Uw letselschade advocaat in de Beemster helpt u kosteloos!
Lijdt u schade door een aanrijding of een ongeval op het werk?

Een aanrijding of bedrijfsongeval? Uw letselschade advocaat in de Beemster helpt!

Aangereden door een auto, een bedrijfsongeval of een hondenbeet kan voor veel schade zorgen, net als een val door een gat in de weg. Logisch dat u uw letselschade dan wilt verhalen op de aansprakelijke partij. Maar hoe stelt u iemand aansprakelijk voor uw letselschade en welke schadeposten vallen onder een letselschadeclaim? Vragen waar uw letselschade advocaat in de Beemster hieronder antwoord op geeft.

Wat kan een letselschade advocaat in de Beemster betekenen?

Een ongeval in het verkeer of op het werk gaat u niet in de koude kleren zitten. En een hondenbeet of val door een gat in de weg laat u ook niet koud. Het zijn gebeurtenissen die je hoopt nooit mee te maken. Dan komt daar nog eens bij dat u schade heeft opgelopen. Schade als gevolg van een ongeluk wordt letselschade genoemd. De schade kunt u door middel van een schadeclaim op de tegenpartij verhalen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling.

Is de aansprakelijkheid na een ongeluk met schade eenmaal erkend, dan krijgt u te maken met een letselschade jurist van de aansprakelijkheidsverzekeraar van de persoon die achterop gereden. Of met de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw werkgever bij werkgeversaansprakelijkheid. Deze zal er alles aan doen om de uit te keren letselschade vergoeding laag te houden. Daarom is het fijn als u een belangenbehartiger heeft. Onze letselschade advocaten helpen u graag.

Dit is wat uw letselschade advocaat in de Beemster door u doet:

  • Uitgebreide intake bij u thuis in de Beemster
  • Aansprakelijkstelling opstellen
  • Voorschot op de schadevergoeding regelen
  • Schadeposten letselschade inventariseren
  • Schadestaat opstellen
  • Corresponderen met de verzekeraar
  • Onderhandelen over de schadevergoeding
  • Uw letselschade maximaal claimen

Welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking?

Staat de aansprakelijkheid vast? Dan gaan wij uw letselschade berekenen. Dit doet uw letselschade advocaat in de Beemster door alle schadeposten te inventariseren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten. De 15 meest voorkomende schadeposten bij letselschade zijn:

  • Schade in uw inkomen door arbeidsongeschiktheid
  • Pensioenschade
  • Hulp in het huishouden
  • Mantelzorg
  • Kosten fysiotherapie
  • Verplicht eigen risico zorgverzekeringswet
  • Hulp van een psycholoog bij PTSS
  • Reiskosten
  • Onderhoudskosten huis en tuin
  • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
  • Daggeldvergoeding revalidatiecentrum
  • Verzorgingskosten en verpleegkosten
  • Kapotte telefoon
  • Studievertraging
  • Smartengeld

Verschil materiële schade en immateriële schadeposten

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Inkomensschade, pensioenschade en kosten voor een hulp in het huishouden zijn echter wel op geld waardeerbaar. Dit worden materiële schadeposten genoemd. Bij immateriële schade of beter: “smartengeld” is een berekening nog veel lastiger. Sterker nog, smartengeld berekenen is niet mogelijk! Maar u heeft wel recht op een smartengeldvergoeding. Daarom wordt uw letsel en persoonlijke situatie vergeleken met die van een ander die in het verleden eenzelfde ongeval heeft gehad, bijvoorbeeld omdat ook deze persoon door een hond gebeten is.

Deze “vergelijkbare zaken” vinden wij in de smartengeldgids van de ANWB, het zijn oude zaken uit de rechtsspraak. Smartengeld berekenen is dan ook niet de juiste term, het is eerder smartengeld afleiden uit oude letselschadezaken.

Wat is smartengeld?

Dit is de definitie van smartengeld: “een schadevergoeding voor een slachtoffer van letselschade bestaande uit een vergoeding voor pijnklachten, verdriet, verlies van levensvreugde en psychische klachten als angstklachten.” Daarnaast ziet een smartengeld op ontsierende littekens.

Wat te doen na een aanrijding?

Een auto ongeluk, busongeluk of scooterongeval. Voorbeelden van aanrijdingen waarbij u letsel kunt oplopen zoals nekklachten of hersenletsel. Maar u kunt ook als fietser aangereden worden of op het zebrapad aangereden worden. Bij al deze verkeersongevallen is er recht op een letselschade vergoeding indien:

  • er een aansprakelijke partij is
  • u een schade inzittendenverzekering heeft afgesloten
  • u als fietser aangereden bent of als voetganger.

Auto botsing tussen 2 of meer voertuigen

Een kettingbotsing, kop-staart botsing of een scooterongeval, als u als bestuurder van een motorvoertuig aangereden wordt door een ander motorvoertuig, dan kunt u meestal schadevergoeding vorderen. Bij een achterop aanrijding is namelijk de regel dat de persoon die achterop is gereden aansprakelijk is. Hetzelfde geldt als er een andere verkeersfout is gemaakt. Bijvoorbeeld omdat een stopbord genegeerd is. Omdat alle bij een auto botsing of scooterongeval betrokkenen verplicht verzekerd zijn, kunt u schadevergoeding ontvangen van de WAM- verzekeraar van de tegenpartij.

Soms is er geen sprake van een auto botsing, maar van een eenzijdig auto ongeluk. Er is dan geen aansprakelijke persoon. Is er een svi verzekering afgesloten, dan kunt u toch een letselschade vergoeding vorderen. Bij een svi verzekering (schade vergoeding inzittenden) doet de toedracht van het verkeersongeval niet ter zake en ontvangt u altijd een schadevergoeding.

Heb ik recht op schadevergoeding bij een fietsongeluk?

Ja, bij een fietsongeluk krijgt u altijd (een deel van) uw letselschade vergoed. Minimaal 50% van uw schade wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat u door een motorvoertuig bent aangereden. Dus bij een ongeval tussen fietser en auto of bij een scooterongeluk. Dit wordt de 50% regel genoemd en deze is te vinden in artikel 185 Wegenverkeerswet. Is uw kind aangereden door een auto? De letselschade vergoeding bedraagt voor kinderen tot 14 jaar 100% van de schade.

Bent u als fietser aangereden en heeft u ernstig letsel opgelopen waardoor uw schade hoog is, zoals bij arbeidsongeschiktheid door een ongeluk? Dan kunt u ook 100% van uw schade vergoed krijgen, hiervoor doet u een beroep op de billijkheidscorrectie van artikel 6:101 BW (Burgerlijk Wetboek).

Hetgeen hiervoor voor fietsers in aangegeven geldt ook als u als voetganger aangereden wordt, bijvoorbeeld bij een aanrijding op het zebrapad of als u zelf een verkeersfout maakt.

Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?

De zorgplicht van werkgevers brengt met zich mee dat zij snel aansprakelijk zijn voor schade door een bedrijfsongeval. Bent u bijvoorbeeld met uw hand in machine gekomen of van een ladder gevallen omdat deze stuk of glad was? Dan is de zorgplicht van de werkgever geschonden. Er is dan sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Maar ook bij een heftruck ongeval omdat een collega u met de heftruck aanrijdt is de werkgever aansprakelijk. Op grond van artikel 6:170 BW is een werkgever namelijk aansprakelijk voor fouten van zijn werknemers.

In de praktijk is een werkgever (bijna) altijd aansprakelijk voor letselschade en kunt u een letselschade vordering indienen. De volledige schade dient bij een bedrijfsongeval vergoed te worden.

Door een hond gebeten, wat nu?

Naast dat u een tetanusprik moet halen bij uw huisarts, lijdt een hondenbeet ook tot letsel. Het kan dan gaat om een oppervlakkige hondenbeet, maar ook om ernstig letsel als zenuwletsel of diepe vleeswonden. U bent dan voor korte of langer tijd uitgeschakeld en lijdt schade. Hiervoor is de hondenbezitter aansprakelijk.

Om na een hondenbeet schadevergoeding te vorderen is het belangrijk dat u weet wie de eigenaar is van de hond die u gebeten heeft. Vraag daarom getuigen of zij weten van wie de hond is en verzoek om contactinformatie. Zo kunt u altijd aan uw bewijslast voldoen. U dient namelijk te bewijzen dat 1. u door een hond gebeten bent en 2. van wie de hond is.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in de Beemster?

Brugman Letselschade Advocaten is gevestigd in diverse plaatsen in Noord Holland. Voor letselschade in de Beemster kunt u terecht bij onze letselschade advocaat in Purmerend, een letselschade advocaat in Hoorn of een een letselschade advocaat in Alkmaar. Maar uw letselschade advocaat komt gewoon bij u thuis in de Beemster voor een letsel advies of een intakegesprek.

Bel voor een afspraak met uw letselschade advocaat in de Beemster 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.

 

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat in Purmerend en Letselschade advocaat in Hoorn en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar