Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen

Bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen?

Een aanrijding, bedrijfsongeval of een hondenbeet. Als u betrokken raakt bij een ongeluk of gebeten door een hond wordt, dan kun u hieraan letsel overhouden. Soms gaat dit letsel vanzelf over, zoals bij schrammen en kleine wonden. Soms is het letsel zo ernstig dat het letselschade slachtoffer direct naar het ziekenhuis moet. Maar bij welke letsel moet je altijd de huisarts bellen? Is dit altijd na een ongeluk of alleen onder bijzondere omstandigheden?

In deze bijdrage leest u precies bij welk letsel je altijd de huisarts moet bellen. Maar ook wat u verder kunt bij letsel als uw schadevergoeding eisen wilt. Want na een ongeluk krijg je te maken met allerlei kosten en schadeposten. Op deze pagina leest u wat te doen bij letselschade en wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen.

Kiest u voor hulp van een letselschade advocaat van ons kantoor? Dan helpen wij u altijd volledig gratis bij het verhalen van uw letselschade. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de aansprakelijke partij. Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaand bericht en wij nemen direct contact met u op.

Bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen?

Bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen? Een vraag die onze letselschade advocaten vaak horen. Een eenduidig antwoord is niet te geven, maar wij kunnen u hier wel over adviseren. Bij letsel is het namelijk altijd verstandig om naar een arts te gaan. Dit kan een huisarts zijn, maar ook een andere behandelaar als een fysiotherapeut. Maar de huisarts heeft vaak wel een belangrijke functie bij letsel, dit wordt een regiefunctie genoemd. Dit betekent onder andere dat de huisarts u kan doorverwijzen met letsel. Bijvoorbeeld naar een specialist in het ziekenhuis of een fysiotherapeut.

De vraag bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen heeft 2 doelen. Ten eerste is deze vraag belangrijk voor medische redenen. Bij een hondenbeet bijvoorbeeld kun je een vervelende infectie oplopen dit wordt een tetanusinfectie genoemd. Honden zijn namelijk vaak drager van de tetanus bacterie en deze kan voor grote gezondheidsproblemen zorgen. Daarom is het heel belangrijk dat als u gebeten door een hond bent, u zich te wenden tot de huisarts. Maar ook om andere medische redenen kan het belangrijk zijn om de huisarts te bellen na een ongeluk.

De vraag bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen is ook juridisch van belang, met name bij zogenaamd “niet objectiveerbaar letsel.” Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij rugklachten, maar met name bij whiplash symptomen.

Wat zijn whiplashsymptomen?

Een van de meest voorkomende letsels na een aanrijding bestaat uit een whiplash. De voornaamste oorzaak van een whiplash is een kettingbotsing of een kop staart botsing. Bij deze achterop aanrijdingen wordt de nek als het ware heen en weer geslingerd. Deze slingerbeweging is dusdanig hard, dan er letsel aan de nek ontstaat. Dit nekletsel wordt een whiplash genoemd. Een whiplash is een van de bekendste soorten van niet objectiveerbaar letsel. De vraag bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen, kan dan ook onder andere beantwoord worden met het antwoord “bij whiplash symptomen”. Waarom dit is leggen wij hieronder uit!

Wilt u weten of u een whiplash heeft? Dit zijn de meest voorkomende whiplashsymptomen:

 • Nekpijn
 • Schouderklachten
 • Rugklachten
 • Hoofdpijn
 • Vergeetachtigheid
 • Concentratieproblemen
 • Tintelingen in handen en vingers
 • visusklachten

Het is belangrijk om bij niet objectiveerbaar letsel de huisarts te bellen omdat bij letselschade claimen de verzekeraar van de tegenpartij vaak ontkent dat er sprake is van letsel als gevolg van een aanrijding. Dit omdat whiplash letsel vaak niet zichtbaar is op een foto of mri- scan. Vandaar ook de naam niet objectiveerbaar letsel. Ben je echter bij de huisarts geweest met whiplash symptomen, dan staat het letsel vast!

Bij welk letsel moet je nog meer altijd de huisarts bellen?

Niet alleen bij niet objectiveerbaar letsel zoals whiplash klachten en bij een hondenbeet moet je altijd de huisarts bellen. Eigenlijk is het beste antwoord dat je na een ongeluk altijd de huisarts informeert en goed aangeeft welke letsel en welke klachten en beperkingen je aan het ongeluk heb overgehouden. De huisarts kan u dan doorsturen en uw klachten worden direct gedocumenteerd.

Uit welke schadeposten bestaat een letselschade vergoeding?

Heeft u de tegenpartij met succes aansprakelijk gesteld voor uw letselschade? Dan maakt u aanspraak op een schadevergoeding. Deze letselschadevergoeding bestaat uit divers kosten en schade. Deze schade wordt ook wel onderverdeeld in materiële schade en smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, verdriet om wat er gebeurd is en psychische klachten zoals angstklachten en een post traumatische stoornis.

De 10 meest voorkomende letselschade bedragen zijn:

 • inkomensschade van zelfstandig ondernemers
 • loonschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • reparatiekosten fiets of auto
 • vervangingskosten kleding en telefoon
 • studievertraging

Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Maar wat doet een letselschade advocaat eigenlijk? Dit is wat onze letselschade specialisten voor u doen bij letsel als gevolg van een ongeluk:

 • onderzoeken wie aansprakelijk is voor uw letselschade
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • een voorschot op uw letselschade vergoeding regelen
 • discussiëren en onderhandelen met de verzekeraar
 • zorgen voor een maximale slotbetaling van uw schadevergoeding

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Vraag u zich af “bij welk letsel moet je altijd de huisarts bellen”, wilt u een gratis letselschade advies of direct schade verhalen na een verkeersongeluk, arbeidsongeluk of hondenbeet? Onze letselschade experts helpen u graag. U wordt altijd geholpen door een belangenbehartiger die letselschade advocaat is, ervaren en deskundig! Bel voor gratis hulp bij letselschade na een ongeluk 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar