Wij zorgen dat u gratis geholpen wordt bij rijangst en verhalen uw letselschade!
Heeft u rijangst overhouden aan een verkeersongeluk?

Vergoeding voor rijangst na een verkeersongeluk

Een verkeersongeluk meemaken is niet niks, zeker niet als u hierbij gewond bent geraakt en klachten aan de aanrijding overgehouden hebt. Naast lichamelijk letsel komt ook vaal psychisch letsel voor, een voorbeeld hiervan is rijangst na een ongeluk. Gelukkig zijn er diverse manieren om van uw rijangst af te komen en de kosten hiervan vallen onder de letselschadevergoeding.

In deze bijdrage leest u wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen bij rijangst. Welke manieren zijn er om rijangst kwijt te raken en hoe kunnen de kosten voor bijvoorbeeld een rijangst cursus verhaald worden op de aansprakelijke persoon? U leest dit en meer op deze pagina, samengesteld door onze LSA letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman.

Wilt u gratis juridische hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt voor het verhalen van uw letselschade waaronder de kosten om uw rijangst te overwinnen? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij claimen uw letselschade gratis voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op,

Hoe kan ik rijangst overwinnen na een ongeluk?

Een ongeluk kan een grote impact op uw leven hebben. Niet alleen vanwege het lichamelijk letsel, maar ook door andere klachten die vaak na een aanrijding ontstaan. Een van deze klachten is rijangst na een ongeluk. Het komt veelvuldig voor na een aanrijding, of het nu om een kop-staart botsing of een ander auto ongeluk gaat. Het is ook niet niks om bij een aanrijding betrokken te raken.

Rijangst is vervelend, je rijdt niet of zit met zweet in de auto met de angst dat er iets niet goed gaat. Uw rijangst overwinnen is dan ook belangrijk. U moet immers wel weer de weg op, bijvoorbeeld om naar uw werk te gaan of om boodschappen te doen. Zonder auto ben je immobiel en dat is niet wenselijk.

Rijangst overwinnen kan op diverse manieren en op deze pagina bespreken wij er 2:

 • door hulp van een rijschool gespecialiseerd in rijangst
 • rijangst therapie door middel van EMDR

Is uw rijangst het gevolg van een aanrijding of eenzijdig ongeluk? Als er een beroep gedaan kan worden op een aansprakelijkheidsverzekering of svi verzekering, dan kan er aanspraak gemaakt worden op een rijangst vergoeding. Uw letselschade advocaat kan deze vergoeding voor u claimen op de aansprakelijke partij of dienst letselschade verzekeraar dan wel op de svi verzekering (in het geval dat u zelf een ongeluk veroorzaakt hebt) of bij een eenzijdig auto ongeluk.

Wat is rijangst?

Rijangst is er in allerlei vormen. Het verschilt van een tijdelijke lichte spanning, nervositeit tot het krijgen van paniekaanvallen in het verkeer en zelfs mentale en fysieke klachten. En u bent niet de enige met deze klachten. Wist u dat meer dan 1.000.000 mensen in Nederland ermee te maken hebben. Het heeft verschillende oorzaken . Sommige mensen voelen zich gewoon van nature onzeker in het verkeer. Bij een grote groep ontstaat het echter na een auto ongeluk scooterongeluk of motorongeluk.

Rijangst overwinnen met een rijschool gespecialiseerd in rijangst

Bent u bang om te rijden omdat u een aanrijding meegemaakt hebt, dan is een van de manieren om dit te overwinnen het nemen van lessen bij een rijschool gespecialiseerd in rijangst. Tijdens een rijangst cursus leert u het vertrouwen weer opbouwen. Het is immers zonde als u niet meer gaat rijden of dat u bepaalde situaties vermijdt. Zo zien wij in de praktijk vaak dat een verkeersslachtoffer niet meer op de snelweg durft te rijden omdat de aanrijding op de snelweg plaatsvond.

Bij de rijscholen die een rijangst cursus aanbieden wordt u begeleid door een  rijcoach die erin getraind is om  u te helpen bij het verminderen van de klachten en deze onder controle te krijgen. Samen met de coach gaat u de weg op om weer langzaamaan het vertrouwen in het verkeer terug te krijgen. Vaak is een aantal lessen al voldoende om u over de angst in het verkeer te brengen. Uw letselschade advocaat van ons kantoor informeert u er graag over.

Rijangst therapie door een psycholoog

Soms werkt de hulp van een rijschool niet en is er meer nodig. Rijangst therapie is dan de logische vervolgstap. Deze therapie bestaat uit de behandeling door een psycholoog. Vaak is praten over een aanrijding of eenzijdig auto ongeluk niet genoeg. Daarom wordt veelal EMDR toegepast ter behandeling van rijangst, dit omdat er dan een post traumatische stress stoornis (PTSS) is ontstaan.

Bij EMDR wordt u als het ware teruggebracht naar het ongeluk. Dit gebeurt onder een soort van hypnose. Tijdens de EMDR sessies worden de klachten dan verholpen. De resultaten met EMDR zijn verbluffend en helpen dus vaak.

Rijangst vergoeding

Lessen van een rijschool en EMDR zijn duur. Is een ander echter schuldig bij een aanrijding, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Hierbij dienen alle kosten vergoed te worden evenals eventuele loonschade, schade door een studievertraging en pensioenschade. Onder de te vergoeden kosten vallen ook een rijangst vergoeding om rijangst te overwinnen.

Onze letselschade advocaten verhalen gratis de kosten die moet maken voor een gespecialiseerde rijschool of een EMDR behandeling op de aansprakelijke partij.  U maakt hier dus geen kosten voor. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is dan wel dat u een beroep op een schade inzittenden verzekering kunt doen.

Gratis hulp van een letselschade advocaat!

Wilt u gratis hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij het verhalen van uw letselschade na een ongeluk? Onze letselschadde advocaten helpen u graag en verhalen de letselschade gratis voor u op de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en een van onze letselschade advocaten bij u in de buurt neemt contact met u op.

Chiraaze Moustaïne, letselschade advocaat

Chiraaze Moustaïne is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeluk

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Wat is een bedrijfsongeval?

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar