Onze letselschade advocaten claimen kosteloos uw letselschade
heeft u letselschade aan een ongeluk overgehouden?

Letselschade na een ongeluk claimen

Een ongeluk kan grote persoonlijke consequenties met zich meebrengen. Zeker als u bij een aanrijding of bedrijfsongeval gewond raakt. U komt dan voor uw letsel onder behandeling van de huisarts of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Wellicht raakt u tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt en maakt u allerlei kosten. Er is dan sprake van letselschade. Deze letselschade na een ongeluk wilt u uiteraard verhalen op de aansprakelijke partij.

Bij letselschade na een ongeluk kunt u een beroep doen op een letselschade jurist of letselschade advocaat. Deze stelt een aansprakelijkheidsbrief op, regelt een voorschot op de letselschade en voert de noodzakelijke discussies met de letselschade verzekeraar.

Wilt u kosteloos aanspraak maken op de rechtsbijstand van een letselschade expert? Ons team van letselschade advocaten helpen u geheel kosteloos bij letselschade. Klik op onderstaande button of bel direct 0800 278 4626 (gratis).

Schadeposten bij letselschade

Letselschade na een ongeluk bestaat uit materiële schade en smartengeld. Onder materiële schade valt de schade die u lijdt omdat u tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt bent geraakt door het ongeval. Maar er zijn nog veel meer schadeposten bij letselschade waar u aanspraak op kunt maken als u bijvoorbeeld van achteren aangereden bent of u een ongeval op het werk is overkomen. Wij zetten de schadeposten bij letselschade voor u op een rijtje:

 • inkomensschade omdat u niet of minder kunt werken
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • verplicht eigen risico
 • reiskosten naar de diverse artsen
 • kosten huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten huis & tuin
 • smartengeld

Hieronder bespreken wij een aantal veelvoorkomende letselschade bedragen. Wilt u uw letselschade berekenen? Neem dan contact met onze letselschade experts op. Zij helpen u graag!

Letselschade claimen bij arbeidsongeschiktheid

Loonschade is een veelvoorkomende schadepost bij letselschade. Als u bij een ongeval gewond raakt, dan kan het zijn dat u hierdoor tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt bent geraakt. Als u in loondienst bent en u meldt zich ziek, dan betaalt uw werkgever u het eerste jaar volledig door. Maar eventuele bonussen, overwerk en onregelmatigheidstoeslag worden niet doorbetaald. De schade die u als gevolg hiervan lijdt is letselschade en kan op de aansprakelijke partij verhaald worden.

Na één jaar ziekte hoeft uw werkgever u volgens de wet nog maar 70% van uw loon door te betalen. De overige 30% kan als zijnde letselschade verhaald worden op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit noemen wij verlies aan verdienvermogen. Bent u 2 jaar ziek? Dan mag uw werkgever de loonbetaling stopzetten.

Gaat u ziek uit dienst, dan komt u in aanmerking voor een uitkering van het UWV. Deze uitkering bedraagt slechts een deel van uw loon. Bent u volledig arbeidsongeschikt, dan kan uw letselschade oplopen. Het is dan goed om u bij het verhalen van uw letselschade te laten bijstaan door een specialist op het gebied van letselschade.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen maar ervaren en deskundige letselschade advocaten. Bij ons kantoor bent u dan ook aan het juiste adres voor het verhalen van uw letselschade.

Inkomensschade zelfstandig ondernemer

Indien u zelfstandig ondernemer bent, dan kunt u door het ongeval mogelijk tijdelijk of blijvend niet meer werken. U loopt dan omzet mis of moet (extra) personeel inschakelen om uw werk over te nemen. Derft u omzet of heeft u meer loonkosten dan vóór het ongeval, dan lijdt u letselschade. U nettowinst wordt immers minder en dus ook uw inkomen. Deze schade zal verhaald moeten worden op de aansprakelijke partij. Dit is vaak een verzekeraar.

Het berekenen van inkomensschade bij zelfstandig ondernemers is specialistenwerk. Wij adviseren u dan ook om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Onze letselschade advocaten hebben geruime ervaring bij het verhalen van inkomensschade bij zelfstandigen. Neemt u daarom eens contact met ons op voor een kosteloos adviesgesprek bij u thuis.

Huishoudelijke hulp na ongeval

Indien u na het ongeval uw taken in het huishouden niet langer kunt uitvoeren, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Ook deze schade valt onder de letselschade. Dit is ook het geval als u niet daadwerkelijk kosten maakt. Ook als uw gezinsleden of vrienden u de huishoudelijke hulp verlenen, uw mantelzorgers, ontstaat er letselschade. Deze schade kan uw letselschade advocaat voor u verhalen.

Richtlijn huishoudelijke hulp

Bij het bepalen van de schade op het gebied van huishoudelijke hulp wordt er gekeken naar het deel dat u voor het ongeval in het huishouden deed. Was u voor het ongeval volledig belast met het huishouden, dan wordt alle huishoudelijke hulp voor u vergoed. Deed u een deel van het huishouden, dan wordt dit deel van de huishoudelijke hulp vergoed. De hoogte van de schade is dus afhankelijk van uw aandeel in het huishouden van voor het ongeval. Bij het berekenen van letselschade op het gebied van huishoudelijke hulp wordt in de letselschade gebruik gemaakt van de richtlijn huishoudelijke hulp van de Letselschade Raad. Conform deze richtlijn ontvangt u tijdens de eerste 3 maanden een vast bedrag aan letselschade. Daarna een redelijk uurtarief.

De hoogte van de schade hangt ten eerste af van uw aandeel in het huishouden van voor het ongeval. Daarnaast wordt er naar de gezinssamenstelling gekeken. Heeft u kinderen jonger dan 5 jaar, dan is het bedrag aan letstelschade hoger dan bij een huishouden met oudere of zonder kinderen. Heeft u na 3 maanden na het ongeval nog steeds huishoudelijke hulp nodig? Dan wordt u letselschade bepaald door te kijken naar het aantal uren dat u nog steeds huishoudelijke hulp nodig heeft. De vergoeding bedraagt een vast uurtarief.

Welke medische kosten worden vergoed bij letselschade?

Als u bij een ongeval gewond raakt, maakt u vaak kosten. Deze kosten kunnen als zijnde letselschade op de aansprakelijke partij verhaald worden. Bent u na het ongeval door een ambulance of op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gebracht? Dan dient u een deel of uw volledige eigen risico van de zorgverzekering te betalen.

Dit is een aanzienlijk bedrag dat nog kan oplopen als u het jaar na het ongeval nog steeds onder medische behandeling bent. U betaalt het eigen risico dan opnieuw.

De meeste mensen hebben geen onbeperkt aantal behandelingen van de fysiotherapeut in het pakket van de zorgverzekering zitten. Ook de kosten van een psycholoog voor de behandeling psychisch letsel worden niet onverkort vergoed. Heeft u meer behandelingen van de fysiotherapeut of psycholoog nodig dan in uw pakket zit, dan moet u deze zelf betalen.

Dat kan zeker bij chronisch letsel enorm oplopen. Uw letselschade advocaat kan deze kosten voor u verhalen. Bewaart u daarom goed de facturen van de fysiotherapeut of psycholoog die u zelf heeft betaald!

Onder medische kosten worden ook de kosten voor zelfmedicatie begrepen. Pijnstillers, crème en verbandmiddelen worden door de verzekeraar van de aansprakelijke partij meestal volledig vergoed. U dient hiervoor wel de bonnen te bewaren en aan uw letselschade advocaat toe te sturen.

Kosten onderhoud huis en tuin na ongeval

Indien er door het ongeval sprake is van blijvend letsel, dan kunt u met uw beperkingen niet meer alle klussen in- en om het huis doen. U huurt hiervoor een specialist in of een familielid of partner neemt deze werkzaamheden voor zijn of haar rekening. Ook in het laatste geval is er sprake van letselschade. U heeft dan recht op een schadevergoeding.

De hoogte van de schadevergoeding hangt af van een aantal factoren. Er wordt bij het bepalen van de letselschade gekeken naar de soort woning waarin u woont. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen een koop- en huurwoning. Ook wordt gekeken naar de soort woning. Bij een vrijstaand huis met een grote tuin heeft u recht op een hogere schadevergoeding dan bij een appartement. Maar in wat voor soort woning u ook woont, u heeft altijd recht op een schadevergoeding na een ongeval.

Letselschade berekenen na een ongeluk met letsel

Wilt u dat wij uw letselschade berekenen op het gebied van onderhoud of andere schadeposten? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Met letselschade advocaten door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in den Haag of elders in Nederland, met meer dan 10 vestigingen zijn wij altijd dichtbij!

Smartengeld na ongeval

Smartengeld is de vergoeding van de pijn en het verdriet dat u lijdt als gevolg van het ongeval. Ook het smartengeld maakt deel uit van uw letselschade. Bij het bepalen van het smartengeld wordt uw letselschadezaak vergeleken met letselschadezaken uit het verleden. Deze staan in de smartengeldgids.

Het bedrag aan smartengeld hangt af van vele factoren. Met name de aard en ernst van het letsel zijn doorslaggevend, maar ook de impact die het letsel op uw dagelijks leven heeft.
Wilt u uw smartengeld berekenen? Onze letselschade specialisten helpen u graag en berekenen uw letselschade graag voor u.

Contact

Heeft u letselschade na een ongeval en wilt u een kosteloos advies of een intake bij u thuis of bij ons op kantoor? Neemt u dan eens contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar