Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Wat te doen bij Lichamelijke klachten na auto ongeluk?

Wat te doen bij letselschade door lichamelijke klachten na een auto ongeluk?

Een auto ongeluk heeft vaak gevolgen voor u persoonlijk, maar ook financieel. Zo kunt u lichamelijke klachten na een auto ongeluk oplopen die zorgen voor schade, zoals loonschade, medische kosten of smartengeld. De vraag is dan wat te doen bij lichamelijke klachten na een auto ongeluk?

Is een ander schuldig bij een aanrijding met als gevolg van dat u schade lijdt? Voor het eisen van schadevergoeding kunt u dan gratis aanspraak maken op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat. Ons team van letselschadespecialisten helpt u graag. Wij nemen alle zorgen uit handen zodat u zich kunt concentreren op uw revalidatie en een maximaal herstel van het auto ongeluk.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan eens contact met ons advocatenkantoor op. Met meer dan 15 bezoeklocaties in Nederland zijn wij altijd dichtbij. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor een gratis letselschade advies of het kosteloos laten verhalen van uw letselschade. Wij helpen u graag!

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Veel voorkomende lichamelijke klachten na een auto ongeluk

Een auto ongeluk kan voor diverse soorten lichamelijke klachten zorgen. Deze lichamelijke klachten na een auto ongeluk zijn onder te verdelen in licht letsel, middelzwaar letsel en zwaar letsel. De volgende lichamelijke klachten komen het vaakst voor na een aanrijding:

Bij iedere vorm van letsel is er een andere behandeling mogelijk. Klikt u op de desbetreffende link, dan vindt u alle informatie over dit letsel. Heeft u vragen of wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade? Ons team van letselschade experts staat graag voor u klaar!

Wat te doen bij lichamelijke klachten na een auto ongeluk?

Heeft u lichamelijke klachten na een auto ongeluk? Indien dit tot beperkingen en schade lijdt, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat belangrijke informatie die uw letselschadeclaim onderbouwen. Zorg bijvoorbeeld dat u bij de aansprakelijkheidsbrief een schadeformulier bijvoegt, of als deze er zijn getuigenverklaringen.

Het is belangrijk om altijd na een aanrijding een schadeformulier in te vullen, zeker als u lichamelijke klachten na een ongeluk heeft opgelopen. Op het schade-aanrijdingsformulier kunt u namelijk kwijt welk letsel u aan het verkeersongeval over hebt gehouden. Maar ook andere belangrijke informatie kunt u op het aanrijdingsformulier kwijt, zoals de naam en adresgegevens van de tegenpartij en de naam en het polisnummer van de schadeverzekeraar die u aangereden heeft.

Heeft u een door beide partijen ingevuld en ondertekend schadeformulier? Dan kunt u deze met de aansprakelijkstelling en een eventuele getuigenverklaring rechtstreeks bij de letselschade verzekeraar van de tegenpartij indienen. Alle auto’s, scooters en andere motorvoertuigen zijn namelijk verplicht verzekerd in Nederland. Dit betekent ook dat u de letselschadeclaim rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij indienen kunt.

Lichamelijke klachten na auto ongeluk? Ga altijd langs een arts!

Indien u stelt dat u lichamelijke klachten na een auto ongeluk heeft, dan dient u volgens de wet te bewijzen dat uw klachten en beperkingen (en dus de letselschade) het gevolg zijn van het auto ongeluk. Dit is niet altijd even eenvoudig, zeker niet bij whiplash symptomen. Het nadeel van dit soort klachten is, (net als bij rugklachten en hoofdpijnklachten) dat het niet zichtbaar is op een röntgenfoto.

Om toch te kunnen bewijzen dat uw lichamelijke klachten het gevolg zijn van het auto ongeval, is het belangrijk om direct na een ongeval een arts te bezoeken. Meldt aan deze arts uw letsel en laat de arts dit letsel ook opnemen in uw huisartsenjournaal.

Belang medisch advies bij lichamelijke klachten na een auto ongeluk

Meldt u zich bij ons met lichamelijke klachten na een auto ongeluk, dan schakelen wij altijd een medisch adviseur voor u in. Een medisch adviseur bestudeert uw medisch dossier en brengt op basis hiervan een rapport uit. Hierin staat precies welke lichamelijke klachten na een auto ongeluk u heeft, maar ook de ernst van de klachten, de geschatte duur van de klachten en een antwoord op de vraag of uw letsel ook in de toekomst nog tot beperkingen kunnen lijden. Dit is van groot belang voor het begroten van uw letselschadevergoeding.

Wat valt onder letselschade?

Bij lichamelijk letsel door een auto ongeluk is er recht op een schadevergoeding. Maar wat valt er nu onder letselschade? Letselschade is onder te verdelen in materiële schade en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Beide schadeposten vallen onder letselschade.

Materiële schade bestaat uit kosten en schade zoals inkomensschade en een studievertraging. Dit zijn de 10 meest voorkomende letselschadebedragen bij letselschade:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • schade door een studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten zoals het eigen risico of kosten van de fysiotherapeut
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • verblijfkosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • kosten voor onderhoud aan huis en tuin
 • repartiekosten en vervangingskosten
 • verpleegkosten en verzorgingskosten

Wat is smartengeld?

Immateriële schade of smartengeld bestaat uit schadeposten die niet op geld waardeerbaar zijn. Onder smartengeld vallen onder andere pijnklachten, angstklachten zoals rijangst en psychische klachten zoals een PTSS.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Mensen lezen ook:

💰welke letselschade bedragen worden vergoed

🚲 fietsongeluk

🚶‍♀️voetganger aangereden

🏍️scooter ongeluk

🏢 letselschade bureau

👨‍⚖️letselschade advocaat Groningen

🐕hondenbeet

🐎val van paard

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar