Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Letselschade door een roltrap ongeluk?

Letselschade opgelopen door een roltrap ongeluk

U vindt ze overal, de roltrap. In het winkelcentrum, op Schiphol en het station. Het is handig en snel, maar er kleven ook gevaren aan een roltrap. Want wat als de roltrap opeens stopt en u valt. Of u krijgt een winkelwagen of koffer tegen u op terwijl u op de roltrap loopt. Met andere woorden, u kunt betrokken raken bij een roltrap ongeluk.

Lijdt u letselschade door een roltrap ongeluk, dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. bijvoorbeeld omdat u medische kosten maakt of uw werk enige tijd niet kunt verrichten. Daarnaast is er bij verwondingen of letsel altijd recht op smartengeld.

Wist u dat u bij letselschade door toedoen van een ander altijd recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat heeft? Daarom kunnen de letselschade advocaten van ons advocatenkantoor u altijd volledig kosteloos helpen bij letselschade.

Wilt u ook gratis hulp na een roltrap ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op voor een letselschade advies of intakegesprek bij u thuis of op 1 van onze 15 afspraaklocaties.

Wat te doen na een roltrap ongeluk?

Bent u betrokken bij een roltrap ongeluk en is iemand anders schuldig aan het ongeval, dan kunt u dus aanspraak maken op een letselschadevergoeding. Maar het verkrijgen van een vergoeding voor schade is niet eenvoudig. Zo dient u te bewijzen wat u is overkomen en dat een ander hieraan schuldig is. Want alleen dan kunt u iemand aansprakelijk stellen.

Is er een erkenning van aansprakelijkheid? Dan is het nog nodig dat vast komt te staan dat de schade het gevolg is van het roltrap ongeluk. Dit is vaak best lastig, hoe eenvoudig het wellicht ook lijkt. Het is daarom belangrijk dat u bijgestaan wordt door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Maar wat kunt u al zelf doen om te zorgen dat u uw letselschade vergoed krijgt?

Van belang is ten eerste dat u weet wie uw tegenpartij is. Vraag daarom altijd om een legitimatiebewijs en noteer de volledige naam en geboortedatum. Vul ook een schadeformulier in. Deze is weliswaar bedoelt voor een auto ongeluk, maar kan ook dienst doen bij een roltrap ongeluk. U kunt namelijk de naam van de tegenpartij invullen en diens verzekeringsgegevens. Ook de toedracht kunt u op het schadeformulier kwijt.

Andere tips bij een roltrap ongeluk zijn:

 • vraag getuigen om contactgegeven zodat u later kunt vragen om een getuigenverklaring
 • maak foto’s van de plek van het ongeval
 • ga altijd langs een arts en laat uw letsel documenteren
 • schakel een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor in. Wij kunnen dan direct voor u aan de slag.

Wanneer is iemand aansprakelijk bij een roltrap ongeluk?

De vraag is natuurlijk wel wanneer je iemand aansprakelijk stellen kunt voor letselschade na een roltrap ongeluk. Want aan het vorderen van letselschade zijn wel voorwaarden verbonden. Het moet namelijk gaan om een onrechtmatige daad. Wanneer hier sprake van is werd jaren terug uitgemaakt in het bekende Kelderluik Arrest.

Of je iemand aansprakelijk stellen kunt op grond van een onrechtmatige daad hangt af van een aantal factoren. Deze worden de Kelderluik factoren genoemd. Het gaat daarbij om de volgende factoren:

 • Hoe waarschijnlijk is het dat de vereiste oplettendheid en voorzichtigheid door iemand niet in acht genomen zal worden
 • Wat is de kans dat uit het handelen ongevallen ontstaan?
 • Hoe ernstig kunnen de gevolgen van het roltrap ongeluk zijn?
 • Hoe bezwaarlijk is het om veiligheidsmaatregelen te nemen om letselschade te voorkomen

Er is dus sprake van aansprakelijkheid indien door het handelen van iemand een ongeval ontstaat waarbij ernstig letsel opgelopen kan worden terwijl dit letsel voorkomen had kunnen worden door niet al te bezwaarlijke maatregelen.

Welke letselschade bedragen kun je allemaal vorderen?

Is er een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunt u een schadevergoeding eisen. Daarbij komen voor vergoeding in aanmerking alle gemaakte kosten, schadeposten als inkomensschade en een smartengeldvergoeding.

Onder kosten en schade vallen de volgende letselschadebedragen:

 • loonschade
 • inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • schade door een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname

Smartengeld is een vergoeding voor alle persoonlijke gevolgen van een ongeluk. Daarbij kunt u denken aan angstklachten, psychische klachten en pijnklachten die u aan een ongeluk over hebt gehouden.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar