Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat bij u in de buurt?

Letselschade claimen op de WEGAS verzekering

Een verkeersongeval kan grote gevolgen voor u met zich meebrengen, persoonlijk door het letsel, maar ook financieel. Want wat als u door een fietsongeluk of auto ongeluk niet meer kunt werken of uw huishouden niet meer kunt doen? Nog los van alle kosten die u maakt, zoals het eigen risico. Gelukkig biedt de WEGAS verzekering dan uitkomst.

Is u tijdens werk een verkeersongeluk overkomen, bijvoorbeeld als bezorger van maaltijden of pakketten of als vrachtwagenchauffeur, dan is het goed om te weten dat u altijd aanspraak kunt maken op een schadevergoeding. Want de Hoge Raad, Nederlands hoogste rechter, heeft werkgevers een verzekeringsplicht opgelegd. Deze houdt in dat de werkgever u moet verzekeren voor een verkeersongeluk onder werktijd. Deze verzekering wordt de WEGAS of WEGAM verzekering genoemd.

Op deze pagina leest u alles over de WEGAS verzekering en hoe u aanspraak kunt maken op schadevergoeding na een ongeluk. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor op.

Wegas verzekering betekenis

De afkorting WEGAS staat voor werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. Het is een aanvullende verzekering op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze laatste verzekering wordt ingeschakeld door uw werkgever als u op het werk een bedrijfsongeval is overkomen, zoals een val van een ladder.

De Wegas verzekering ziet niet op een bedrijfsongeval, maar op personenschade als gevolg van een verkeersongeval onder werktijd, een aanrijding of een eenzijdig auto ongeluk tijdens woon-werkverkeer. Daarnaast biedt de wegas verzekering dekking als u gewond raakt bij een werk gerelateerd ongeluk, zoals tijdens een bedrijfsuitje.

De Wegas verzekering is dus een belangrijke uitbreiding op de aansprakelijkheidsverzekering van de werkgever. Deze verzekering biedt met name uitkomst als u naar of van uw werk dan wel tijdens werk te maken krijgt met een verkeersongeluk. Uw letselschade wordt dan altijd vergoed:

 • indien een ander aansprakelijk is
 • bij een eenzijdig verkeersongeluk
 • als u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt heeft

Let op: de werkgever is verplicht om u te verzekeren tegen een verkeersongeluk onder werktijd! Deze verplichting is er niet voor woon- werkverkeer, maar de WEGAS verzekering biedt hier wel dekking voor!

Verschil WEGAM en WEGAS verzekering

Naast de wegas verzekering bestaat er ook een wegam verzekering. Maar wat is nu het verschil tussen deze 2 werknemersverzekeringen.

De afkorting wegam staat voor werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders van motorrijtuigen. Bent u in de auto of als fietser aangereden door een auto onder werktijd, dan biedt deze verzekering dekking tegen letselschade. De toedracht maakt hierbij niet uit, u heeft te allen tijde recht op schadevergoeding. Er is slechts  uitzondering, wordt u tijdens uw werk als voetganger aangereden? Dan biedt de wegam verzekering vaak geen dekking.

Het verschil tussen de wegam en wegas verzekering zit hem in de dekking. De dekking van de wegas verzekering is veel ruimer, hij biedt niet alleen dekking bij een verkeersongeluk onder werktijd, maar ook tegen letselschade tijdens woon- werkverkeer en andere ongelukken die samenhangen met het werk.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Hoe doe ik een beroep op de Wegas verzekering?

De Hoge Raad heeft in een arrest uitgemaakt dat een werkgever een wegam of wegas verzekering af dient te sluiten. U kunt daarom bij een verkeersongeluk met een brief aan uw werkgever vragen om de wegam of wegas verzekering in te schakelen. Het is vervolgens de verzekering die uw letselschade vergoed.

Letselschade claimen na een verkeersongeluk is niet eenvoudig. Overweeg daarom om een letselschade advocaat in te schakelen. De kosten hiervan vallen in veel gevallen ook onder de dekking van de Wegas verzekering. Schakelt u een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor in, dan helpen wij u altijd geheel kosteloos!

Wat als de werkgever geen wegam of wegas verzekering heeft?

Uw werkgever is dus verplicht om een wegam verzekering af te sluiten. De wegas verzekering is niet verplicht, tenzij er geen wegam verzekering is. Heeft de werkgever geen van beide verzekeringen afgesloten? Dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw letselschade. De werkgever dient dan zelf uw letselschade te vergoeden, maar ook de kosten van een letselschade advocaat.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 10 letselschade advocaten en 15 letselschade juristen, ondersteund door meerdere juridisch medewerkers. Er zijn ook 3 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden en een Nivré expert. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u weten wat een ervaren en deskundige letselschade advocaat van ons letselschadebureau voor u kan betekenen na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of ander schade-evenement? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een letselschade advies of vragen over letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

DIRECT CONTACT BUITEN KANTOORUREN? Wij zijn iedere dag (ook in het weekend) tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:

 1. Fietser aangereden door scooter
 2. Aangereden door onverzekerde auto
 3. Wat te doen bij angst na een auto ongeluk?
 4. auto schade herstel bedrijf
 5. Schade auto door ander

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 5000 letselschadeslachtoffers kosteloos juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar