Onze letselschade advocaten leggen het uit!
Hoe lang kun je schade claimen?

Hoe lang kun je schade claimen?

U heeft schade opgelopen als gevolg van een ongeval en wilt letselschade claimen. Maar hoe lang kun je schade claimen bij letsel? Bijvoorbeeld als gevolg van een verkeersongeluk, een ongeval op het werk of een hondenbeet?

Er gelden in Nederland diverse verjaringstermijnen. Binnen deze termijn moet je een letselschadeclaim indienen. Doe je dit niet, dan is het recht op schadevergoeding verlopen en kun je geen letselschade meer verhalen op de aansprakelijke partij. Maar het is sowieso belangrijk om zo snel mogelijk een letselschadevordering in te dienen. Waarom en hoe lang je schade claimen kunt, leest u in deze bijdrage van letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman

Heeft u vragen over hoe lang je schade claimen kunt of wilt u gratis hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade/

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Hoe lang kun je schade claimen na een verkeersongeluk?

Letsel kan het gevolg zijn van een bedrijfsongeval, hondenbeet of verkeersongeluk. Bijvoorbeeld omdat u op de fiets aangereden bent of betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk. Maar hoe lang kun je schade claimen als gevolg van een verkeersongeluk?

Van belang is dat er 2 verjaringstermijnen gelden bij een aanrijding. Een korte verjaringstermijn op grond van de WAM en een lange verjaringstermijn op grond van artikel 3:310 lid 5 BW. Wij bespreken beiden hieronder. Daarna bespreken wij hoe lang je schade kunt claimen na een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Hoe lang kun je schade claimen op de schadeverzekeraar?

In Nederland geldt voor alle motorvoertuigen een verzekeringsplicht. Wordt je bijvoorbeeld in de auto of als fietser aangereden door een auto, dan kun je de aansprakelijkheidsbrief direct naar de schadeverzekeraar sturen van de tegenpartij. Dit staat in de WAM, de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen. In de WAM staat ook hoe lang je schade kunt claimen op de schadeverzekeraar. Deze verjaringstermijn bedraagt 3 jaar, te rekenen vanaf de datum van het auto ongeluk of fietsongeluk.

Wil je de schadeverzekering aansprakelijk stellen, dan dient de aansprakelijkstelling dus tijdig naar de verzekeraar gestuurd te worden. Stuur je deze later dan 3 jaar na het verkeersongeluk in, dan is de zaak verjaart en heeft u geen recht meer op een letselschade vergoeding.

Wilt u zeker weten dat het verzoek om schadevergoeding tijdig ingediend wordt? Vraag dan een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade u te helpen. Wij doen dit graag voor u en altijd 100% kosteloos!

Hoe lang kun je schade claimen op de tegenpartij zelf?

Dient u het verzoek om schadevergoeding te laat bij de schadeverzekering in? Geen nood! U kunt dan altijd nog de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit is de persoon die u aangereden heeft en de bezitter van de auto, scooter of motor die u aangereden heeft. Maar hoe lang kun je schade claimen op de bestuurder van een voertuig of de eigenaar hiervan?

Het antwoord op deze vraag vinden wij in de wet en wel in artikel 6:162 BW en artikel 3:310 BW. Dit laatste wetsartikel gaat over de verjaringstermijn bij letselschade. In artikel 3:310 lid 5 BW staat dat een verzoek tot het betalen van letselschade binnen 5 jaar na het schade- evenement ingediend dient te worden. Dit is alleen anders als een minderjarige een verkeersongeluk overkomt. De verjaringstermijn van 5 jaar begint dan te lopen vanaf het 18e levensjaar.

Hoe lang kun je schade claimen bij een bedrijfsongeval?

Na een bedrijfsongeval kan de werkgever aansprakelijk zijn voor uw letselschade. Dit is het geval als de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Daarnaast is een werkgever aansprakelijk voor schade veroorzaakt door een medewerker en als u tijdens werktijd een verkeersongeluk overkomt. Maar hoe lang kun je schade claimen op de werkgever?

Staat vast dat er sprake is van werkgeversaansprakelijkheid, dan kun je dus de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Dit dient wel te gebeuren binnen 5 jaar na het arbeidsongeval. Maar het is van belang een letselschadevordering zo snel mogelijk in te dienen. Er zijn dan nog getuigen die een getuigenverklaring kunnen indienen. Wacht u te lang met het indienen van een schadeclaim na een ongeluk op het werk, dan kan de werkgever ook stellen dat hij zich niet meer kan verdedigen en kan hij zich beroepen op de klachtplicht die u als slachtoffer van letselschade heeft.

Het is dus belangrijk om na een bedrijfsongeval zo spoedig mogelijk een letselschade claim in te dienen. Wacht u langer dan 5 jaar, dan is er sprake van verjaring van de letselschadevordering en kunt u geen schade meer claimen op de werkgever.

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet

De hond van de visite die u bijt als u of uw kind de hond wilt aaien of een hondenbeet van een hond in het bos. Naast angst voor honden kunt u ook letsel aan een hondenbeet overhouden met schade tot gevolg. Maar wie is nu aansprakelijk voor letselschade door een hondenbeet en hoe lang kun je schade claimen na een hondenbeet?

Wie aansprakelijk is voor dieren is opgenomen in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die een dier veroorzaakt. Bent u dus gebeten door een hond, dan kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Maar hoe lang kun je schade claimen na een hondenbeet?

Het antwoord op deze vraag vinden wij net als bij een bedrijfsongeval in artikel 3:310 van het Burgerlijk Wetboek. De verjaringstermijn bedraagt 5 jaar te rekenen vanaf de dag van de hondenbeet.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Charlotte Stellingwerf
Senior letselschade advocaat

Charlotte heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in het letselschade- en aansprakelijkheidsrecht. Zij staat bekend om haar transparante, energieke en praktische aanpak.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of omdat u gebeten door een hond bent? Indien een andere persoon aansprakelijk is, kunt u gratis aanspraak maken op juridische hulp van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Hoe het kan dat wij u gratis kunnen helpen leest u door op de link te klikken.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar