Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Wat zijn de gevolgen van whiplash voor de lange termijn

Wat zijn de gevolgen van een whiplash voor de lange termijn?

Gevolgen whiplash lange termijn | Een veelvoorkomend letsel als gevolg van een aanrijding is een whiplash. Whiplash klachten komen vooral voor als gevolg van een kop-staart botsing of kettingbotsing. Bekende whiplash symptomen dit u direct na een ongeval ervaart zijn nekklachten, schouderklachten en hoofdpijn. Maar wat zijn nu de gevolgen van een whiplash op lange termijn?

Op deze pagina leest u alles over het ontstaan en de symptomen van een whiplash. Het gaat dan om de whiplash klachten op korte termijn, maar ook over de vraag wat de gevolgen van een whiplash op lange termijn zijn voor wat betreft klachten, maar ook op financieel gebied. Want een whiplash kan veel schade met zich meebrengen en zelfs tot loonschade door arbeidsongeschiktheid leiden.

Heeft u whiplashklachten en schade overgehouden aan een verkeersongeval? Ons team van letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van letselschade op de aansprakelijke partij. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Bij onze letselschade advocaten kunt u rekenen op:

 • ervaren en deskundige letselschade advocaten
 • een snelle behandeling van uw whiplash letselschade zaak
 • gratis juridische hulp van het begin tot het eind
 • eerlijk en betrouwbaar letselschade advies
 • een maximale schadevergoeding voor uw whiplash klachten

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat is een whiplash?

Het woord whiplash is de Engelse vertaling voor het woord “zweepslag”. En dit is ook precies wat een whiplash is, want een zweepslag is snelle beweging naar voren en naar achteren. bij een whiplash maakt uw nek dezelfde beweging, bij een aanrijding van achteren klapt uw nek hard naar voren de gordel in, om vervolgens teruggeworpen te worden tegen de hoofdsteun. Bij deze beweging komt er dermate veel druk op de nek dat een uitrekking of overbuiging ontstaat.

Als gevolg van de whiplash worden gewrichten, banden, spieren en zenuwbanen beschadigd, met als gevolg een scala van klachten. Vaak merkt u deze klachten niet direct na de aanrijding, maar komen de klachten van het whiplashletsel pas de volgende dag tot uiting.

Vaak duren whiplash klachten enkele maanden tot enkele jaren. Maar er bestaan ook whiplash klachten die voor de lange termijn tot beperkingen kunnen zorgen. Wij spreken dan van een chronische whiplash.

Wat zijn de symptomen van een whiplash?

Een whiplash kent een aantal kenmerkende symptomen. Whiplashsymptomen kunnen daarbij ondergebracht worden in whiplashklachten die meestal direct of snel na een ongeval optreden en whiplash klachten die op lange termijn kunnen ontstaan of aanhouden.

Whiplash klachten die zich direct voordoen

Whiplash klachten die zich vaak direct of kort na het ongeval (maximaal enkele dagen na de aanrijding) openbaren zijn

 • nekklachten
 • schouderklachten
 • hoofdpijn
 • bewegingsbeperking nek

Deze whiplashklachten kunnen lang aanhouden en zelfs blijvend zijn (chronische whiplash). Zeker als deze whiplash klachten aanhouden, kunnen er ook andere whiplash klachten op lange termijn bijkomen. Veel voorkomende whiplashklachten die zicht op lange termijn voordoen zijn:

 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • visusproblemen (niet tegen licht kunnen)
 • concentratieproblemen
 • geheugenproblemen
 • een evenwichtsstoornis
 • depressieve gevoelens

Met name vermoeidheid, concentratieproblemen en een depressie zijn vaak gevolgen van een whiplash op lange termijn. Wij spreken van whiplash klachten op langer termijn als de klachten aanhouden of ontstaan tussen de 3 weken en 3 maanden na een ongeluk. Daarbij is van belang dat 5% van de whiplashslachtoffers blijvend klachten overhoudt aan het ongeval. Maar ook bij de overige 95% van de slachtoffers kunnen whiplashklachten lang aanhouden, soms tot meer dan 1 jaar. Whiplash letsel is dan ook een ernstig letsel die voor veel beperkingen en schade kan zorgen.

Wat zijn de schadelijke gevolgen van een whiplash?

Whiplash symptomen kunnen u in grote mate beperken in het dagelijks leven. Zowel op het gebied van werk als thuis met betrekking tot het huishouden en het uitvoeren van uw hobby’s. Maar ook maak u kosten voor behandelingen van de fysiotherapeut en ander medische behandelingen waarvoor u ook nog eens het eigen risico moet betalen. Door deze

Financiële gevolgen van een whiplash zijn onder andere:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • inkomensschade als zelfstandig ondernemer
 • schade door een studievertraging
 • terugkomend eigen risico van de zorgverzekering
 • overige medische kosten zoals voor behandelingen van de fysiotherapeut
 • reiskosten
 • overname van huishoudelijke taken door familie of een professional
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • (extra) kinderopvang

Whiplash schadevergoeding eisen

Is er bij u ook sprake van financiële gevolgen door whiplashklachten? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een ongeluk. Wij zorgen ervoor dat u voor de gevolgen van uw whiplash schadevergoeding ontvangt. Wist u dat wij u altijd geheel kosteloos kunnen helpen bij het verhalen van letselschade? Dit op grond van de wet.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons kantoor voor het verhalen van uw letselschade door whiplashklachten, dan helpen wij u van A tot Z. Dit betekent dat wij:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 • een aansprakelijkheidsbrief opstellen en de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade vergoeding claimen
 • onze medisch adviseur inschakelen bij discussie over het causaal verband
 • uw letselschade berekenen, ook de schade die in de toekomst ligt,
 • ook eventueel een arbeidsdeskundige kunnen inschakelen
 • discussiëren en onderhandelen met de schadeverzekeraar van de tegenpartij
 • zorgen voor een maximal slotbetaling van uw letselschade vergoeding

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Mensen lezen ook:

💰welke letselschade bedragen worden vergoed

🚲 fietsongeluk

🚶‍♀️voetganger aangereden

🏍️scooter ongeluk

🏢 letselschade bureau

👨‍⚖️letselschade advocaat Groningen

🐕hondenbeet

🐎val van paard

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar