Onze letselschade advocaten in Beverwijk helpen u kosteloos!
Bent u in Beverwijk aangereden of is u een bedrijfsongeval overkomen?

Letselschade advocaat Beverwijk

U bent op zoek naar een letselschade advocaat in Beverwijk of wilt weten of u een letselschade claim kunt indienen na een aanrijding, een ongeval op het werk of een hondenbeet. In deze bijdrage van Brugman Letselschade Advocaten Beverwijk leest u alles over letselschade, waar u recht op heeft en over de kosteloze rechtsbijstand die onze letselschade advocaten u kunnen bieden.

Waarom een letselschade advocaat in Beverwijk?

Na een auto ongeluk of een bedrijfsongeval verandert uw leven direct, soms voor korte termijn, maar vaak ook voor langere termijn of zelfs levenslang. De kans is daarbij groot dat u kosten maakt en schade lijdt. Dan is het vanzelfsprekend dat u schadeloos gesteld kan worden. Maar dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Want letselschade claimen is niet eenvoudig. Er gelden veel regels en u wilt niet dat uw rechten verspeelt door verjaring of omdat u te snel een regeling met de verzekeraar treft. Daarom is het verstandig om een letselschade specialist in de arm te nemen.

Letselschadespecialisten zijn er in overvloed, er zijn echter ook veel cowboys acties die bijvoorbeeld op basis van no cure no pay werken. Met deze constructie doet u zichzelf als letselschade slachtoffer te kort. Wij adviseren u dan ook nooit met een no cure no pay advocaat in zee te gaan. Maar waar kunt u dan terecht voor kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand? Iemand die te vertrouwen is en aan regels gebonden is?

Uw letselschade advocaat in Beverwijk van Brugman Letselschade Advocaten is lid van de LSA. Dit is de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland. Ook zijn al onze advocaten aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Deze organisaties bieden de garantie dat u met een deskundige en betrouwbare partij te maken heeft.  Kiest u dus voor een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten, dan weet u zeker dat u goed en eerlijk geholpen wordt bij het verhalen van uw letselschade.

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Een letselschade advocaat staat u tijdens het gehele letselschade traject bij. Dit betekent het volgende:

 • Er vindt een intakegesprek bij u thuis plaats.
 • De aansprakelijke partij wordt aansprakelijk gesteld.
 • U ontvangt een voorschot op uw letselschade
 • De schadeposten worden geïnventariseerd
 • U ontvangt een uitgebreide schadestaat
 • Wij gaan met de letselschade verzekeraar in discussie over de schade
 • Indien nodig gaan wij naar de rechter
 • Uw letselschade wordt definitief geregeld met de verzekeraar

Uiteraard houden wij u tijdens het letselschade traject regelmatig op de hoogte, net waar u behoefte aan heeft. Zo kunt u zich richten op het belangrijkste, uw revalidatie en een maximaal herstel.

Schade vergoeding na aanrijding in Beverwijk

Schade na een aanrijding komt eigenlijk altijd wel voor vergoeding in aanmerking. Bent u bijvoorbeeld van achteren aangereden, dan zal de persoon die achterop gereden is uw letselschade moeten vergoeden. Maar ook als u op de fiets wordt aangereden is er een schadevergoedingsplicht. Toch is het niet zo vanzelfsprekend dat u bijna altijd recht heeft op een vergoeding van schade na een aanrijding. Want was nu als u zelf een kop-staart botsing veroorzaakt? Of als u als fietser aangereden wordt omdat u door rood licht rijdt? Alhoewel het niet vanzelfsprekend lijkt is er ook in deze situaties veelal recht op een vergoeding letselschade.

Schade vergoeding bij auto ongeluk

Een auto ongeluk is een van de meest voorkomende ongevallen. Het gaat dan veelal om een achterop aanrijding. Gaat het om een aanrijding met 2 auto’s, dan spreken wij over een kop-staart botsing. Bij 3 of meer auto’s van een kettingbotsing. Maar uiteraard kunt u ook van de zijkant of frontaal aangereden worden.

Op grond een aantal wetsartikelen is de persoon die achterop rijdt aansprakelijk. Dit is in uitzonderingsgevallen anders, bijvoorbeeld omdat iemand plotseling zonder reden remt. Dit doet zicht echter bijna nooit voor. Bent u dus betrokken bij een auto botsing omdat iemand achterop rijdt, dan is deze persoon aansprakelijk.

Letselschade claim indienen bij de svi verzekering

Maar wat nu bij een eenzijdig ongeval in het verkeer of bij een eigen verkeersfout? U kunt dan niemand aansprakelijk stellen. Gelukkig zijn de meeste autoverzekeringen uitgerust met een svi- verzekering, een schade inzittendenverzekering. U kunt bij deze verzekering een letselschade claim indienen zonder dat de toedracht er toe doet. Dus ook bij een eenzijdig auto ongeval of als u zelf een verkeersfout maakt kunt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding. Deze bestaat uit alle kosten en schade die u door het ongeval lijdt.

Als fietser aangereden in Beverwijk

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Indien een fietser aangereden wordt dan is er meestal sprake van ernstig letsel. Veel voorkomend letsel bij een fietser is bijvoorbeeld:

 • een gebroken been of gebroken arm
 • hersenletsel
 • tibia plateau fractuur
 • schaafwonden
 • open wond
 • dwarslaesie

Met name als een fietser aangereden wordt door een auto of ander motorvoertuig ontstaat er ernstig letsel. Dit leidt vaak tot letselschade. Deze schade wordt in alle gevallen (deels) vergoed! De enige voorwaarde is dat er sprake is van een aanrijding tussen een fiets en auto of ander motorvoertuig. Is het motorvoertuig schuldig aan het ongeval? Dan ontvangt u uiteraard alle materiële schade en het smartengeld vergoed. Is het fietsongeluk te wijten aan uw eigen fout? Reed u bijvoorbeeld door rood licht of gaf u geen voorrang? Dan kunt u een beroep doen op de 50% – regel uit artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op basis van deze regeling ontvangt u altijd 50% van uw letselschade vergoed als u als een fietser aangereden wordt. Dit percentage kan oplopen door toepassing van de billijkheidscorrectie.

De regeling voor kinderen tot 14 jaar is nog gunstiger. Deze groep kinderen ontvangt altijd 100% van de letselschade vergoed, de toedracht doet niet ter zake!

Als voetganger aangereden in Beverwijk

Bent u als voetganger aangereden door een auto of scooter? Dan geldt het zelfde als in het geval u als fietser aangereden bent. U ontvangt dan dus altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Bent u op zebrapad aangereden dan ontvangt u uiteraard 100% van uw letselschade vergoed. Steekt u over waar het niet is toegestaan, dan ontvangt u ten minste 50% van uw schade vergoed. Want op grond van de billijkheidscorrectie kunt u zelfs een schadevergoeding van 100% ontvangen.

Wat is de billijkheidscorrectie?

De billijkheidscorrectie is te vinden in artikel 6:101 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat het onder omstandigheden niet billijk (eerlijk) kan zijn om een deel van de schade bij het letselschade slachtoffer te leggen. Of u in aanmerking kunt komen voor de billijkheidscorrectie hangt af van een aantal factoren:

 • de aard van het letsel
 • de ernst van het letsel
 • de duur van het letsel
 • Is het letselschade slachtoffer verzekerd?
 • Is het veroorzaker van het ongeval verzekerd?
 • het betriebsgefahr

Is er sprake van ernstig en blijvend letsel en is het motorvoertuig verzekerd? Dan is er eerder aanleiding voor toepassing van de billijkheidscorrectie dan bij licht en tijdelijk letsel.

Een bedrijfsongeval in Beverwijk

Is u een bedrijfsongeval in Beverwijk overkomen? Dan adviseren wij u om altijd het bedrijfsongeval te melden en uw werkgever voor de schade aansprakelijk te stellen. In de wet is namelijk opgenomen dat de werkgever ervoor moet zorgen dat u uw werk op veilige wijze uit kunt voeren. Overkomt u toch een ongeval, dan is de werkgever in de regel aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Wat is een bedrijfsongeval?

Wat is een bedrijfsongeval nu eigenlijk, is een vraag die uw letselschade advocaat in Beverwijk geregeld krijgt. De definitie van een bedrijfsongeval is:  Er is sprake van een bedrijfsongeval indien er tijdens het werk een ongeluk gebeurd waarbij de medewerker gewond raakt of overlijdt. Een voorbeeld is als iemand tijdens het werk van een steiger valt of betrokken is bij een heftruckongeval.

Schadevergoeding na een bedrijfsongeval

Kunt u aantonen dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen waaraan u letsel heeft overgehouden? Dan moet de werkgever bewijzen dat hem niks is te verwijten omdat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan. In de regel slaagt de werkgever hier niet in, zo blijkt uit de rechtspraak. U heeft dus na een ongeval op het werk altijd recht op schadevergoeding. Bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent geraakt bij het arbeidsongeval. Maar ook medische kosten en alle ander door u gemaakt kosten dienen vergoed te worden.

Lijdt u schade door een bedrijfsongeval in Beverwijk? Dan is er meestal sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Alle letselschade wordt in dat geval vergoed, zowel de materiële schade als het smartengeld.

Contact met uw letselschade advocaat in Beverwijk

Lijdt u letselschade in Beverwijk na een bedrijfsongeval? Of bent u betrokken geraakt bij een aanrijding? Onze letselschade advocaten in Beverwijk helpen u graag en volledig kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Brugman Letselschade Advocaten vindt u in meerde plaatsen in Noord Holland en Utrecht. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat Utrecht kunt u bij ons terecht.

Jet Huisman, letselschade jurist bij Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar