Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos voor u!
Heeft u een ongeluk met een quad meegemaakt?

Wat te doen bij een quad ongeluk?

Een quad is een steeds populairder vervoersmiddel. Voor de wet is een quad een motorvoertuig. Dit betekent onder andere dat er een verzekeringsplicht is voor een quad. Daarnaast kunt u zich ook vrijwillig verzekeren om u zichzelf te verzekeren bij een eenzijdig quad ongeluk. Maar wat nu te doen bij een quad ongeluk, op de weg in Nederland, maar ook op vakantie, bijvoorbeeld bij een quad ongeluk in Griekenland of Kreta?

Onze letselschade advocaten zijn gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een quad ongeluk. Wij weten precies wanneer u recht heeft op een schadevergoeding bij een quad ongeluk, maar kunnen ook gratis uw letselschade berekenen en claimen op de tegenpartij of svi- verzekering.

Bent u op de quad aangereden of is er sprake van een eenzijdig quad ongeluk? Of bent u door een quad aangereden? Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade, altijd volledig kosteloos!

Recht op schadevergoeding na een quad ongeluk

Bent u betrokken bij een quad ongeluk, dan kunt u hieraan vervelend letsel overhouden. Dit letsel lijdt altijd tot kosten, zoals medische kosten. Maar daarnaast kan er ook sprake zijn van arbeidsongeschiktheid, een studievertraging of andere letselschade. In de meeste gevallen kunt u deze na een quad ongeluk verhalen op de persoon die u aangereden heeft of op een schade opzittende verzekering.

U mag met een quad op de openbare weg rijden. Uit onderzoek blijkt echter wel dat er veel ongelukken met een quad gebeuren. En omdat u onbeschermd bent op de quad, is de kans op ernstig letsel en zelfs blijvend letsel groot. Daarom is er vaak sprake van letselschade na een quad ongeluk.

Op de quad aangereden door een auto

Bent u bij het quad ongeluk aangereden door een auto? Dan kunt u een schadevergoeding eisen en hiervoor de tegenpartij aansprakelijk stellen. Voorwaarde is uiteraard wel dat de auto (of een ander motorvoertuig) schuld heeft aan de aanrijding. Omdat u bent aangereden door een auto of ander motorvoertuig, kan de letselschade claim direct bij de verzekeraar van de tegenpartij ingediend worden. Omdat alle motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid zijn, biedt de tegenpartij altijd verhaal.

Quad ongeluk, de schade opzittende verzekering

Het kan echter ook zo zijn dat er sprake is van een eenzijdig quad ongeluk, bijvoorbeeld omdat u ergens tegenaan rijdt of omdat de quad kantelt. U kunt dan niemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Sterker nog, als u gewond raakt en zelf schuld aan de aanrijding hebt, kunt u zelf aansprakelijk gesteld worden. Maar blijft u dan met uw letselschade zitten met alle gevolgen van dien?

Naast de verplicht quad verzekering kunt u zich ook vrijwillig verzekeren. U verzekerd zich dan tegen letselschade als gevolg van een quad ongeluk. Daarbij speelt de schuldvraag geen rol. Met andere woorden, ook bij een eenzijdige aanrijding, bijvoorbeeld tegen een boom of als u zelf een aanrijding veroorzaakt, kunt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding.

Vaak weet men niet of er voor de quad een zogeheten schade opzittenden verzekering is afgesloten. Daarom is het verstandig uw verzekeringspolis naar een letselschade advocaat van ons kantoor te sturen. Wij onderzoeken dan de mogelijkheden om een letselschade claim in te dienen.

Een quad ongeluk op vakantie

Een quad is een populair vervoermiddel op vakantie. Maar het brengt ook een bijzonder gevaar met zich mee. Het aantal quad ongelukken op vakantie is groot. De vraag is dan of je recht hebt op een schadevergoeding. In de meeste gevallen is dit niet zo. Alleen als het rijden met de quad onderdeel uitmaakt van een georganiseerde reis is er een kans om letselschade te verhalen na een ongeluk met een quad. Is dit niet het geval en huurt u de quad zelfstandig? Dan is er alleen recht op een schadevergoeding als er een schade opzittendenverzekering is afgesloten door de eigenaar van de quad.

Ik ben aangereden door een quad, wat nu?

Bent u als fietser aangereden door een quad of als voetganger, dan kunt u onder alle omstandigheden schadevergoeding eisen. Een quad is namelijk een motorvoertuig en dus verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Maar bij een fiets ongeluk met een quad of als je als voetganger aangereden wordt, dan is er altijd recht op een schadevergoeding. Dus ook als je zelf een verkeersfout maakt! Dit is geregeld in artikel 185 van de Wegenverkeerswet.

Lees hier meer over artikel 185 wvw 

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat het recht op schadevergoeding vast? Dan kunt u een letselschadevergoeding eisen. Deze letselschade vergoeding bestaat uit alle kosten die u maakt, inkomensschade en andere schadeposten en smartengeld. Bij letselschade bedragen kunt u onder andere denken aan:

 • loonschade omdat u uw werk niet kunt verrichten
 • inkomensschade als zelfstandig ondernemer
 • een studievertraging
 • het verplicht eigen risico van de Zorgverzekering
 • facturen van de fysiotherapeut of andere behandelaars
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • smartengeld

Mensen lezen ook:

Hoe verhaal ik mijn schade?

Is een ander schuldig aan het quad ongeluk, kunt u een letselschade claim indienen op grond van de schade opzittenden verzekering of bent u aangereden door een quad? Dan kunt u uw letselschade verhalen. Maar dit is niet eenvoudig. Want u krijgt in de meeste gevallen een letselschade jurist van een grote verzekeraar tegenover u. Het doel van deze letselschade jurist is om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden.

Gelukkig hoeft u uw letselschade niet zelf te verhalen. In de wet is namelijk geregeld dat als een ander aansprakelijk is, u recht heeft op de hulp van een gratis letselschade advocaat of van een letselschade bureau. Een letselschade jurist staat u bij gedurende uw gehele letselschade zaak en verricht voor u met name de volgende werkzaamheden:

 • onderzoeken wie aansprakelijk is voor uw letselschade
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • een voorschot op uw letselschade regelen
 • onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding
 • een schadestaat opstellen
 • indien nodig een medisch adviseur inschakelen
 • ervoor zorgen dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Contact met uw letselschade advocaat in de buurt

Lijdt u letselschade door een quad ongeluk. Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Onze kosten verhalen wij op de tegenpartij of uw schade opzittende verzekering. Met meer dan 15 bezoeklocaties in Nederland zijn wij ook altijd in de buurt. Bij ons wordt u altijd geholpen door 1 vaste letselschade advocaat. Deze komt gewoon bij u thuis voor een uitgebreid intakegesprek en letselschade advies.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij letselschade door een quad ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

 

Charlotte is 1 van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Charlotte is een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Zij helpt slachtoffers bij het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of een hondenbeet.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar