Wij helpen gratis bij schade door een huisdier!
Lijdt u letselschade door een huisdier?

Als wij het hebben over schade door een huisdier, dan gaat het vaak over een hondenbeet of kattenbeet. Maar ook een val of trap van een paard kan tot letselschade leiden. De vraag bij schade door een huisdier is wie hier dan aansprakelijk voor is en welke letselschade vergoed wordt. U leest het op deze pagina.

Letselschade verhalen bij schade door een huisdier is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u in dit geval aanspraak maken op de hulp van een gratis letselschade advocaat. Want als iemand aansprakelijk gehouden kan worden voor letselschade, dan zegt de wet dat de redelijke kosten van rechtsbijstand betaald moeten worden.

Onze letselschade advocaten zijn gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van een hondenbeet, kattenbeet of als u letsel over heeft gehouden aan een ongeval met een paard. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos! Bel ons op 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Schade door huisdier, wie is aansprakelijk?

Wie is aansprakelijk voor schade door een huisdier veroorzaakt? Een goede en belangrijke vraag. Want aan een hondenbeet, kattenbeet of trap en val van een paard kunt u ernstig letsel en zelfs blijvend letsel overhouden.

Aansprakelijkheid voor schade door een huisdier veroorzaakt vinden wij in artikel 6:179 BW (Burgerlijk Wetboek). Dit artikel luidt als volgt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.”

Het is dus de bezitter van een hond die bij een hondenbeet aansprakelijk is voor uw letselschade. Dit geldt ook bij een kattenbeet. Bij een trap van een paard of een val van een paard ligt dit net even anders. Ten eerste is de bezitter van het paard aansprakelijk, maar in artikel 6:181 BW staat dat ook de bedrijfsmatige gebruiker aansprakelijk is voor letselschade. Dit betekent dat ook de manege aansprakelijk gesteld kan worden voor de letselschade die u door een val of trap van een paard lijdt. Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Geen verplichte verzekering voor schade veroorzaakt door huisdier

Er geldt geen verplichte schade verzekering voor bezitters van een dier. Voor bijvoorbeeld motorvoertuigen is deze verplichte aansprakelijkheidsverzekering er wel. Het voordeel van een dergelijke verplichte verzekering is dat de tegenpartij altijd verhaal biedt, de verzekeraar neemt immers de schadevergoedingsverplichting van de bezitter van een dier over.

Nu er geen verplichte verzekering is bij aansprakelijkheid voor dieren, is het van belang dat u zich ervan vergewist of de schade door een huisdier gedekt is op een vrijwillige verzekering. Gelukkig zijn de meeste mensen in het bezit van een WA verzekering of AVP verzekering. Deze dekt de schade veroorzaakt door een dier. Maar toch zijn er nog 600.000 gezinnen niet in het bezit van een aansprakelijkheidsverzekering. Vraag daarom altijd goed of iemand verzekerd is tegen aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door een huisdier!

Welke schade wordt vergoed bij schade door een huisdier?

Bent u gebeten door een hond of kat, gevallen van een paard of heeft u een schop van een paard gehad? Wij weten nu dat de bezitter van het dier aansprakelijk is voor de schade door een huisdier veroorzaakt. Maar over welke schade hebben wij het dan bij letselschade?

Letselschade is iets anders dan smartengeld. Een smartengeldvergoeding ziet op de pijnklachten die u aan de hondenbeet of val een paard over hebt gehouden. Maar ook psychische klachten zoals angst voor honden en paarden valt onder het smartengeld. Letselschade is echter een veel ruimer schadebegrip. Onze letselschade vallen ook alle kosten die u als gevolg van het schade- evenement lijdt. Denk aan medische kosten en kosten voor de overname van huishoudelijke taken.

Naast kosten komen ook inkomensschade, pensioenschade en schade als gevolg van een studievertraging voor vergoeding in aanmerking.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wist u dat u bij schade door een huisdier veroorzaakt ook recht op gratis hulp van een letselschade advocaat heeft? Onze letselschade advocaten helpen u graag en zorgen dat u volledig schadeloos gesteld wordt.

Bel voor gratis hulp van een letselschade advocaat 0800 2784626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar