Ja zeker! En onze letselschade advocaten helpen u gratis!
Dekt de WA verzekering letselschade?

Dekt de WA verzekering letselschade na een ongeluk?

Een aanrijding, ongeval op het werk of thuis of een bijtincident met een hond. Als gevolg van deze gebeurtenissen kunt u letsel oplopen met schade tot gevolg. Is er een WA- verzekering, dan is het de vraag of de WA verzekering letselschade na een ongeluk dekt. Onze letselschade advocaten informeren u hierover op deze pagina.

Lijdt u letselschade als gevolg van een ongeluk en wilt u weten of de WA verzekering letselschade dekt en op welke schadevergoeding u recht heeft? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Dekt WA verzekering letselschade na een verkeersongeluk?

Jaarlijks gebeuren er meer dan 430.000 verkeersongelukken met letsel tot gevolg. Het gaat dan om licht letsel tot zwaar letsel. Ieder jaar komen er ook honderden verkeersslachtoffers om het leven bij een verkeersongeval. Maar denkt een WA verzekering nu letselschade na een verkeersongeval?

In Nederland en overigens de meeste Europese landen geldt een verzekeringsplicht voor alle motorvoertuigen. Dit betekent dat als u aangereden door een auto wordt of betrokken bent bij een scooterongeluk, er altijd een letselschade verzekering is waarop u zich voor uw letselschade kunt beroepen. Deze verplichte WA verzekering voor motorvoertuigen vergoed zowel de materiële schade zoals de blikschade of fietsschade als uw letselschade.

De vraag dekt de WA verzekering letselschade kan dus bevestigend worden beantwoord! Zelfs als de tegenpartij een misdrijf pleegt dekt de WA verzekering uw letselschade. Het loont na een aanrijding dus altijd om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor letselschade.

Dekt de WA verzekering letselschade na een bedrijfsongeval?

Er geldt geen verzekeringsplicht voor werkgevers. Dit maakt ze echter niet minder aansprakelijke bij letselschade door een bedrijfsongeval. Op werkgevers rust namelijk een zorgplicht. Deze houdt in dat je een werkgever aansprakelijk stellen kunt als deze zijn zorgplicht schendt. Bijvoorbeeld omdat een machine niet veilig is.

Is uw werk gevaarlijk? Bijvoorbeeld omdat u met gevaarlijke machines werkt of omdat u in de zorg met psychiatrische patiënten werkt? Dan is er wel een verzekeringsplicht voor de werkgever.

Is er een WA verzekering, dan denkt de WA verzekering letselschade na een bedrijfsongeval. Alle schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking. U kunt hierbij denken aan:

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Bent u gewond geraakt en wilt u letselschade claimen na een ongeluk? Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Wij verhalen de letselschade op de aansprakelijke partij, 100% gratis! Bel voor een gratis letselschade advies en het claimen van uw letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en laat ons weten wat wij voor u kunnen betekenen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

WA verzekering bij hondenbeet

Ook in het geval van een hondenbeet dekt de WA verzekering letselschade. Maar dan dient de hondenbezitter wel in het bezit te zijn van een WA verzekering. Dit is helaas niet altijd het geval. Vraag een hondenbezitter daarom altijd of deze verzekerd is tegen aansprakelijkheid door een hondenbeet

Er zijn steeds meer gevaarlijke hondenrassen en er vinden maar liefst circa 150.000 hondenbeten per jaar plaats. De gevolgen hiervan kunnen variëren van een oppervlakkige hondenbeet tot zwaar letsel en zelfs blijvend letsel. Daarom is het voor onze letselschade advocaten nog altijd onbegrijpelijk dat er in Nederland geen verplichte verzekering voor hondenbezitters geldt!

Een ongeluk thuis, dekt de letselschade verzekering de letselschade?

Uw partner doet per ongeluk de deur dicht met uw hand er nog tussen. Of als gevolg van rondslingerend speelgoed valt visite op de grond met een polsbreuk tot gevolg. Het zijn ongelukken die helaas soms in de thuissituatie kunnen gebeuren. Wordt hierbij letsel opgelopen, dan is de vraag of de letselschade verzekering de letselschade dekt.

Onder voorwaarden is dit inderdaad het geval, maar niet altijd! Vraag daarom uw letselschade advocaat van ons advocatenkantoor om advies, het is gratis!

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Een letselschade advocaat kan uw letselschade berekenen en verhalen op de tegenpartij. Maar een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor doet nog veel meer. Wij ontzorgen u volledig en gaan verder dan enkel schadevergoeding aanvragen:

 • de aansprakelijkheid wordt onderzocht
 • wij vragen schadevergoeding aan
 • er wordt na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de letselschade geregeld
 • wij gaat uw letselschade berekenen door middel van een gespecificeerde schadestaat
 • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur, arbeidsdeskundige en rekenkundige in
 • wij berekenen ook het smartengeld
 • de onderhandelingen met de tegenpartij worden gevoerd
 • uw letselschade advocaat zorgt voor een maximale schadevergoeding

Wilt u ook hulp bij het aanvragen van schadevergoeding? Doe dan een beroep op de gratis juridische hulp van onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
“Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar