Onze letselschade advocaten leggen het uit!
Wat doet het Nederlands rekencentrum letselschade?

Nederlands Rekencentrum Letselschade

U ben verkeersslachtoffer of lijdt letsel als gevolg van een bedrijfsongeval of hondenbeet. U kunt dan letselschade claimen. Dit klinkt eenvoudig, maar is het niet. Zeker als de schade voor een deel in de toekomst ligt, zoals bij loonschade of omdat er sprake is van blijvend letsel. In deze gevallen is er hulp nodig bij het berekenen van letselschade. Er wordt dan vaak een beroep gedaan op het Nederlands Rekencentrum Letselschade.

Op deze pagina leest u alles over het berekenen van letselschade. Van de schadeposten die vergoed worden tot wat te doen bij het berekenen van toekomstige schade.

Heeft u vragen over letselschade berekenen of het Nederlands Rekencentrum Letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wat is het Nederlands Rekencentrum Letselschade?

Het Nederlands Rekencentrum Letselschade is een rekenkundig bureau dat zich bezighoudt met het berekenen van letselschade. In de meeste gevallen kan uw letselschade advocaat van ons advocatenkantoor uw letselschade zelf berekenen. Eventueel wordt hierbij gebruik gemaakt van de rekentools van het Nederlands Rekencentrum Letselschade.

Soms echter zijn de berekeningen zo gecompliceerd, dat wij voor het berekenen van letselschade de hulp van het Nederlands Rekencentrum Letselschade inschakelen. Bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

 • er is sprake van een zelfstandig ondernemer met meerdere bedrijven
 • bij loonschade als er sprake is van toekomstige schade
 • indien wij letselschade berekenen moeten van een minderjarige waarvan niet bekend is hoe diens carrière er uit zal zien.

Het Nederlands Rekencentrum is derhalve een organisatie van rekenkundige die uw letselschade advocaat helpen bij het berekenen van letselschade in bijzondere gevallen.

Rekentools Nederlands Rekencentrum Letselschade

Zoals hiervoor aangegeven wordt het Nederlands Rekencentrum Letselschade vooral ingeschakeld bij ingewikkelde letselschadeberekeningen. Daarnaast biedt het Nederlands Rekencentrum Letselschade, afgekort NRL, een aantal handige rekentools aan.

Hiermee wordt het uw letselschade advocaat mogelijk gemaakt zelf berekeningen te maken betreffende toekomstige schade zoals:

 • toekomstige loonschade of inkomensschade van zelfstandigen
 • schade op het gebied van huishoudelijke hulp
 • een schadevergoeding voor overname van onderhoud van uw huis en/ of tuin

Geleden schade en toekomstige letselschade

Als u aan een verkeersongeval of arbeidsongeval verwondingen of klachten overhoudt, dan is er recht op letselschade. Vaak heeft u deze schade al geleden of lijdt u op dit moment schade. Bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt geweest bent of nog steeds bent. Of omdat u nog altijd kosten voor de fysiotherapeut maakt.

Soms echter ligt er ook schade in de toekomst. Dit is bijvoorbeeld het geval bij blijvende arbeidsongeschiktheid of als u jaarlijks op controle in het ziekenhuis moet komen. U bent dan immers ieder jaar het verplicht eigen risico kwijt. Er is dan sprake van toekomstige letselschade.

Is er sprake van toekomstige schade? Soms kan uw letselschade specialist van ons advocatenkantoor uw letselschadevergoeding zelf uitrekenen. Soms wordt echter de hulp van het Nederlands Rekencentrum Letselschade ingeschakeld.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Bij het berekenen van letselschade wordt gebruik gemaakt van een schadestaat. Hierop komen alle letselschade bedragen te staan die in uw bijzondere situatie van toepassing zijn.

Een letselschade vergoeding bestaat uit 2 delen, materiële schadde en immateriële schade of smartengeld. Materiële schade is op geld waardeerbaar en bestaat uit alle gemaakte kosten als gevolg van een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar daarnaast maakt van materiële schade inkomensschade deel uit.

Hier vindt u alle materiële schadeposten op een rij:

 • inkomensschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 • schade door een studievertraging
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • onderhoudskosten voor uw huis en/ of tuin
 • kinderopvang
 • een honden uitlaatservice
 • reiskosten

Smartengeldvergoeding claimen

Naast materiële letselschade bedragen is er smartengeld. Er is altijd recht op een smartengeldvergoeding als u aan een ongeluk of hondenbeet klachten of verwondingen opgelopen heeft.

Smartengeld is een vergoeding voor alle gevolgen van een ongeval die niet op geld waardeerbaar zijn. U kunt daarbij denken aan pijnklachten, rijangst, verdriet en psychische klachten.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Heeft u letsel opgelopen als gevolg van een ongeluk? Bijvoorbeeld omdat de werkgever zijn zorgplicht geschonden heeft of bij een aanrijding? Op grond van de wet is er dan ook recht op gratis hulp van een letselschade advocaat.

Bij Brugman Letselschade advocaten vindt u de beste letselschade advocaten van Nederland. Onze letselschade advocaten zijn namelijk:

 • lid van de LSA, de vereniging van letselschade advocaten in Nederland
 • aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten
 • dragen diverse belangrijke keurmerken
 • hebben meer dan 10 jaar ervaring in het claimen van letselschade

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en een advocaat van ons advocatenkantoor neemt direct contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar