Is u een verkeersongeval of bedrijfsongeval in Dordrecht overkomen?

Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Letselschade Advocaat Dordrecht

U bent op zoek naar een letselschade advocaat in of in de omgeving van Dordrecht. Of het nu gaat om een letselschade advies of het indienen van een letselschade claim, bij Brugman Letselschade Advocaten in Dordrecht helpen wij u graag. Met 12 gespecialiseerde letselschade advocaten bent u zeker van de hoogste kwaliteit rechtsbijstand. En dit volledig kosteloos, want onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Sommige letselschadebureaus stellen voor uw letselschade dossier op basis van no cure no pay aan te nemen. Voor de beste hulp bij het verhalen van uw letselschade bent u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het juiste adres.

Bent u betrokken geweest bij een ongeluk in het verkeer? Of bent u op het werk gewond geraakt en heeft u lichamelijk letsel opgelopen? Wat u ook is overkomen, uw letselschade advocaat in Dordrecht verhaalt uw schade. Bel ons op 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button en laat ons weten wat u is overkomen. Wij nemen dan zelf contact met u op en zorgen dat u een volledige letselschade vergoeding ontvangt.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Dordrecht?

Onze afspraak locatie voor een letselschade advocaat in Dordrecht en Rotterdam bevindt zich aan De Boompjes 40 in Rotterdam en is eenvoudig bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.  Na een ongeluk bent u vaak niet fysiek in staat om te reizen of wilt u liever dat wij bij u langskomen om u te helpen. Daarom komen wij voor een eerste gesprek over wat u is overkomen gewoon bij u thuis.

U hoeft dus niet ons advocatenkantoor te komen voor gratis hulp van een letselschade advocaat, wij komen gewoon naar u toe. Wel zo fijn bij letselschade.

Letselschade claimen in Dordrecht

Een ongeval zit in een klein hoekje. Een aanrijding of bedrijfsongeval kan echter grote gevolgen hebben. U bent gewond en heeft pijnklachten. Hierdoor kunt u tijdelijk of blijvend niet werken waardoor er loonschade ontstaat. Ook kunt u uw huishoudelijke taken niet of slechts deels verrichten.  De kans is dan dus groot dat u een huishoudelijke hulp nodig heeft. Dit is ook iets waarvan u de kosten kunt verhalen. En daarnaast maakt u ook nog allerlei kosten. Eigenlijk staat uw leven door een ongeluk volledig op de kop. En u lijdt schade! Schade na een ongeval noemen wij letselschade.

Indien een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval, dan heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Uw letselschade advocaat Dordrecht helpt u graag bij het verhalen hiervan. Want het indienen van een letselschadeclaim is niet eenvoudig. Wie is er aansprakelijk? En hoe stel je iemand aansprakelijk? Wat moet er allemaal in de aansprakelijkstelling staan en welke letselschadevergoeding kan ik claimen? Allemaal vragen die uw letselschade advocaat Dordrecht vaak hoort. Daarom nemen wij de zorgen van het verhalen van letselschade graag van u uit handen. Dan kunt u zich richten op uw herstel.

Indien u kiest voor Brugman Letselschade Advocaten dan kiest u voor ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaten. Uw letselschade advocaat Dordrecht is lid van de LSA, de vereniging van letselschade advocaten. Een specialistenvereniging waar slechts een klein deel van de advocaten in Nederland lid van mag zijn. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een deskundige partij bij het verhalen van uw letselschade.

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende en deskundige letselschade advocaat in Dordrecht? Neemt u dan contact met ons op via 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

Waar bestaat een letselschade vergoeding uit?

Wilt u uw letselschadevergoeding claimen? Veel mensen weten na een ongeval niet waar ze allemaal recht op hebben. Vaak wordt gedacht aan een vergoeding voor medische kosten en reiskosten. Maar de schadevergoeding bij letselschade is (veel) ruimer. Op basis van de wet moet u namelijk na een ongeval zoveel mogelijk worden teruggebracht in de situatie van voor het ongeval.

Dit betekent ten eerste dat alle kosten die verband houden met het ongeval vergoed moeten worden. Maar kunt u bijvoorbeeld niet werken door het ongeval? Dan dient u ook op dit gebied gecompenseerd te worden. En hetzelfde geldt voor huishoudelijke hulp. Kunt u bepaalde taken niet meer verrichten en nemen familie en vrienden of een professional het huishouden van u over? Dan is ook dit schade.

Medische kosten, reiskosten, kosten voor psychisch letsel, schade in het verdienvermogen (inkomensschade) en kosten voor hulp in het huishouden zijn voorbeelden van materiële schadeposten. Ze zijn op geld waardeerbaar. Anders is het bij smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn dat u door het ongeval lijdt. Maar smartengeld is ook een vergoeding voor angstklachten, verdriet en psychische klachten. Daarnaast is het een vergoeding voor ontsierende littekens, bijvoorbeeld bij een brandwond door heet water.

Uw letselschade advocaat Dordrecht zorg er echter voor dat u een maximale vergoeding ontvangt voor uw schade. ook voor wat betreft het smartengeld.

Lees hier alles over smartengeld

Wat te doen bij een verkeersongeval in Dordrecht

In Nederland gebeurde er meer dan 20.000 verkeersongevallen met ernstig letsel. Het letsel bestond veelal uit whiplash klachten, hersenletsel, een dwarslaesie en breuken. Veel van deze verkeersslachtoffers hebben blijvend letsel.

Bij ongevallen tussen een motorvoertuig en een voetganger of fietser is een bijzondere wet van toepassing. De Wegenverkeerswet 1994. Het bijzondere aan deze wet is dat het fietser en voetgangers extra beschermt. Dit houdt in dat als u bijvoorbeeld op de fiets wordt aangereden door een auto, u bijna altijd recht heeft op een schadevergoeding. Ook als de auto geen verwijt gemaakt kan worden en als u als fietser een fout heeft gemaakt! Dit noemen wij het betriebsgefahr. Als u als voetganger of fietser aangereden in Dordrecht bent, heeft u op grond van de Wegenverkeerswet altijd recht op ten minste 50% van uw letselschade. Uw letselschade advocaat Dordrecht vertelt u hier graag meer over.

In het geval van een ongeval tussen 2 auto’s of andere motorvoertuigen geldt het bijzondere regime van de Wegenverkeerswet niet. U heeft dan recht op een vergoeding als u als bestuurder geen verkeersfout gemaakt heeft. Dit is evenwel anders als u een schade- inzittendenverzekering heeft. In dat geval kunt op op basis van deze SVI- verzekering uw letselschade alsnog vergoed krijgen Uw letselschade advocaat Dordrecht helpt adviseert u graag over de mogelijkheden.

Letselschade passagier

Indien u als passagier in de auto zit (en dus niet de bestuurder bent) tijdens een auto ongeluk dan is de vraag wie er aansprakelijk is niet relevant. U heeft dan altijd recht op een vergoeding van uw letselschade. Ook als de persoon bij wie u in de auto zat de verkeersfout heeft gemaakt! Dit noemen wij de schuldloze derde regeling. Hier leest u meer over de schuldloze derde regeling.

Bij een verkeersongeval kunt u mild maar ook zeer ernstig letsel oplopen. Voor beide varianten kunt u bij onze letselschade advocaten terecht. Uw letselschade advocaat Dordrecht heeft namelijk ruime ervaring in de meest uiteenlopende letselschadezaken. Van ongevallen met tijdelijk ongemak tot ernstig blijvend letsel met veel klachten en beperkingen, bij uw letselschade advocaat Dordrecht kunt u terecht.

Is u een ongeval in het verkeer overkomen en lijdt u als gevolg hiervan letselschade? Bel ons gratis op telefoonnummer 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade experts neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Letselschade door een bedrijfsongeval Dordrecht

Niet alleen in het verkeer komen veel ongevallen voor. Ook op het werk gaat het vaak mis met letsel tot gevolg. In Nederland gebeuren er jaarlijks zo’n 200.000 bedrijfsongevallen. In 2300 gevallen gaat het daarbij om ernstig letsel. Maar wie is er nu aansprakelijk voor de letselschade die u als gevolg van een bedrijfsongeval lijdt?

In Nederland is in de wet opgelopen dat de werkgever er alles aan moet doen om ongevallen met zijn medewerkers te voorkomen. Gereedschap moet in orde zijn, de benodigde veiligheidsmaatregelen dienen genomen te zijn, er moeten duidelijke instructies gegeven zijn en er moet voldoende toezicht zijn. Dit wordt de zorgplicht van een werkgever genoemd.

Slaagt u er als slachtoffer in om te bewijzen dat u tijdens uw werk een ongeval is overkomen en u hierdoor letsel heeft? Dan moet de werkgever bewijzen dat hij alle voorzorgsmaatregelen getroffen heeft om het ongeval te voorkomen. Slaagt hij hierin niet, dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Uw letselschade advocaat Dordrecht helpt u bij het verhalen van de letselschade die u als gevolg van het ongeluk op het werk heeft opgelopen.

Als u een bedrijfsongeval is overkomen, dan adviseren wij u om dit direct te melden bij uw werkgever en direct medische hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij uw huisarts. Vult u zo mogelijk een ongevallenformulier in. Dan heeft u aan uw bewijslast voldaan dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen.

Heeft een collega een fout gemaakt waardoor u letselschade lijdt? Ook dan is uw werkgever gehouden uw letselschade te vergoeden. Werkgevers zijn namelijk aansprakelijk voor fouten gemaakt door haar medewerkers.

Letselschade na arbeidsongeval verhalen

Lijdt u letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval? Neemt u dan contact op met uw letselschade advocaat Dordrecht. Wij verhalen uw letselschade op uw werkgever. Daarbij is van belang te vermelden dat bijna alle werkgevers verzekerd zijn tegen de gevolgen van een bedrijfsongeval. De onderhandelingen doen wij met de verzekeraar van uw werkgever. Uw werkgever heeft dan ook geen last van de letselschadeclaim.

Gebeten door hond in Dordrecht

Een bijtincident kan tot heel vervelend letsel leiden, zowel lichamelijk als psychisch. De bezitter van de hond is aansprakelijk voor de schade die u als gevolg van de hondenbeet lijdt. Dit staat in de wet. Uw letselschade advocaat Dordrecht helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Wij stellen de bezitter aansprakelijk en vragen om diens verzekeraar. De meest mensen in Nederland zijn WA- verzekerd. Wij regelen de schade dan ook met de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Bent u gebeten door een hond? Neemt contact met ons op. Uw letselschade advocaat Dordrecht helpt u volledig kosteloos.

Val door losliggende stoeptegel

De gemeente dient ieder jaar de stoepen en straten te controleren. Dit gebeurt echter niet altijd. Het gevolg is dat stoeptegels los gaan liggen of omhoog komen. Dit brengt een gevaar op valpartijen met zich mee. Bent u gevallen over zo’n losliggende stoeptegel, dan is de wegbeheerder aansprakelijk. Dit is vaak de gemeente of de provincie.

Bij Brugman Letselschade Advocaten Dordrecht hebben wij jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade na een val over een losliggende stoeptegel. Uw letselschade advocaat Dordrecht weet precies welke stappen er genomen moeten worden om uw letselschade te verhalen. Neemt u daarom na een val door een losliggende stoeptegel contact met ons op. Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u.

Schadeposten bij letselschade

Letselschade bestaat uit materiële schade en smartengeld. Bij materiële schade kunt u denken aan onder andere de volgende schadeposten:

 1. Verlies aan verdienvermogen door arbeidsongeschiktheid.
 2. Medische kosten, zoals het eigen risico en kosten voor een fysiotherapeut.
 3. Reis- en parkeerkosten.
 4. Kosten voor huishoudelijke hulp.
 5. Kosten voor verzorging.
 6. Schade als gevolg van het feit dat u zelf geen klussen in en om het huis meer kunt doen.
 7. Kosten voor verblijf in het ziekenhuis of een revalidatiecentrum
 8. Smartengeld

Wilt u meer weten over de schadeposten bij letselschade? Vraag het uw letselschade advocaat Dordrecht! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons.

Smartengeld berekenen

Naast alle hiervoor besproken materiële schade kan bij een schadevergoeding berekenen ook het smartengeld niet ontbreken. Smartengeld is een vergoeding voor schade welke niet op geld te waarderen is. Denk hierbij aan pijnklachten na een aanrijding van achteren of ongeval op het werk, maar ook angstklachten zoals verkeersangst. Meer algemeen is een smartengeldvergoeding een financiële compensatie voor het leed en het gemis van levensvreugde doordat u bij een ongeluk betrokken bent geweest.

Bij de hoogte van het smartengeld berekenen wordt rekening gehouden met de aard en ernst van het ongeluk en het letsel alsmede de inbreuk die het ongeval op uw leven heeft. Smartengeld berekenen geschiedt door gebruik te maken van de Smartengeldgids, een verzameling van duizenden smartengeld voorbeelden. Uw situatie wordt hiermee vergeleken bij het berekenen van uw schadevergoeding. Komt u er toch niet direct uit en bent u benieuwd naar de exacte hoogte van uw smartengeld? Laat een van onze letselschade advocaten in Dordrecht u helpen.

Brugman Letselschade advocaten Dordrecht

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat uitsluitend slachtoffers van letselschade bijstaat bij het verhalen van letselschade. Wij houden ons alleen maar bezig met letselschaderecht en werken niet voor verzekeraars. Wij zijn volledig onafhankelijk en wij streven een zo hoog mogelijke kwaliteit van onze rechtsbijstand na. Daarom is uw letselschade advocaat Dordrecht lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten en mogen wij zelfs het Keurmerk van de Orde van Advocaten voeren. Een keurmerk dat alleen wordt gegeven aan gespecialiseerde letselschade advocaten en advocatenkantoren. 

“Brugman Letselschade Advocaten heeft uitstekend geholpen met een zaak, ik voelde me enorm gesterkt door de juridische kennis, een professionele aanpak en zeer persoonlijke benadering. Absolute aanbeveling wat mij betreft.”

 • Maurits Kappelhof

Heeft het ongeval plaatsgevonden buiten in de omgeving van Dordrecht? Geen zorgen want Brugman Letselschade Advocaten heeft filialen door heel Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor letselschade opgelopen in Den Haag en Groningen

Contact met uw letselschade advocaat Dordrecht

Lijdt u in Dordrecht letselschade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval, een hondenbeet of een gebrekkige weg? Brugman Letselschade Advocaten Dordrecht helpt u! Neem contact met onze specialisten op via telefoonnummer 0800 278 4626 of mail ons. Wij helpen u graag. Chatten kan ook, zowel tijdens als buiten kantooruren. Zie de button rechts onderaan uw scherm.

mr. Chiraaze Moustaïne, letselschade advocaat bij Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar