Hoe groot is de kans op een verkeersongeval?
Hoe groot is de kans op een verkeersongeval?
Het zal je maar gebeuren, een verkeersongeval. Naast blikschade bij een auto botsing of fietsschade na een fietsongeluk kan er letsel ontstaan. Dit kan tot langdurige klachten en beperkingen lijden en zelfs tot letselschade. Maar hoe groot is nu de kans op een verkeersongeval? En als je dan bij een aanrijding betrokken bent geraakt, welke letselschade vergoeding kun je dan vorderen?
Hoe groot is de kans op een verkeersongeval vandaag?
Helaas blijkt uit de laatste cijfers dat de kans op een verkeersongeval steeds groter wordt. Uit een artikel van de Telegraaf blijkt dat over kwartaal 1 tot en met 3 van 2022 het aantal ongelukken met letsel of overlijden flink is gestegen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal verkeersongelukken over deze periode met maar liefst 25%! Dit zijn 3194 ongelukken. In totaal vielen er 16224 gewonden en dodelijke slachtoffers in de eerste 3 maanden van 2022.
Het aantal verkeersongelukken ontstaat voor het grootste deel uit menselijke fouten, 95% van alle ongelukken in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland wil denkt daarbij dat het aantal ongevallen met letsel of overlijden kan worden teruggedrongen door het verlagen van snelheid, het niet rijden met alcohol en om ervoor te zorgen dat mensen niet gaan rijden met drugs of lachgas. Dit zou bewerkstelligt kunnen worden door meer te controleren en hogere straffen uit te delen voor overtredingen van wetsartikelen, zoals artikel 5 wvw.
Wat te doen bij een aanrijding?
Hoe klein of hoe groot de kans op een verkeersongeval ook is, als het je overkomt, staat het leven op de kop. van het ene moment heb je allerlei klachten en letsel als gevolg van het ongeluk. Wordt hierdoor ook schade geleden, zoals inkomensschade of medische kosten, dan ontstaat er letselschade. Uiteraard wilt u dan een schadevergoeding eisen op de aansprakelijke partij. Maar wat te doen bij een aanrijding om succesvol letselschade te kunnen claimen?
Bent u aangereden, zoals bij een kop staart botsing of een frontale botsing? Is de andere bestuurder schuldig aan de aanrijding, dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Maar voordat je de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt, dient u eerst te bewijzen dat de andere bestuurder schuldig aan een aanrijding is. En dit is niet altijd eenvoudig. Zeker niet als de tegenpartij ontkent dat hij of zij schuldig is of bij doorrijden na een aanrijding.
Om de kans te vergroten dat u ook daadwerkelijke schadevergoeding eisen kunt, adviseren onze letselschade advocaten u als volgt:
- vul altijd een schadeformulier in, ook bij een eenzijdige aanrijding, doorrijden na een ongeluk of bij een fietsongeval
- vraag getuigen om contactgegevens zodat u later nog een getuigenverklaring kunt vragen
- maak foto’s van de schade aan de betrokken voertuigen
- bel bij een weigerachtige tegenpartij of doorrijden na een aanrijding de politie
- regel nooit onderling de schade met de tegenpartij
- laat uw verwondingen en klachten altijd door een arts beoordelen
- schakel de dag na het verkeersongeluk onze letselschade advocaten in
Contact met een letselschade advocaat
Het antwoord op de vraag hoe groot is de kans op een verkeersongeval is helaas “steeds groter”. Bent u helaas ook slachtoffer van een aanrijding geworden? Neemt u dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u graag en 100% kosteloos bij letselschade door een aanrijding. Of het nu om een auto botsing gaat of dat u als fietser aangereden bent, onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd gratis!
Bel voor gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.