Onze letselschade advocaten adviseren u kosteloos!
Wat is de kans op een auto ongeluk?

Hoe groot is de kans op een auto ongeluk?

Een kettingbotsing, frontale autobotsing of een aanrijding in de flank doordat u geen voorrang krijgt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat is niet anders bij een auto ongeluk. Maar wat is de kans op een auto ongeluk? En als je aangereden wordt, wie is er dan schuldig en aansprakelijk voor de letselschade die je lijdt? U leest hier in deze bijdrage.

Bent u aangereden en lijdt u hierdoor schade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade claimen als gevolg van een auto ongeluk. Bel voor gratis hulp bij letselschade gratis 0800 2784626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Gratis hulp bij letselschade

Wat is de kans op een auto ongeluk in het verkeer?

Vrijwel dagelijks nemen wij deel aan het verkeer, te voet naar de supermarkt, op de fiets naar school of met de auto naar het werk. Aangezien het aantal verkeersdeelnemers in Nederland gestaag toeneemt, neemt ook het aantal jaarlijkse ongevallen toe. Hoewel het merendeel van de verkeersdeelnemers zonder incidenten hun bestemming bereikt, zijn auto- en fietsongevallen helaas niet uit te sluiten. In de afgelopen jaren was er sprake van een toename in dergelijke ongevallen. Hierdoor is de kans op een auto ongeluk eveneens gestegen.

Hoewel er geen exacte cijfers zijn over de kans op een auto ongeluk, zijn er wel diverse statistieken beschikbaar over het aantal verkeersongevallen in het algemeen. Het is wellicht relevanter om te vragen naar de kans op een verkeersongeval, omdat niet alleen automobilisten, maar ook fietsers en voetgangers een aanzienlijke kans hebben om bij een ongeval betrokken te raken, bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding met een auto. Hieronder zullen we verder ingaan op de beschikbare cijfers omtrent het aantal verkeersongevallen.

Het aantal auto ongelukken met dodelijke afloop over de periode van 1999 tot 2019 is gedaald van 587 naar 237. Dit is meer dan een halvering! Oorzaak is onder andere dat auto’s steeds veiliger zijn geworden. Het aantal mensen dat gewond raakt als gevolg van een aanrijding bedraagt jaarlijks maar liefst 430.000. Meer dan een derde hiervan belandt op de spoedeisende hulp, 130 mensen komen hier met allerlei letsels, van whiplash letsel tot hersenletsel, beenbreuken en ander ernstig letsel.

Wij zijn in Nederland inmiddels met 17,4 miljoen Nederlanders. De kans op een ongeluk met letsel tot gevolg is dan 2,5%! Dat is 1 op de 40 mensen die te maken krijgt met een ongeluk. Uiteraard zijn er pechvogels die vaker een ongeluk krijgen in een jaar, maar de kans op een auto ongeluk of beter een verkeersongeluk is dus 2,5%.

Wie hebben de meeste kans op een auto ongeluk?

Er is ook onderzoek gedaan naar wie kans op een auto ongeluk hebben. Zo blijkt uit onderzoek dat automobilisten tussen de 18 en 24 jaar de grootste kans op een auto ongeluk hebben. Het gaat dan met name om een dodelijk auto ongeluk. De kans op een dodelijk verkeersongeluk is in deze groep maar liefst vijf keer zo hoog als bij oudere automobilisten in de leeftijd van 30 tot en met 59 jaar. Bij jonge mannen is de kans op auto ongeluk zelfs tien keer zo groot. Reden hiervoor is met name middelengebruik zoals drugs.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Conclusie is dat we allemaal kans op een auto ongeluk hebben van zo’n 2,5% Maar wat nu als u betrokken bij een auto ongeluk bent? En welke letselschade kunt u claimen na een aanrijding? Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Van belang om te weten bij een auto ongeluk is dat u alleen schadevergoeding eisen kunt als de tegenpartij schuldig aan een aanrijding is. Alleen als er een SVI-verzekering is kan er ook bij een eenzijdig ongeluk of een eigen verkeersfout recht zijn op een schadevergoeding. Maar u dient wel te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het auto ongeluk. Daarom is het van belang dat u:

 • bij een auto geluk altijd een schadeformulier invult
 • ervoor zorgt dat de tegenpartij het schadeformulier ook ondertekend
 • foto’s maakt van het de ongevalssituatie en eventueel van uw letsel
 • getuigen vraagt om een getuigenverklaring
 • bij onraad de politie belt
 • zo snel mogelijk hulp van een letselschade advocaat inroept

Letselschade advocaat inschakelen bij auto ongeluk

Bent u gewond geraakt bij een auto ongeluk of heeft u klachten aan een aanrijding overgehouden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button voor hulp.

Gratis rechtsbijstand

Letselschade berekenen na een auto ongeluk

Helaas is de kans op een auto ongeluk dus vrij groot. Maar ook de kans op een fietsongeluk is aanzienlijk, net als de kans dat iemand als voetganger aangereden wordt. Is de aansprakelijkheid erkend, dan kunt u overgaan tot de letselschade berekenen. Dit is een ingewikkeld en tijdrovend proces. Gelukkig hoeft u dit echter niet zelf te doen. U kunt namelijk na een ongeluk gratis aanspraak maken op hulp van een letselschade advocaat.

De enige voorwaarde voor gratis hulp bij letselschade is dat u voor uw letselschade de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt. Op grond van de wet is er dan recht hulp van een gratis letselschade advocaat. Maar ook in het geval u aanspraak kunt maken op een letselschade uitkering vanuit de SVI-verzekering is er vaak recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat.

Wilt u uw letselschade berekenen? Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Wij berekenen uw letselschade en verhalen deze op de verzekeraar van de tegenpartij.

Letselschadevergoeding bij letselschade

Onderdeel van een letselschadevergoeding zijn alle kosten die u maakt en schade die u lijdt als gevolg van een auto ongeluk. Hierbij gaat het onder andere om de volgende letselschade bedragen:

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat zich richt op het verhalen van letselschade en landelijk opereert. Al meer dan 12,5 jaar hebben onze letselschade advocaten ervaring in het succesvol verhalen van letselschade  vergoedingen. We hebben tot 30 jaar ervaring in het vakgebied.

Indien u letselschade heeft, staan we altijd voor u klaar. We hebben meer dan 10 afspraaklocaties in heel Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zo zijn we altijd gemakkelijk bereikbaar. Bovendien bieden we ook de optie om bij u thuis langs te komen, ongeacht waar u in Nederland woont.

Laat uw letselschade berekenen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u graag in contact komen met een van onze letselschade advocaten omdat u een auto ongeluk heeft gehad? Bel dan gratis naar 0800 278 4626 of klik op de onderstaande knop. U wordt dan direct doorverbonden met een van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten.

mr. Hajar el Haddad

Hajar is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar