Onze letselschade advocaten adviseren u en claimen de letselschade!
Lijdt u letselschade door een gebroken enkel?

Letselschade claimen na een gebroken enkel

Een val over een uitstekende stoeptegel, een val van een ladder of een verkeersongeluk. Als gevolg van een ongeluk kun je enkelletsel zoals een gebroken enkel oplopen. Het gaat vaak om letsel waaraan u klachten en beperkingen overhoudt, zoals op het gebied van werk of uw werkzaamheden thuis. Dan is er sprake van schade.

Indien er schade wordt geleden door een gebroken enkel, dan kunt u vaak schadevergoeding eisen. Bij een val over een stoeptegel is namelijk de wegbeheerder aansprakelijk en bij een arbeidsongeval is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Bij een aanrijding kunt u een beroep doen op de autoverzekeraar van de aansprakelijke persoon of op de svi- verzekering.

Gelukkig staat u bij het claimen van letselschade niet alleen. Is een ander aansprakelijk voor de ontstane schade, dan kunt u gratis een letselschade advocaat in de arm nemen. Deze letselschade advocaat vindt u bij ons advocatenkantoor. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Hoe weet je of je enkel gebroken is?

Verderop deze pagina leest u alles over letselschade claimen na een gebroken enkel. Maar hoe weet je eigenlijk of je enkel gebroken is? Dit merk je eigenlijk direct na het ongeluk. Kun je namelijk direct niet meer staan of lopen? Dan is dit een eerste indicatie dat u te maken hebt met een gebroken enkel. Andere kenmerken van een gebroken enkel zijn:

 • er is sprake van een grote bloeduitstorting
 • u heeft veel pijn bij het bewegen van de enkel
 • drukpijn op het gebroken bot

Vaststellen van een gebroken enkel gebeurt in de regel door middel van een röntgenfoto op de spoedeisende hulp.

Enkel verstuikt of gebroken enkel?

Er is nogal eens een misverstand tussen een verstuikte enkel en een gebroken enkel. Hiervoor hebben wij laten zien wat de symptomen van een gebroken enkel zijn. Bij een verstuikte enkel gaat het echter met name om de volgende klachten:

 • een plotseling optredende scherpe pijn
 • pijn aan de buitenkant van de enkel
 • de enkel wordt steeds dikker
 • er ontstaat een blauwe plek op de enkel
 • de enkel voelt niet stevig

Lukt het u na een aantal stappen al niet meer om te lopen? Dan is de kans aanwezig dat uw enkel gebroken is. Raadpleeg in dit geval direct de huisarts of ga meteen naar de spoedeisende hulp voor een foto en verdere behandeling.

Heeft u vragen of wilt u uw letselschade verhalen bij enkelletsel? Onze letselschade advocaten helpen graag. Bel voor gratis juridische hulp ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade claimen: 0800 278 4626 of klik op de link en wij nemen direct contact met u op,

Gebroken enkel door slecht wegdek

Heeft u uw enkel gebroken als gevolg van een val over een losliggende stoeptegel of een gat in de weg? Wegbeheerders zijn gehouden er voor te zorgen dat stoepen en wegen veilig zijn. Voldoet een wegdek of stoep niet aan de daaraan te stellen eisen en loopt u hierdoor letsel op, dan dient de wegbeheerder uw letselschade te vergoeden.

Het aansprakelijk stellen van de wegbeheerder gebeurt op basis van artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek (BW). dit artikel gaat over een gebrekkig wegdek. Is hiervan sprake, dan levert dit een onrechtmatige daad op van de gemeente of provincie en dient 1 van hen uw letselschade te vergoeden.

Gebroken enkel door bedrijfsongeval

Op het werk gebeuren geregeld bedrijfsongevallen. Bijvoorbeeld door een val van een ladder of een steiger ongeluk. Hierdoor kunt u lelijk terecht komen op uw voeten en uw enkel breken. Maar ook bij andere ongelukken op het werk kan een gebroken enkel optreden. De vraag is dan of u de werkgever aansprakelijk stellen kunt voor de schade die u door het arbeidsongeval lijdt.

Werkgeversaansprakelijkheid is opgenomen in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van dit artikel rust er een zorgplicht op de werkgever. Dit houdt in dat de werkgever er voor moet zorgen dat:

 • u veilig uw werk kan doen
 • er voldoende veiligheidsmaatregelen genomen zijn
 • de instructies duidelijk en schriftelijk gegeven zijn
 • het toezicht op de werkzaamheden voldoende is

Wordt niet voldaan aan de zorgplicht van de werkgever? Dan is er sprake van aansprakelijkheid en dient de werkgever de letselschade te betalen. Overigens neemt de rechter in Nederland snel aansprakelijkheid van de werkgever aan. Het loont daarom om bij een arbeidsongeval de werkgever aansprakelijk te stellen. Deze zijn in de meeste gevallen verzekerd voor letselschade als gevolg van bedrijfsongeval.

Wist u dat er niet alleen sprake is van werkgeversaansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval? De werkgever dient ook de letselschade te betalen in het geval een collega u schade berokkend of indien u onder werktijd een verkeersongeluk met de auto of fiets overkomt.

Letselschade claimen na een aanrijding

Een gebroken enkel kan ook het gevolg zijn van een verkeersongeval. Bijvoorbeeld omdat u als fietser aangereden door een auto wordt. Of bij een auto botsing. De vraag is dan wie aansprakelijk is voor de geleden schade.

Van belang is dat in het geval van een aanrijding met een motorvoertuig, er een verplichte verzekering geldt. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn dus verzekerd tegen aansprakelijkheid. Word je dus aangereden, dan kun je rechtstreeks bij de autoverzekering een letselschadeclaim indienen. Deze autoverzekering wordt in Nederland een WAM- verzekering genoemd. De afkorting WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Schuldig aan een aanrijding tussen auto’s is de bestuurder die de fout maakt. Bijvoorbeeld het achterste voertuig bij een kop-staart botsing of de bestuurder die de voorrangsregels schendt.

Bent u als fietser aangereden door een auto, scooter of ander gemotoriseerd voertuig? Dan is het motorvoertuig altijd ten minste voor 50% schuldig aan het ongeluk. Ook als u zelf geen voorrang verleent of door rood licht rijdt. Bij een gebroken enkel door een fietsongeluk tussen een fietser en auto krijgt u dus altijd een deel van uw letselschade vergoed.

Contact met een letselschade advocaat in de buurt

Lijdt u enkelletsel als gevolg van een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Met meer dan 15 bezoekadressen in Nederland zijn wij ook altijd dichtbij.

Bel voor gratis rechtsbijstand na een ongeluk gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met op. Op onderstaande button klikken kan ook!

Chiraaze Moustaïne, letselschade advocaat

Chiraaze Moustaïne is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeluk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Wat is een bedrijfsongeval?

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar