Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Heeft u letselschade opgelopen op de snelweg?

Wat te doen bij letselschade door een ongeluk op de snelweg?

De snelwegen in Nederland worden steeds drukker. Met name door files, bumperkleven en te hard rijden is de kans om betrokken te raken bij een ongeluk op de snelweg helaas groot. Maar wat te doen als u gewond bent geraakt of klachten aan een ongeluk op de snelweg over hebt gehouden? Wie is schuldig bij een aanrijding en wie kun je aansprakelijk stellen voor de letselschade.

Hieronder vindt u een antwoord op al deze vragen. Heeft u letsel overgehouden aan een aanrijding? Dan helpen onze team van letselschade advocaten u altijd geheel gratis bij het verhalen van uw letselschade. Hoe wij gratis voor u kunnen werken? Klik op de link en wij leggen het u graag uit!

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade ons gratis telefoonnummer: 0800 278 4626 of klik op onderstaand button en wij komen direct voor u in actie!

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat te doen bij een ongeluk op de snelweg?

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk op de snelweg, bijvoorbeeld bij een kettingbotsing of kop-staart botsing. Als u hieraan klachten of letsel over hebt gehouden, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Dit klinkt eenvoudig, maar helaas is dit in de praktijk niet het geval. Daarom geven onze letselschade advocaten u graag een aantal tips.

Van belang is ten eerste om te bepalen wie schuldig is bij de aanrijding. Het antwoord is te vinden in de wet en u vindt dit antwoord ook verderop in deze tekst. Maar van belang is ook dat de bewijslast van de schuldvraag bij u als verkeersslachtoffer ligt.

Om er zeker van te zijn dat u er alles aangedaan heeft om aan uw bewijsplicht te voldoen, adviseren onze letselschade specialisten altijd het volgende te doen bij een ongeluk op de snelweg:

 • vul altijd een schadeformulier in.
 • laat het schade-aanrijdingsformulier ook door de tegenpartij ondertekenen
 • maak foto’s van de schade aan de auto’s en van uw letsel
 • vraag getuigen van de aanrijding om contactgegevens
 • bewaar bonnen en facturen van schade
 • houdt een dagboek bij van uw afspraken met behandelaren
 • ga altijd langs een arts na een ongeval
 • bel bij doorrijden na een aanrijding altijd de politie
 • schakel zo snel mogelijk na een aanrijding met letsel een letselschade advocaat in

Invullen schadeformulier bij ongeluk op de snelweg

Er kan discussie ontstaan met de tegenpartij of diens schadeverzekering over de toedracht van een aanrijding. Daarom is het van belang een schadeformulier in te vullen of de politie te bellen als de tegenpartij weigert deze in te vullen. Daarnaast ontstaat er met name bij whiplash symptomen en rugklachten discussie met de letselschadeverzekeraar over het verband tussen het ongeluk op de snelweg en de nekklachten of rugklachten. Daarom is het belangrijk direct na het ongeluk een arts te raadplegen en uw letsel vast te laten stellen.

Wie is schuldig bij een ongeluk op de snelweg?

Er is alleen recht op een letselschade vergoeding als de tegenpartij schuldig is aan het ongeluk op de snelweg. Maar wie is schuldig bij een aanrijding? Het antwoord vinden wij in de volgende wetten:

Uit deze wetsartikelen kan worden afgeleid dat schuldig bij een aanrijding is de auto die te weinig afstand houdt. Bij een kettingbotsing of kop-staart botsing is het achterste voertuig dus in beginsel schuldig aan een ongeluk en dus aansprakelijk voor letselschade. Daarnaast is de auto die gevaar veroorzaakt schuldig en aansprakelijk. Bijvoorbeeld door geen voorrang te verlenen, te hard te rijden of door bumper te kleven.

Wat doet een letselschade advocaat bij een ongeluk op de snelweg?

Kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Dan kunt u dit gratis laten doen door een letselschade advocaat. In de wet is namelijk het recht op kosteloze rechtsbijstand voor een verkeersslachtoffer opgenomen. Dit betekent dus dat wij gratis voor u een letselschade claim indienen kunnen.

Kiest u voor een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Eerst onderzoeken wij (indien nodig) wie aansprakelijk is voor de opgelopen letselschade. Vervolgens wordt deze persoon aansprakelijk gesteld. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Is er sprake van een erkenning van aansprakelijkheid? Dan zijn dit onze vervolgstappen:

 • er wordt een voorschot op de letselschade geregeld
 • alle schadeposten worden in kaar gebracht op een schadestaat
 • onze medisch adviseur brengt een medisch advies uit
 • wij voeren de discussie en onderhandelingen met de verzekeraar voor u uit
 • bij loonschade door arbeidsongeschiktheid schakelen wij een arbeidsdeskundige in
 • wij regelen een maximale slotbetaling van uw letselschade

Onze letselschade experts nemen dus alle zorgen voor u uit handen, zo kunt u zich bezig houden met het allerbelangrijkste, namelijk uw herstel.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

mr. Charlotte Stellingwerf, LSA advocaat
Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Mensen lezen ook:

💰welke letselschade bedragen worden vergoed

🚲 fietsongeluk

🚶‍♀️voetganger aangereden

🏍️scooter ongeluk

🏢 letselschade bureau

👨‍⚖️letselschade advocaat Groningen

🐕hondenbeet

🐎val van paard

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar