Onze letselschade advocaten helpen u graag en kosteloos!
Zoekt u een letselschade advocaat in Zuid-Scharwoude?

Letselschade advocaat Noord- Scharwoude

U bent gewond geraakt bij een ongeluk en wilt uw schade verhalen. Voor een letselschade advocaat in Noord-Scharwoude kunt u terecht bij Brugman Letselschade Advocaten in Hoorn en Wognum. Wij zorgen dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Wist u dat onze juridische hulp bij letselschade gratis is? De aansprakelijke persoon betaalt de kosten van uw letselschade specialist.

Een ongeluk roept vragen op. Wij beantwoorden deze graag voor u tijdens een gratis letselschade advies, telefonisch of gewoon bij u thuis. Op deze pagina vindt u vast een aantal onderwerpen en antwoord op de volgende vragen:

 • Wat doet een letselschade specialist na een ongeluk?
 • Wat houdt de richtlijn huishoudelijke hulp in?
 • Wie is aansprakelijk bij schade?
 • Wat is schade inzittende verzekering?

Contact met een letselschade advocaat in Noord-Scharwoude

Bent u aangereden door een auto of heeft u een ongeval door werken op de ladder meegemaakt (bedrijfsongeval)? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Noord-Scharwoude. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. Een van onze letselschade advocaten neemt dan contact met u op.

Wat doet een letselschade specialist na een ongeluk?

Een ongeluk brengt gevolgen met zich mee, zowel op persoonlijk als financieel vlak. Wat dit laatste betreft kunt u vaak gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade specialist. Dit kan een letselschade jurist of letselschade advocaat zijn.

Kiest u voor een letselschade specialist, dan dan zal deze veel voor u uit handen nemen, waaronder het opstellen van de aansprakelijkheidsbrief en het aansprakelijk stellen. Daarnaast zal een letselschade specialist:

 • een voorschot op uw letselschade regelen
 • de discussie met de letselschade jurist van de verzekeraar voeren
 • indien nodig een medisch adviseur inschakelen
 • onderhandelen over de hoogte van uw letselschade
 • zorgen dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Een letselschade specialist helpt u dus vanaf het moment van de aanrijding of het bedrijfsongeval tot het moment alle schade is vergoed door de aansprakelijke persoon.

Wat houdt de richtlijn huishoudelijke hulp in?

Onderdeel van de letselschadevergoeding zijn kosten voor huishoudelijke hulp. Dit is niet alleen het geval bij het daadwerkelijk inhuren van een huishoudelijke hulp. U heeft ook recht op een letselschadevergoeding voor huishoudelijke hulp bij mantelzorg. In deze vergoeding voorziet de richtlijn huishoudelijke hulp.

Op basis van de richtlijn huishoudelijke hulp hebben de daarin genoemde personen recht op een schadevergoeding:

 • voor de eerste 13 weken een vast weekbedrag
 • na 13 weken wordt € 10,00 netto vergoed

Bij mantelzorg kunt u denken aan hulp van familie, vrienden of buren.

Voor de bedragen uit de richtlijn huishoudelijke hulp klikt u op de link.

Wie is aansprakelijk bij schade?

Vaak krijgen wij de vraag: wie is aansprakelijk bij schade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Hierop is geen eenduidig antwoord te geven. Bij elke van deze ongevallen is een ander aansprakelijk. Hieronder leest u wie aansprakelijk is bij welke ongeluk.

Wie is schuldig bij een aanrijding?

Bent u betrokken bij een auto- ongeluk? Bij een aanrijding van achteren is bij een kop-staart botsing de persoon die is achterop gereden aansprakelijk voor de schade. Bij een kettingbotsing is dit

 • de autobestuurder die bij u achterop is gereden
 • het achterste voertuig, de veroorzaker van de kettingbotsing

Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?

Voor een aangereden fietser geldt een bijzondere regel die wij vinden in artikel 185 wvw. Deze regel regelt aansprakelijkheid tussen een auto en een fiets. Is een fietser aangereden door een auto? In dit geval is de autobestuurder aansprakelijk, of beter de WAM- verzekeraar van de auto! Is de auto schuldig aan de aanrijding, dan ontvangt de fietser 100% van zijn letselschade vergoed. Bij eigen schuld (artikel 6:101 BW) is dit 50%.

Is een kind aangereden? Kinderen tot 14 jaar krijgen een schadevergoeding van 100%, ook als ze plotsteling de weg oprennen.

Wie is schuldig bij een bedrijfsongeval?

Een heftruck ongeval of een ongeluk tijdens het werken met een ladder. Schuldig bij een bedrijfsongeval is eigenlijk altijd de werkgever. Dit op basis van de zware zorgplicht van de werkgever. Dit betekent dat een werkgever alles in het werk moet stellen om een ongeluk op het werk te voorkomen. Vindt er toch een ongeluk plaats, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Er is dan recht op een schadevergoeding die bestaat uit alle kosten en schade alsmede het smartengeld.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Was u betrokken bij een hondenbeet en bent u hierbij gewond geraakt? Als u een schadevergoeding claimen wilt zijn een aantal dingen belangrijk:

 • vraag altijd de volledige contactgegevens van de hondenbezitter. Niet alleen het telefoonnummer!
 • hebben mensen het ongeluk zien gebeuren? Vraag dan namen en contactgegevens
 • maak foto’s van de hond en van uw letsel
 • ga direct naar een dokter, u kunt een tetanus infectie oplopen bij een hondenbeet
 • schakel een letselschade advocaat van ons kantoor in, wij helpen u gratis bij letselschade claimen

Wat is schade inzittende verzekering

Soms is er geen aansprakelijke persoon aan te wijzen om schade op te claimen. Bijvoorbeeld bij een eenzijdig auto ongeluk of als u zelf een verkeersongeval veroorzaakt. In deze situaties kan er toch een schadevergoeding geclaimd worden op de schade inzittende verzekering. Maar wat is een schade inzittende verzekering eigenlijk?

Een schade inzittende verzekering is een vrijwillige verzekering. Het is niet verplicht om de bij uw autoverzekering af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering is wel een verplicht verzekering. Het voordeel van een svi verzekering is dat schuld geen reden is om niet tot betaling van schadevergoeding uit te gaan. Dus zowel bij een eenzijdig auto ongeluk als bij het zelf veroorzaken van een auto botsing is er recht op een letselschade uitkering op basis van de svi verzekering.

Contact met uw letselschade advocaat in Noord-Scharwoude

Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeluk? Wij claimen uw schade geheel kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en vertel ons wat u is overkomen. Voor een letselschade advocaat in Noord-Scharwoude kunt u terecht bij Brugman Letselschade Advocaten in Hoorn. Ook voor een letselschade advocaat in Zuid Scharwoude en u vindt onze letselschade advocaten ook in Alkmaar!

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar