Onze letselschade advocaten verhalen gratis uw letselschade!
Heeft u gebroken tenen door een ongeluk?

Letselschade verhalen bij gebroken tenen

Een val van de fiets, een auto ongeluk of een bedrijfsongeval. Er zijn meerdere oorzaken voor gebroken tenen. Wat te doen bij gebroken tenen en wat als u hierdoor schade opgelopen hebt? Hoe weet u of u gebroken tenen heeft en welke letselschade wordt vergoed als u uw tenen gebroken heeft bij een ongeluk. U leest het op deze pagina.

Hieronder leest u het volgende:

 • tenen gebroken of gekneusd?
 • symptomen gebroken tenen
 • gebroken tenen behandeling
 • aansprakelijk stellen voor letselschade
 • letselschade bedragen

Heeft u letsel opgelopen en wilt u een gratis letselschade advies of direct uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Wij schakelen ook altijd onze medisch adviseur voor u in zodat u de best mogelijke behandeling bij gebroken tenen krijgt die er is!

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button. 1 van onze letselschade specialisten neemt dan contact met u op en gaat direct voor u aan de slag!

Tenen gebroken of gekneusd?

Het lijkt wellicht hetzelfde, maar er is een wezenlijk verschil tussen gekneusde tenen en breuken. Maar hoe weet je nu of je teen gekneusd of gebroken is?

Het verschil tussen een gekneusde teen en een breuk kun je voelen. Is er pijn op de en rondom de aangedane teen? Dan gaat het om een kneuzing. In het geval dat er een gebroken teen is, voel je de pijn enkel op de plek waar de breuk zit.

Oorzaken teenletsel

Een gebroken teen kan diverse oorzaken hebben:

 • u bent gevallen
 • er is iets zwaars op de voet en/ of tenen gevallen, bijvoorbeeld op het werk
 • een beknelling, bijvoorbeeld tijdens een verkeersongeval
 • u heeft zich ergens tegenaan gestoten
 • bij het verstappen

Wat zijn de symptomen van gebroken tenen?

Heb je pijn aan je teen maar twijfel je of er sprake is van een gebroken teen? Dit zijn de symptomen voor gebroken tenen:

 • pijn op de plek van de breuk
 • de aangedane teen of tenen zijn opgezwollen en blauw
 • bewegen van de tenen gaat moeizaam en/ of is pijnlijk
 • een scheefstand van de teen en eventueel een bloedende teen

Behandeling gebroken tenen

U herkent een gebroken teen vaak aan de pijn die u heeft. Ga daarom altijd direct naar een arts met gebroken tenen. Helaas is het vaak onmogelijk om een teen in het gips te zetten. Dit gebeurt soms nog wel met een gebroken grote teen, maar een gebroken kleine teen is onmogelijk in het gips te zetten. Rust is de beste remedie bij een breuk van de teen. Probeer er vooral geen druk op te zetten en leg de voet indien mogelijk zoveel mogelijk omhoog.

Aansprakelijk stellen voor letselschade

In veel gevallen is de gebroken teen het gevolg van een fout van een ander. Dit wordt ook wel een onrechtmatige daad genoemd. U kunt dan de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade die u door het letsel lijdt. Bijvoorbeeld na een aanrijding of als u tijdens het werk uw tenen breekt. Op basis van de bijzondere zorgplicht van de werkgever is deze in bijna alle gevallen gehouden uw letselschade te vergoeden.

Aansprakelijk stellen voor letselschade bij gebroken tenen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. In een aansprakelijkheidsbrief staat belangrijke informatie zoals de namen van partijen, de toedracht van het ongeval en de juridische grondslag voor de aansprakelijkheid. Daarnaast dient er een stuiting van de verjaringstermijn plaats te vinden.

Recht op gratis rechtsbijstand

Aansprakelijk stellen voor letselschade is niet eenvoudig. Daarom is in de wet opgenomen dat als u schade lijdt door een fietsongeluk, scooterongeluk, een auto ongeluk of een bedrijfsongeval, u naast schadevergoeding ook recht op gratis hulp van een letselschade advocaat heeft. Onze letselschade advocaten helpen u graag. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, regelen een voorschot op de letselschade en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Welke letselschade bedragen worden vergoed bij gebroken tenen?

Bij letselschade maakt u kosten en lijdt u schade. Gebroken tenen doen ook veel pijn en wellicht is er rij angst of zijn er andere psychische klachten ontstaan. Hiervoor is de smartengeldvergoeding een compensatie.

De kosten die u bij gebroken tenen kunt claimen zijn onder andere:

 • medische kosten als het verplicht eigen risico
 • reiskosten naar het ziekenhuis en de bedrijfsarts
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • verpleegkosten en verzorgingskosten
 • een honden uitlaat service

Naast kosten wordt ook schade vergoed na een ongeluk als een ander hiervoor aansprakelijk gehouden is. Denk hierbij vooral aan loonschade en inkomensschade als u zelfstandig ondernemer bent. Maar ook schade door een studievertraging komt voor vergoeding in aanmerking.

Contact met een letselschade advocaat

Heeft u vragen over letselschade claimen na een ongeluk of wilt u direct een letselschadeclaim indienen bij de schadeverzekering van de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar