Onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Gratis hulp bij de letselschade afhandeling na een ongeluk?

Ik heb een afwikkelingsvoorstel letselschade ontvangen, wat nu?

Er is u een ongeluk overkomen waarbij u gewond bent geraakt en/ of klachten aan over hebt gehouden. Nadat de aansprakelijkheid erkend is, kunt u letselschade claimen. Na eerst een of meerdere voorschotten op uw letselschade vergoeding ontvangen te hebben, komt de verzekeraar nu met een afwikkelingsvoorstel. Maar wat is een afwikkelingsvoorstel eigenlijk en waar moet je goed op letten om problemen te voorkomen?

Hieronder vindt u veel informatie over een afwikkelingsvoorstel letselschade. Bijvoorbeeld over de letselschade bedragen waar u recht op heeft en waar u op moeten letten bij de slotbetaling letselschade en de vaststellingsovereenkomst. Zo weet u zeker dat u de letselschadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Brugman Letselschade is al meer dan 15 jaar expert op het gebied van letselschade. Met meer dan 15 letselschade advocaten en over de 10 bezoeklocaties zijn wij niet alleen specialist, maar ook altijd dichtbij! En wij komen ook nog eens gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of intakegesprek. U wordt altijd geholpen door 1 vaste letselschade advocaat en wij helpen u ook gegarandeerd 100% kosteloos!

Bel voor gratis juridische hulp bij uw afwikkelingsvoorstel letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wat is een afwikkelingsvoorstel letselschade?

Een letselschade procedure duurt soms lang. Een letselschade zaak duurt tussen de 6 maanden en 3 jaar, maar dit kan ook langer zijn. Bijvoorbeeld bij discussie over het causaal verband of over de hoogte van de schadevergoeding.

Direct na een auto ongeluk, fietsongeval of hondenbeet lijdt u al schade en worden er voorschotten betaald. Op een gegeven moment is er echter een “medische eindtoestand”. Juridisch betekent dit dat uw letsel, klachten en beperkingen niet meer zullen verbeteren. Op dat moment komt de verzekeraar vaak met een afwikkelingsvoorstel letselschade.

Een afwikkelingsvoorstel letselschade is dus een aanbod van de verzekeraar om uw letselschadedossier te regelen tegen een slotbetaling letselschade, eventueel met een of meerdere voorbehouden op de finale kwijting. Maar wat zijn dit dan, een slotbetaling letselschade, een voorbehoud en finale kwijting?

Slotbetaling letselschade

De slotbetaling letselschade wil zeggen dat u nog eenmalig een schadevergoeding ontvangt. De som van de slotbetaling is de aftreksom van uw totale letselschade (alle letselschade bedragen bij elkaar opgeteld) minus de voorschotten die u al op uw letselschade vergoeding heeft ontvangen. Stel bijvoorbeeld dat uw totale schadevergoeding €100.000,00 bedraagt en uw gedurende de looptijd van uw letselschade dossier al €20.000,00 aan voorschotten heeft ontvangen. De slotbetaling letselschade bedraagt dan €100.000,00 – € 20.000,00 = €80.000,00

Afwikkelingsvoorstel letselschade en voorbehoud

Met name bij ernstig letsel en blijvend letsel kan bij een afwikkelingsvoorstel letselschade een voorbehoud van groot belang zijn. Want het kan zijn dat u na de afhandeling van uw letselschade dossier toch nog schade lijdt. Dit kan het gevolg zijn van extra klachten en beperkingen in de toekomst. Wij leggen u dit graag uit.

Stelt dat u bij een auto botsing een beenbreuk is overkomen en een polsbreuk. Na een langdurig revalidatietraject gaat het een stuk beter en kunt u eigenlijk alles waar. De verzekeraar komt met een afwikkelingsvoorstel en u komt een finale kwijting overeen. Finale kwijting willen zeggen dat u en de verzekeraar niks meer van elkaar te vorderen hebben. Maar na 5 jaar krijgt u opeens weer last van uw pols tijdens werk. U maakt hierdoor medische kosten en raakt deels arbeidsongeschikt. Er ontstaat dan aanvullende letselschade!

Komt u nu een voorbehoud letselschade overeen, dan spreekt u met de verzekeraar af dat u in de toekomst nog op uw letselschade zaak terug kunt komen. Met een voorbehoud krijgt u dus ook uw eventuele nog onbekende toekomstige schade vergoed!

Is er bij sprake van blijvend letsel? Zorg er dan voor dat er altijd een voorbehoud letselschade in de vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen. Ga anders niet akkoord met het afwikkelingsvoorstel letselschade!

Uit welke letselschade bedragen bestaat afwikkelingsvoorstel letselschade?

Is het tijd voor een afwikkelingsvoorstel letselschade, dan zal uw letselschade advocaat een schadestaat opstellen. Deze bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Het kan daarbij op geleden schade gaan, maar ook op toekomstige schade. Daarnaast bestaat een letselschade vergoeding en dus ook een slotbetaling letselschade uit materiële schadeposten en smartengeld.

Welke schadeposten deel uitmaken van een schadevergoeding, hangt af van uw persoonlijke situatie als letselschade slachtoffer. Zo zijn belangrijk:

 • de vraag of er inkomensschade of studievertraging is
 • de ernst en aard van het letsel
 • duur van het letsel

Uiteraard willen wij graag uw letselschade berekenen. Dit doen wij kosteloos voor u en maakt u hiervoor gerust een afspraak, net als voor hulp bij een regelingsvoorstel letselschade. Om u alvast een idee te geven over de schadeposten bij letselschade geven wij de 10 meest voorkomende letselschade posten:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • verzorgingskosten en verpleegkosten thuis
 • smartengeld

Meer over smartengeld en smartengeld berekenen.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Bent u gewond geraakt bij een aanrijding, bent u gebeten door een hond of is u een ongeluk op het werk overkomen? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade door een ongeval. Het maakt daarbij niet uit of u net een ongeluk heeft meegemaakt, u een second opinion wenst of dat u hulp nodig heeft bij een afwikkelingsvoorstel. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op de button en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Donna van Klooster is 1 van de 15 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar