Laat uw letselschade kosteloos door ons verhalen.
Zoekt u een letselschade advocaat in Opmeer?

Letselschade advocaat Opmeer

Bent u het slachtoffer van een ongeval in Opmeer? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag. Wij verhalen uw schade in Opmeer als gevolg van een aanrijding, ongeval op het werk of hondenbeet. Ook als u ten val bent gekomen door een slecht wegdek.

In deze bijdrage krijgt u antwoord op vragen als:

 • Wat is letselschade?
 • Wat valt onder letselschade
 • Wie is aansprakelijk
 • Heb ik altijd recht op schadevergoeding
 • Wat kost een letselschade advocaat

Heeft u na het lezen van deze bijdrage nog vragen of wilt u uw letselschade claimen? Onze letselschade advocaten in Opmeer zitten voor u klaar. Bel voor een kosteloos letselschade advies of gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of stuur vul het contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Onze kantoor is gevestigd in Wognum. Maar ook voor een letselschade advocaat in Hoorn en letselschade advocaat in Alkmaar kunt u bij ons terecht!

Wat is letselschade?

Als u door een kop-staart botsing, fietsongeluk of hondenbeet gewond raakt en hierdoor schade lijdt, dan noemen wij deze schade letselschade. Heeft u bijvoorbeeld een ongeluk als fietser meegemaakt, dan dienen alle kosten die hierdoor lijdt vergoed te worden. Denk daarbij aan het verplichte eigen risico op grond van zorgverzekeringswet, reiskosten en kosten voor hulp in het huishouden. Daarnaast vallen inkomensschade en smartengeld onder letselschade.

Wat valt onder letselschade?

Stel iemand heeft een ernstig auto ongeluk meegemaakt en hieraan letselschade overgehouden. Er volgt een ziekenhuisopname van 4 weken en daarna een revalidatietraject. Omdat het slachtoffer botbreuken en nekklachten heeft door het auto ongeluk, komt hij in aanmerking voor fysiotherapie en vervolgens voor een revalidatietraject in verband met whiplashklachten. Hij is als gevolg van de aanrijding arbeidsongeschikt en zijn huishoudelijke taken kan hij niet meer uitvoeren.

De vraag is nu, wat valt onder letselschade? In dit geval is er sprake van arbeidsongeschiktheid. De inkomensschade is een belangrijke schadepost bij letselschade. Daarnaast zijn er medische kosten:

Daarnaast komen ook de kosten voor huishoudelijke hulp voor vergoeding in aanmerking.

Wat is smartengeld?

Indien u bij een ongeluk gewond raakt, heeft u recht op smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk en hoe kun je smartengeld berekenen?

De betekenis van smartengeld is een vergoeding voor meerdere niet op geld te waarderen smart en pijn. Denk hierbij aan nekklachten na een aanrijding, maar ook verdriet om de gevolgen van een auto ongeluk of bedrijfsongeval, zoals bij een dwarslaesie. Smartengeld is ook een vergoeding voor het feit dat u de dingen die u voor het auto ongeluk of de hondenbeet wel kon doen. En het is een letselschade vergoeding voor angstklachten en andere psychische klachten zoals een PTSS.

Smartengeld berekenen is niet mogelijk, want het is niet op geld waardeerbaar. Daarom is er in Nederland een Smartengeldgids. Een verzameling oude rechtszaken waarop deze immateriële schade op wordt gebaseerd.

Wie is aansprakelijk voor mijn letselschade?

Wie aansprakelijk is voor letselschade hangt af van het soort ongeval:

Bij een kop-staart botsing of kettingbotsing is in principe de persoon die bij u achterop rijdt aansprakelijk. Dit is slechts anders als het eerste voertuig zonder reden remt. In het geval van een bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Er is werkgeversaansprakelijkheid als de zorgplicht werkgever geschonden wordt.

Een bezitter van een dier is op grond van artikel 6:179 BW aansprakelijk voor schade veroorzaakt door een hondenbeet. Bent u dus gebeten door een hond, dan kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Bij een gebrekkig wegdek is de wegbeheerder gehouden uw letselschade vergoeding te betalen.

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet? Onze letselschade advocaat in Opmeer helpt u graag en 100% kosteloos! Neem voor gratis juridische hulp bij letselschade contact met ons op. Bel 0229507903 of vul hier uw gegevens in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Letsel door verkeersongeluk Opmeer

Lijdt u letsel door een verkeersongeluk in Opmeer? Ook dan kunnen onze letselschade advocaten u gratis van dienst zijn. Veel voorkomend letsel bij een verkeersongeluk betreft whiplash letsel, maar ook breuken, rugklachten en zelfs hersenletsel en een dwarslaesie kunnen het gevolg van een aanrijding zijn. Daarbij kan het gaan om een fiets ongeluk, een scooterongeluk of een auto ongeluk. In al deze gevallen staan wij u graag bij.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een hondenbeet, verkeersongeval of bedrijfsongeval. Dit doen wij al meer dan 12.5 jaar!

Het hoofdkantoor van Brugman Letselschade Advocaten zit in Wognum in het gemeentehuis. Maar ook voor een letselschade advocaat in Hoorn en een letselschade advocaat in Alkmaar kunt u bij ons terecht, want ook in Hoorn en Alkmaar hebben wij bezoekadressen!

mr. Aniek Waiboer, letselschade advocaat

mr. Aniek Waiboer is als letselschade advocaat gespecialiseerd in het claimen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

De letselschade advocaten in West-Friesland van Brugman Letselschadde Advocaten helpen u in heel de regio. Dus ook voor een letselschade advocaat in Hoogwoud, een letselschade advocaat in Oostwoud of een letselschade advocaat in Winkel kunt u gratis bij ons terecht bij letselschade na een ongeluk.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar