Schade aan auto door een ander, waar heb ik recht op?

U heeft schade aan uw auto door een ander. Bijvoorbeeld omdat u bent aangereden in het verkeer. Dan heeft u veelal recht op een schadevergoeding. Er kan echter ook meer aan de hand zijn. Zo kunt u als gevolg van een aanrijding van achteren of een frontale botsing letsel oplopen. En wat nu te doen als u schade aan de auto door een ander hebt en de tegenpartij is doorgereden?

Op deze pagina leest u alles over wat u kun doen als u schade aan de auto heeft door een ander, maar ook wat te doen bij letselschade. Maar ook voor informatie over doorrijden na een aanrijding leest u hieronder alles.

Bent u gewond geraakt bij een aanrijding of heeft u hieraan klachten overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij letselschade. Wij verhalen uw letselschade en indien gewenst ook de autoschade.

Neem voor gratis hulp bij schade aan uw auto en letselschade contact op met onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wat te doen bij schade aan de auto door een ander?

U komt terug van boodschappen doen als u een deuk in uw auto zit. Of u bent betrokken bij een kop-staart botsing met alle gevolgen van dien. De vraag is dan wat te doen bij schade aan de auto door een ander en bij letselschade.

Is er sprake van schade aan de auto door een ander, dan noemen wij dit een onrechtmatige daad. Deze vinden wij in artikel 6:162 BW (Burgerlijk Wetboek). Op grond van deze wet dient de persoon die de schade toebrengt, deze aan het slachtoffer te vergoeden.

In Nederland zijn alle auto’s en ander motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid als gevolg van een auto ongeluk. Wordt u dus aangereden, dan kunnen de schadeclaim en letselschade claim direct bij de auto verzekering ingediend worden. Dit wordt een WAM verzekeraar genoemd.

Om er zeker van te zijn dat de schade ook vergoed wordt, is een aantal zaken van belang. Op u als benadeelde partij rust namelijk de bewijslast. Dit houdt in dat u moet bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Daarom is het volgende belangrijk bij schade aan de auto door een ander:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • geef op het schadeformulier goed aan welke materiële schade en letselschade u lijdt
 • is er letselschade? Vul dan in om welk letsel het gaat
 • teken de toedracht op het schade- aanrijdingsformulier
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • ga bij letsel altijd direct na de auto botsing naar een arts
 • schakel een letselschade advocaat in

Schade aan auto door ander, hoe claim je schade?

Schade claimen doet u door het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Bent u al risk verzekerd? Dan kunt u voor de schade aan de auto door een ander veroorzaakt bij uw eigen autoverzekering terecht voor de auto schade. Voor de eventuele letselschade is dit echter niet mogelijk. Maar is de schade aan uw auto veroorzaakt door een ander, dan kun voor het claimen van letselschade wel gratis gebruik maken van een letselschade advocaat.

Bent u WA- verzekerd, dan dient u voor het claimen van schade altijd de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Is een ander schuldig aan de aanrijding? Dan kunt u uw autoschade en letselschade gratis laten claimen door een advocaat. Hiervoor heeft u een letselschade advocaat nodig. Deze vindt u bij ons advocatenkantoor.

Lijdt u schade aan uw auto door een ander en bent u gewond geraakt of heeft u klachten na een auto ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u gratis bij het claimen van uw letselschade. Bel voor gratis juridische hulp 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Schade aan auto door onbekende, wat nu?

Helaas ligt er niet altijd een briefje achter de ruitenwisser bij parkeerschade. Doorrijden na een aanrijding komt ook veelvuldig voor. Heeft u schade aan uw auto of zelfs letselschade aan een aanrijding overgehouden, dan is er geen aansprakelijke partij die u aan kunt spreken. Maar betekent dit nu dat u geen schadevergoeding eisen kunt?

Bij doorrijden na een aanrijding kunt u gelukkig aanspraak maken op een schadevergoeding vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer. Maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo dient u wel getuigen van de aanrijding te hebben. Want u moet bewijzen dat er sprake is van doorrijden na een aanrijding. Daarnaast dient de letselschadeclaim tijding ingediend te worden.

Wilt u weten wat te doen bij doorrijden na een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel voor gratis hulp bij schade aan uw auto door een ander en/ of bij letselschade gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en een letselschade advocaat van ons kantoor neemt direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval.

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Wat is een bedrijfsongeval?

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar