Wij zorgen dat u gratis geholpen wordt bij rijangst en verhalen uw letselschade!
Heeft u rijangst overhouden aan een verkeersongeluk?

Vergoeding voor rijangst na een verkeersongeluk

Een verkeersongeluk meemaken is niet niks, zeker niet als u hierbij gewond bent geraakt en klachten aan de aanrijding overgehouden hebt. Naast lichamelijk letsel komt ook vaal psychisch letsel voor, een voorbeeld hiervan is rijangst na een ongeluk. Gelukkig zijn er diverse manieren om van uw rijangst af te komen en de kosten hiervan vallen onder de letselschadevergoeding.

In deze bijdrage leest u wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen bij rijangst. Welke manieren zijn er om rijangst kwijt te raken en hoe kunnen de kosten voor bijvoorbeeld een rijangst cursus verhaald worden op de aansprakelijke persoon? U leest dit en meer op deze pagina, samengesteld door onze LSA letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman.

Wilt u gratis juridische hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt voor het verhalen van uw letselschade waaronder de kosten om uw rijangst te overwinnen? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij claimen uw letselschade gratis voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op,

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Waaruit kan rijangst ontstaan?

Angst na een auto ongeluk kan uit diverse angsten ontstaan:

 • angst om weer in de auto te rijden
 • niet langer in een auto durven zitten als passagier
 • herbelevingen en andere klachten die vallen onder een PTSS

Voor al deze angsten van een auto ongeluk zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wij bespreken hieronder de meest voorkomende behandelingen.

Hoe kan ik rijangst overwinnen na een ongeluk?

Een ongeluk kan een grote impact op uw leven hebben. Niet alleen vanwege het lichamelijk letsel, maar ook door andere klachten die vaak na een aanrijding ontstaan. Een van deze klachten is rijangst na een ongeluk. Het komt veelvuldig voor na een aanrijding, of het nu om een kop-staart botsing of een ander auto ongeluk gaat. Het is ook niet niks om bij een aanrijding betrokken te raken.

Rijangst is vervelend, je rijdt niet of zit met zweet in de auto met de angst dat er iets niet goed gaat. Uw rijangst overwinnen is dan ook belangrijk. U moet immers wel weer de weg op, bijvoorbeeld om naar uw werk te gaan of om boodschappen te doen. Zonder auto ben je immobiel en dat is niet wenselijk.

Rijangst overwinnen kan op diverse manieren en op deze pagina bespreken wij er 2:

 • door hulp van een rijschool gespecialiseerd in rijangst
 • rijangst therapie door middel van EMDR

Is uw rijangst het gevolg van een aanrijding of eenzijdig ongeluk? Als er een beroep gedaan kan worden op een aansprakelijkheidsverzekering of svi verzekering, dan kan er aanspraak gemaakt worden op een rijangst vergoeding. Uw letselschade advocaat kan deze vergoeding voor u claimen op de aansprakelijke partij of dienst letselschade verzekeraar dan wel op de svi verzekering (in het geval dat u zelf een ongeluk veroorzaakt hebt) of bij een eenzijdig auto ongeluk.

Wat is rijangst?

Rijangst is er in allerlei vormen. Het verschilt van een tijdelijke lichte spanning, nervositeit tot het krijgen van paniekaanvallen in het verkeer en zelfs mentale en fysieke klachten. En u bent niet de enige met deze klachten. Wist u dat meer dan 1.000.000 mensen in Nederland ermee te maken hebben. Het heeft verschillende oorzaken . Sommige mensen voelen zich gewoon van nature onzeker in het verkeer. Bij een grote groep ontstaat het echter na een auto ongeluk scooterongeluk of motorongeluk.

Rijangst overwinnen met een rijschool gespecialiseerd in rijangst

Bent u bang om te rijden omdat u een aanrijding meegemaakt hebt, dan is een van de manieren om dit te overwinnen het nemen van lessen bij een rijschool gespecialiseerd in rijangst. Tijdens een rijangst cursus leert u het vertrouwen weer opbouwen. Het is immers zonde als u niet meer gaat rijden of dat u bepaalde situaties vermijdt. Zo zien wij in de praktijk vaak dat een verkeersslachtoffer niet meer op de snelweg durft te rijden omdat de aanrijding op de snelweg plaatsvond.

Bij de rijscholen die een rijangst cursus aanbieden wordt u begeleid door een  rijcoach die erin getraind is om  u te helpen bij het verminderen van de klachten en deze onder controle te krijgen. Samen met de coach gaat u de weg op om weer langzaamaan het vertrouwen in het verkeer terug te krijgen. Vaak is een aantal lessen al voldoende om u over de angst in het verkeer te brengen. Uw letselschade advocaat van ons kantoor informeert u er graag over.

Rijangst therapie door een psycholoog

Soms werkt de hulp van een rijschool niet en is er meer nodig. Rijangst therapie is dan de logische vervolgstap. Deze therapie bestaat uit de behandeling door een psycholoog. Vaak is praten over een aanrijding of eenzijdig auto ongeluk niet genoeg. Daarom wordt veelal EMDR toegepast ter behandeling van rijangst, dit omdat er dan een post traumatische stress stoornis (PTSS) is ontstaan.

Post traumatische stressstoornis door angst na een auto ongeluk

Het is heel normaal dat er tijdelijk angst na een auto ongeluk bestaat. Een aanrijding heeft immers een grote impact op uw leven. U kunt soms dagen of zelfs een paar weken nog met het ongeluk bezigzijn in uw hoofd, bijvoorbeeld in de nacht omdat u het auto ongeluk herbeleefd. Na een tijdje moet dit echter voorbij zijn. Helaas gebeurt het echter dat deze klachten kunnen blijven bestaan. Het gaat dan om slapeloosheid, herbeleving en angst na een auto ongeluk. Soms kan deze angst u in uw dagelijks leven beperken. Wij spreken dan van een post traumatische stressstoornis, afgekort PTSS.

Een post traumatische stressstoornis is dus het blijvend terugkeren in uw gedachten of dromen, van een auto ongeluk, zonder dat u het kunt tegenhouden. Als gevolg hiervan ontstaan er emoties, welke bestaan uit angst na een auto ongeluk, maar ook verdriet en boosheid. U kunt door een PTSS zelfs depressief raken met alle schadelijke gevolgen van dien. Gelukkig is een PTSS goed te behandelen door middel van EMDR.

Bij EMDR wordt u als het ware teruggebracht naar het ongeluk. Dit gebeurt onder een soort van hypnose. Tijdens de EMDR sessies worden de klachten dan verholpen. De resultaten met EMDR zijn verbluffend en helpen dus vaak.

Wat te doen na angst na een auto ongeluk?

Wat u betrokken bij een auto ongeluk en heeft u hieraan angstklachten overgehouden? Dan is het ten eerste van belang dat u zo snel mogelijk naar uw huisarts gaat. Deze zal u doorsturen naar de praktijkondersteuner of een psycholoog. Bij rijangst (en faalangst) is het goed om uw letselschade advocaat dit te laten weten, hij kan dan voor u een rijcoach inschakelen zodat u het vertrouwen in het verkeer weer terugkrijgt en de rijangst zo veel als mogelijk verdwijnt.

Wat doet een letselschade advocaat?

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk en heeft u hieraan letsel overgehouden? Dan kan een letselschade advocaat u helpen, u heeft hier recht op en het is altijd gratis als een ander het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Maar wat doet een letselschade advocaat?

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor, dan is dit wat wij voor u doen:

Rijangst vergoeding

Lessen van een rijschool en EMDR zijn duur. Is een ander echter schuldig bij een aanrijding, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Hierbij dienen alle kosten vergoed te worden evenals eventuele loonschade, schade door een studievertraging en pensioenschade. Onder de te vergoeden kosten vallen ook een rijangst vergoeding om rijangst te overwinnen.

Onze letselschade advocaten verhalen gratis de kosten die moet maken voor een gespecialiseerde rijschool of een EMDR behandeling op de aansprakelijke partij.  U maakt hier dus geen kosten voor. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is dan wel dat u een beroep op een schade inzittenden verzekering kunt doen.

Gratis hulp van een letselschade advocaat!

Wilt u gratis hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij het verhalen van uw letselschade na een ongeluk? Onze letselschadde advocaten helpen u graag en verhalen de letselschade gratis voor u op de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en een van onze letselschade advocaten bij u in de buurt neemt contact met u op.

mr. Kamphuijs is 1 van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten. Zij is advocaat van ons kantoor te Amsterdam
Iris Kamphuijs
Letselschade jurist

Iris is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of hondenbeet. Met haar ervaring en kennis is zij uitstekend in staat u te helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Contact

Gertjan Pranger
Letselschade advocaat

Gertjan is aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgestudeerd en door zijn vergaarde ervaring is hij de gedreven advocaat die u zoekt bij het verhalen van letselschade.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Wat is een bedrijfsongeval?

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar