinden.

Verduidelijking van de regels is dan ook van groot belang voor de verkeersveiligheid in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Dit zijn de steden waar trams in Nederland rijden.

In artikel 15 en 18 Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) staan de verkeersregels die van toepassing zijn bij een aanrijding met de tram:

  1. De tram heeft altijd voorrang op voetgangers, fietsers, scooters en auto’s!
  2. Slaat de tram naar links of rechts af? Of komt hij van links of van rechts komt, de tram heeft voorrang!
    (hierop bestaat 1 uitzondering: Rijdt u op een voorrangsweg rijdt en de tram niet, dan heeft u voorrang!)
  3. Trambestuurders zijn gehouden aan alle verkeersborden en verkeerslichten.

Icon

Aanrijding tram met voetganger of fiets? Altijd 50% schadevergoeding!

De stad is druk, u kunt nog zo goed opletten, maar een ongeval zit in een klein hoekje. Trams rijden hard en als voetganger of fietser bent u kwetsbaar in het verkeer. Dit begrijpt de wetgever ook, daarom heeft hij een speciale regeling in het leven geroepen. Deze regeling beschermd kwetsbare verkeersdeelnemers dus bijvoorbeeld als u op de fiets aangereden bent.

Bent u als voetganger of fietser aangereden door de tram? Dan heeft u dus altijd recht op een letselschade vergoeding van ten minste 50%, ook als de tram geen verkeersfout heeft gemaakt! Dus gaf u de tram ten onrechte geen voorrang omdat u zich niet bewust was van de bijzondere verkeersregels? Dan nog ontvangt u 50% van uw schade. En dit kan zelfs onder omstandigheden oplopen tot 75% of zelfs 100% bij ernstig letsel!

Wilt u een schadevergoeding van uw letselschade na een ongeval met de tram? Bel onze letselschade advocaat bij u in de buurt. Wij hebben afspraak locaties door heel Nederland en zijn dus altijd in de buurt. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Hoe zit het met de tram in de Wegenverkeerswet?

De Wegenverkeerswet (WVW) maakt geen uitzonderingen voor de tram. De tram maakt namelijk deel uit van het openbaar verkeer op bestemde wegen, maar is geen motorrijtuig. Dit heeft gevolgen voor art. 185 van de WVW. 

Dit artikel bepaalt dat een motorrijtuig verplicht is om de schade te vergoeden van de bestuurder van een niet-motorrijtuig – tenzij er sprake is van overmacht. Als een tram bij een verkeersongeval met een motorrijtuig betrokken raakt, houdt dit dus in dat de bestuurder van het motorrijtuig de schade van de trambestuurder moet vergoeden.

Aanrijding auto met tram? Ook dan vaak een schadevergoeding

Bij een auto botsing met een tram geldt voornoemde regeling bij een fietsongeval niet. De bestuurder van de auto heeft dan recht op een schadevergoeding als de trambestuurder een fout maakt. Maar ook bij een fout van de autobestuurder kan deze recht hebben op een schadevergoeding!

De meeste autobezitters sluiten tegenwoordig een SVI verzekering af. SVI staat voor schade inzittenden verzekering. Is er een dergelijke verzekering? Dan ontvangen alle inzittenden een schadevergoeding.

Passagiers van een auto hebben altijd recht op een vergoeding van letselschade. Zij kunnen namelijk of de bestuurder van de auto of de tram (het vervoersbedrijf) aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade.

Veel voorkomende aanrijdingen met het openbaar vervoer

Er zijn dag vinden er ongelukken in en rondom het openbaar vervoer plaats. Voorbeelden van veelvoorkomende ongevallen met de bus, trein of tram zijn:

  • Vallen doordat de bestuurder van de bus een te scherpe bocht neemt
  • Een val op het perron of bij de halte
  • Wanneer u betrokken bent bij een aanrijding met een ander voertuig, zoals een bus of auto
  • Vallen door plotseling hard optrekken of remmen in de tram – dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer iemand aan het inchecken is
  • Struikelen bij het in- of uitstappen

Letselschade vergoeding voor trampassagiers

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u als inzittende van de tram een ongeval overkomt. De tram kan bijvoorbeeld abrupt remmen en een noodstop moeten maken waardoor u letselschade oploopt. Mogelijk kunt u zelfs een ernstige breuk oplopen een ongelukkige val in een tram. 

In alle gevallen kunt u de vervoerder van de tram aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Dit omdat de vervoerder volgens artikel 8:105 BW aansprakelijk is voor de schade die u tijdens uw rit in de tram heeft opgelopen. De vervoerder van deze tram verplicht om u veilig naar uw bestemming te brengen, zo staat het in de wet.

Schadevergoeding na verkeersongeval

Is de trambestuurder bij de aanrijding met de tram aansprakelijk voor uw letselschade, dan dient alle schade vergoed te worden. Deze schade wordt onderverdeeld in materiële letselschade en immateriële letselschade, beter bekend als smartengeld.

Materiële schadeposten

Smartengeld na ongeval

Is iemand gewond geraakt bij een ongeval, dan is er altijd recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor:

  • Pijn
  • Angstklachten (Post Traumatische Stressstoornis)
  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid
  • Verdriet
  • Boosheid en frustratie
  • Depressieve gevoelens
  • Psychische klachten

Ervaart u psychische klachten na een verkeersongeval? Dan heeft u recht op smartengeld na het ongeval. Onze letselschade advocaten adviseren u graag en helpen u bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht!

Icon

Aanrijding tram Den Haag

In Den Haag is het tramvervoer in handen van HTM. Haar lijnennet omvat in 2020 10 tramlijnen waarmee duizenden mensen dagelijks rijden. Er rijden dan ook veel trams en dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Bijna wekelijks vindt er dat ook een aanrijding met een tram in Den Haag plaats. HTM is in de meeste gevallen verplicht de letselschade na een tramongeluk te vergoeden.

Lijdt u schade door een aanrijding met de tram in Den Haag? Neem contact met op met onze letselschade advocaten in Den Haag, wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.

Letselschade vergoeding voor inzittenden van de tram

Was u passagier in de tram toen de aanrijding met de tram in Den Haag plaatsvond? Ook dan heeft u recht op een schadevergoeding! Dit op grond van de reisovereenkomst! Onze letselschade advocaten geven u graag een letselschade advies en verhalen 100% kosteloos uw letselschade.

Lijdt u schade door een aanrijding met de tram in Den Haag? Neem contact met ons op, wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade.

Aanrijding tram Rotterdam

RET is de tramvervoerder in Rotterdam. Dagelijks organiseert RET honderden tramreizen door en rondom de stad Rotterdam. Zij zijn aansprakelijk als u een aanrijding met de tram in Rotterdam heeft gehad. Maar het aansprakelijk stellen na een tramongeval is niet eenvoudig! Daarom adviseren wij u om een ervaren en deskundige letselschade advocaat in de arm te nemen.

Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag en dit doen wij 100% gratis voor u. De kosten van rechtsbijstand worden door RET vergoed. Bel voor meer informatie of het verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht naar een van onze letselschade specialisten in Rotterdam.

Aanrijding tram Amsterdam

Bij een aanrijding met de tram in Amsterdam kunt u bij het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) terecht. Zij zijn aansprakelijk voor aanrijdingen tussen de tram en voetgangers, fietsers en motorvoertuigen.

Uw letselschade in Amsterdam wordt behandeld door de verzekeraar van het GVB. Hier werken ervaren en deskundige letselschade specialisten in Amsterdam aan. Het is daarom belangrijk dat u zich bij een aanrijding met een tram in Amsterdam ook laat bijstaan door een letselschade expert. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Brugman Letselschade Advocaten helpt u bij het verhalen van letselschade na lichamelijke klachten na een ongeval. Dit is 100% kosteloos voor u!

Aanrijding tram Utrecht

Utrecht is het centrum van Nederland. Er rijden dan ook vele trams iedere dag van het begin tot het eindpunt. De trambaan gaat over gevaarlijke wegen, met aanrijdingen tot gevolg.

Bent u betrokken bij een aanrijding met een tram in Utrecht? Dan is er mogelijk recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u zich laten bijstaan door een letselschade bureau. Deze hebben echter veelal niet de kennis die nodig is om uw letselschade te verhalen.

Brugman Letselschade Advocaten Utrecht is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. En wij hebben een mooi kantoor in Utrecht waar u voor een gratis letselschade advies terecht kan. Liever een bespreking bij u thuis? Dat kan ook! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag na een aanrijding met de tram in Utrecht.

Second opinion na letselschadezaak aanrijding tram

Het kan zo zijn dat u als  slachtoffer van letselschade na aanrijding met een tram onzeker bent  of het aangeboden bedrag wel reëel is als schadevergoeding. Niet alleen wanneer u de zaak zelf afhandelt, maar ook wanneer u al wordt vertegenwoordigd door een letselschadespecialist of advocaat. 

Schroom daarom nooit om bij Brugman Letselschade Advocaten een second opinion aan te vragen. Wij zullen dan toetsen of de geboden letselschadevergoeding na de aanrijding met de tram overeenkomt met de werkelijk geleden schade. Wij zullen de volledige zaak grondig bekijken en advies geven over de daadwerkelijke en realistische schadevergoeding.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Bij een aanrijding met een tram heeft u recht op gratis rechtsbijstand. Daarom werken onze letselschade advocaten gegarandeerd kosteloos voor u! Heeft u letsel door een aanrijding met een tram? Bel of mail ons, wij zorgen dat u een vergoeding krijgt, zowel bij tijdelijk als blijvend letsel!

Veel bieden letselschade juristen en letselschadebureaus “gratis” rechtsbijstand aan op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat u alleen betaalt bij een goed resultaat. Dit noemen wij een resultaatsverplichting. Gaat u hier niet zomaar mee akkoord. Als de aansprakelijk is erkend, dan heeft u immers recht op gratis rechtsbijstand, dit staat in de wet! Bij no cure no pay staat u vaak een percentage van uw letselschade af!

Zoekt u een no cure no pay advocaat? Dit is bij aansprakelijkheid niet nodig! Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u altijd 100% kosteloos!

Overige letselschadezaken

Naast het letselschade dat u kunt oplopen bij een aanrijding met een tram zijn er nog veel situaties waar u letsel bij kunt oplopen. Andere voorbeelden van letselschadezaken waar de advocaten van Brugman u goed bij kunnen helpen zijn:

Staat het ongeval waar u te maken mee heeft er niet bij en bent u benieuwd of we u kunnen helpen? Neem dan snel contact met ons op en we helpen u zo ver in onze macht.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is al meer dan 10 jaar expert op het gebied van letselschade. Met 8 afspraaklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Maar een intakegesprek kan ook gewoon bij u thuis.

Of u nu op de fiets aangereden bent of betrokken bent geraakt bij een scooterongeval met de tram, wij helpen u graag! En dit doen wij gegarandeerd 100% kosteloos voor u!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mailbericht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar