Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat bij u in de buurt?

Letselschade formulier invullen na ongeval

Een letselschade formulier is een formulier dat u invult na een ongeluk. Voorbeelden van een letselschade formulier zijn:

In beide gevallen heeft het letselschade formulier dezelfde functie, het melden van een ongeluk met letsel en schade tot gevolg. Maar om in aanmerking te kunnen komen voor een letselschade formulier is meer nodig dan het invullen van een letselschade formulier alleen. Op deze pagina leest u alles over het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

Letselschade formulier invullen na een aanrijding

Een letselschade formulier dat ingevuld wordt bij een aanrijding, is beter bekend als een schadeformulier. Het is belangrijk om na een auto ongeluk, maar ook als u als fietser aangereden bent, dit letselschade formulier in te vullen:

 • op een schade aanrijdingsformulier kunt u de toedracht van de aanrijding kwijt
 • de schuldvraag wordt op dit letselschade formulier duidelijk
 • de toedracht van het fietsongeluk, auto ongeluk of scooter ongeluk kan getekend worden
 • u kunt het letsel invullen, maar ook de schadeposten
 • een ondertekend schade aanrijdingsformulier is bindend tussen partijen

Vul het letselschade formulier ook in na een fietsongeluk

Vaak wordt gedacht dat een schadeformulier alleen ingevuld hoeft te worden bij een kettingbotsing, kop-staartbotsing of ander ongeluk tussen motorvoertuigen. Bent u echter als fietser of voetganger aangereden, ook dan is invullen van dit letselschade formulier van groot belang. Het biedt namelijk inzicht in de toedracht en daarmee ook de schuldvraag van het ongeluk. Of het nu om een auto botsing of een fietsongeluk gaat.

Wist u overigens dat als u als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent, u altijd recht op een letselschade vergoeding heeft? Dit is geregeld in de wet en wel in artikel 185 Wegenverkeerswet. Op basis van deze wettelijke regeling is er recht op een volledige schadevergoeding als de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding. Maar rijdt u als fietser door rood of heeft u geen voorrang, dan wordt toch ten minste 50% van de letselschade vergoed. Bij toepassing van de billijkheidscorrectie kan dit zelfs 100% zijn! Bij kinderen tot 14 jaar wordt de letselschade altijd voor 100% vergoed bij een verkeersongeluk tussen een kind en een motorvoertuig.

Letselschade formulier invullen na een bedrijfsongeval

Niet alleen na een verkeersongeluk kan er een letselschadeformulier ingevuld worden. In het geval van een bedrijfsongeval is het van belang ook een letselschade formulier in te vullen. Een meldingsformulier voor een bedrijfsongeval is er bij veel bedrijven. Een voorbeeld van het formulier van het RIVM treft u hier aan! Op dit letselschade formulier kunt u belangrijke informatie kwijt, zoals:

 1. de toedracht van het bedrijfsongeval
 2. het letsel dat u aan het arbeidsongeval over heeft gehouden
 3. de schade die door het ongeluk op het werk lijdt

Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval

Het invullen van het letselschade formulier bij een bedrijfsongeval betekent niet automatisch dat de werkgever aansprakelijk is. Dit is wel het geval als de werkgever haar zorgplicht geschonden heeft. Deze zorgplicht van de werkgever houdt in dat de werkgever alles in het werk stelt om een bedrijfsongeval te voorkomen. Dit betekent onder andere dat de werkgever zorgt dat:

 • machines veilig gebruikt kunnen worden
 • er voldoende schriftelijke veiligheidsvoorschriften gegeven zijn
 • het toezicht op de werkzaamheden in orde is

Voldoet de werkgever niet aan deze vereisten? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid en kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Alle schade, zowel de materiële schade als het smartengeld komen dan voor vergoeding in aanmerking.

Gratis juridische hulp bij letselschade

Wist u dat een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor u gratis kan helpen bij het verhalen van letselschade? De kosten verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij of diens letselschadeverzekeraar. U betaalt uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten dus niet!

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact op met ons team van specialisten. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wat vinden anderen van onze slachtofferhulp?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor de gratis juridische hulp van een letselschade advocaten van ons advocatenkantoor? Dan nemen wij alle zorgen van u uit handen, wij regelen het gehele letselschade traject:

 • de schuldvraag wordt onderzocht
 • wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • na erkenning claimen wij een voorschot op uw letselschade
 • er wordt een schadestaat opgesteld met daarom alle schadeposten, waaronder het smartengeld
 • alle letselschade bedragen worden verhaald
 • er wordt onderhandeld met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschade vergoeding
 • wij regelen een maximale schadevergoeding

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 10 letselschade advocaten en 15 letselschade juristen, ondersteund door meerdere juridisch medewerkers. Er zijn ook 3 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden en een Nivré expert. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschade vergoeding bestaat uit alle kosten die u maakt, inkomensschade en een smartengeldvergoeding. Kosten zoals medische kosten en schade door arbeidsongeschiktheid worden materiële schadeposten genoemd. De 10 meest voorkomende materiële schadeposten zijn:

Smartengeldvergoeding

Naast bovengenoemde schadeposten is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u door het verkeersongeluk is aangedaan. Zijn er klachten of is er sprake van letsel, dan kunt u altijd een smartengeldvergoeding claimen. Onze slachtofferhulp helpt u daarbij.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u weten wat een ervaren en deskundige letselschade advocaat van ons letselschadebureau voor u kan betekenen na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of ander schade-evenement? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een letselschade advies of vragen over letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

DIRECT CONTACT BUITEN KANTOORUREN? Wij zijn iedere dag (ook in het weekend) tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:

 1. Schade- aanrijdingsformulier invullen
 2. Wisselen van letselschade advocaat
 3. Slachtofferhulp na een verkeersongeluk
 4. Letselschade? Hier vindt u 10 letselschade tips!
 5. Letselschade claimen op WEGAS verzekering

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 5000 letselschadeslachtoffers kosteloos juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar