Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
 • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
 • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
 • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Letselschade claim op grond van artikel 6:162 BW

Uiteraard wilt u letselschade claimen als u door toedoen van een ander letselschade lijdt. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing, werkgeversaansprakelijkheid of omdat u gebeten door een hond bent. Deze letselschade claim kunt u instellen op grond van artikel 6:162 BW. Dit artikel gaat over de onrechtmatige daad, oftewel aansprakelijkheid omdat een ander een fout maakt, zoals een voorrangsfout of omdat een machine onvoldoende bescherming biedt.

Bij aansprakelijkheid op grond van een onrechtmatige daad ex artikel 6:162 BW kunt een schadevergoeding eisen. Hoe u dit doet, welke letselschade bedragen vergoed worden en wat een letselschade advocaat voor u kan betekenen bij letselschade leest u op deze pagina.

Wist u dat u bij aansprakelijkheid op grond van artikel 6:162 BW recht heeft op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Onze letselschade advocaten komen door heel Nederland, dus u kunt altijd een beroep op ons doen! Wilt u ook gratis juridische hulp van een letselschade specialist bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij komen direct in actie!

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wanneer is iemand aansprakelijk ex artikel 6:162 BW?

Iemand is jegens u aansprakelijk als er sprake is van een fout zoals bedoeld in artikel 6:162 BW. Maar wanneer is iemand dan precies aansprakelijk op grond van dit wetsartikel?

Artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek bestaat al heel lang en is het basisartikel over aansprakelijkheid. Het artikel luidt als volgt:

1. Hij die jegens een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt, te vergoeden.
2. Als onrechtmatige daad worden aangemerkt een inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, een en ander behoudens de aanwezigheid van een rechtvaardigingsgrond.
3. Een onrechtmatige daad kan aan de dader worden toegerekend, indien zij te wijten is aan zijn schuld of aan een oorzaak welke krachtens de wet of de in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt.
Op grond van artikel 6:162 BW is er dus niet alleen sprake van aansprakelijkheid bij een doen (zoals een achterop aanrijding) maar ook bij een laten (geen voorzorgsmaatregelen om bedrijfsongevallen te voorkomen). Het hoeft daarbij niet per se te gaan om het overtreden van een rechtsregel zoals bijvoorbeeld artikel 5 Wegenverkeerswet, maar ook over overtreding van een maatschappelijke norm, dus een gebruik, bijvoorbeeld dat je iemand helpt die dreigt te verdrinken. Of dat je 112 belt als je ziet dat er een auto ongeluk of fiets ongeluk met letsel is gebeurd.

Hoe bepaal je dat iemand aansprakelijk is ex artikel 6:162 BW?

Iemand is dus aansprakelijk bij een doen of laten in strijd met de wet of een gebruik. Maar hoe bepaal je nu of iets een onrechtmatige daad is? Dit is door de Hoge Raad uitgemaakt in het zogeheten Kelderluik Arrest. In deze zaak ging het om een bezorger van cola flesjes die in een cafe flesjes wilde afleveren. Hiervoor had hij een kelderluik geopend. Echter liet hij dit luik onbeheerd openstaan om de flesjes cola uit zijn auto te halen. Een bezoeker zag over het hoofd dat het kelderluik openstond en viel in het gat de kelder in. Het gevolg was dat het letselschadeslachtoffer ernstig letsel opliep.

De Hoge Raad bepaalde dat er hier inderdaad sprake was van een onrechtmatige daad als bedoeld in artikel 6:162 BW en dat de werkgever van de bezorger een schadevergoeding betalen moest aan het letselschade slachtoffer. Daarbij bepaalde hij dat of er sprake is van een onrechtmatige daad afhangt van het antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe waarschijnlijk is het dat mensen de vereiste oplettendheid en voorzichtigheid in acht nemen?
 • Hoe groot is de kans dat door onoplettendheid en onvoorzichtigheid van mensen ongevallen staan?
 • Hoe ernstig kunnen de gevolgen van een ongeluk zijn?
 • Is het bezwaarlijk dat er veiligheidsmaatregelen genomen worden?

Is de kans op onoplettendheid groot, is de kans groot dat hieruit ongelukken ontstaan en kunnen de gevolgen ernstig zijn terwijl er eenvoudig en zonder al te veel kosten veiligheidsmaatregelen genomen konden worden? Dan is er sprake van een onrechtmatige daad of onrechtmatig handelen conform artikel 6:162 BW.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Mr. Aniek Waiboer, letselschade advocaat
Aniek Waiboer
Letselschade advocaat

Aniek is werkzaam als letselschade advocaat. Haar doel is om haar cliënten in de lastige periode na een ongeval de bijstand te bieden waar zij recht op hebben zodat haar cliënten zich kunnen focussen op het herstel. Zij vindt het hierbij belangrijk toegankelijk te zijn voor haar cliënten.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade dossier aan mr. Brugman of een van onze andere letselschade advocaten voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij

helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!

100% gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval en u hierbij gewond bent geraakt, dan spreken wij letsel. Als u vervolgens kosten maakt en schade lijdt door het ongeval, dan lijdt u letselschade. Het verhalen hiervan is het werk van een letselschade advocaat. Maar veel mensen kiezen voor een letselschade jurist, letselschadebureau of rechtsbijstandsverzekeraar. Dit met het idee dat een letselschade advocaat duur is.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij gegarandeerd gratis voor u. Onze kosten verhalen wij namelijk op de (verzekeraar) van de aansprakelijke partij. Met andere woorden: de tegenpartij is aansprakelijk, en wij staan voor u klaar met gratis advies en hulp bij letselschade. Als iemand u dus vraagt ‘Maar wie betaalt de kosten voor zo’n advocaat?’ dan kunt u bij deze met een gerust hart ‘de tegenpartij!’ zeggen.

Uw letselschade advocaat helpt u bij het verhalen van uw schade

Na een ongeluk bent u bezig met uw revalidatie. U staat onder behandeling van uw huisarts, een specialist of de fysiotherapeut. Hiervoor maakt u kosten. Maar misschien heeft u ook minder inkomen door het ongeval. Dan lijdt u letselschade. U bent niet direct bezig met uw schadevergoeding, maar kunt niet alle kosten en schade zelf betalen. Dit hoeft ook niet als u iemand aansprakelijk stellen kunt. Maar hoe doet u dit en waar heeft u nu precies recht op?

Daar helpen wij u bij. Het proces voor het claimen van letselschade is vaak iets waar u helemaal geen zin in heeft als u moet revalideren – zeker als de andere partij in het verweer gaat. Wij zijn het gewoon om met de verzekeraar van de tegenpartij te sparren en zetten graag onze tanden in een letselschadezaak. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op om uw zaak te bespreken.

Schadevergoeding eisen

Na erkenning aansprakelijkheid kunt u een schadevergoeding eisen. Dit wordt gedaan door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin wordt de rechtsgrond opgenomen voor de letselschade claim, zoals een aanrijding van achteren, een hondenbeet of een ongeluk op het werk. Daarnaast somt een letselschade advocaat in de aansprakelijkstelling de letselschade bedragen op.

Wat is smartengeld?

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel verschillende soorten schadeposten. Deze worden ten eerste onderverdeeld in materiële schade en immateriële schadeposten. Bij deze laatste schadeposten gaat het om het smartengeld, een vergoeding voor diverse klachten zoals pijnklachten, angstklachten en verlies aan levensvreugde door wat er gebeurd is. Heeft u letsel aan een ongeluk overgehouden? Dan is er altijd recht op een letselschadevergoeding.

Letselschade bedragen

Naast smartengeld kunt u een schadevergoeding eisen voor alle kosten die u maakt. Bijvoorbeeld medische kosten. Want u bent vaak het eigen risico verschuldigd na een ongeluk. Maar ook kunt u reiskosten maken, kosten voor hulp in het huishouden en kosten maken omdat u in het ziekenhuis opgenomen bent door een aanrijding of arbeidsongeval.

Met name bij ernstig letsel als een amputatie of dwarslaesie of blijvende klachten zoals een whiplash of hersenletsel kan er sprake zijn van arbeidsongeschiktheid U krijgt dan niet uw volledige loon betaald. Er ontstaat dan loonschade. En als zelfstandig ondernemer lijdt u ook inkomensschade. Ook deze schadepost valt onder de letselschadevergoeding.

Wilt u ook schadevergoeding eisen op grond van artikel 6:162 BW? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij werken door heel Nederland en helpen u graag bij het verhalen van letselschade na een ongeluk. Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en laat ons weten wat voor ongeluk u is overkomen. Een van onze gespecialiseerde letselschade advocaten neemt dan direct contact met u op!

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren in het claimen van letselschade voor slachtoffers van een ongeval. U vindt ons door heel Nederland met meer dan 15 afspraaklocaties. Dus of u nu op zoek bent naar een letselschade advocaat in Den Haag, een letselschade advocaat in Eindhoven of een letselschade advocaat in Amsterdam, u kunt in heel Nederland gratis bij ons terecht.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Onze letselschade specialisten werken altijd 100% kosteloos voor u. Wij verhalen de kosten van rechtsbijstand namelijk op de aansprakelijke partij. Hiervoor zullen wij de tegenpartij aansprakelijk stellen. Wij brengen dus nooit kosten bij u in rekening!

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Mr. B.M. Telderstraat 7
6842 CT  Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

Amstel
Joop Geesinkweg 901-999
1114 AB Amsterdam – Duivendrecht

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar