Onze letselschade advocaten verhalen 100% kosteloos uw schade!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Huizen?

Letselschade advocaat Huizen

Indien u in Huizen een letselschade advocaat zoekt, dan bent u bij Brugman Letselschade Advocaten aan het goede adres. Wij zijn hét advocatenkantoor voor het verhalen van letselschade in Huizen en omstreken. Onze deskundige en ervaren team van letselschade advocaten claimen uw schade op de aansprakelijke partij. Of het nu om een aanrijding, een arbeidsongeval of een hondenbeet gaat, onze letselschade advocaten in Huizen helpen u bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u!

Wat is letselschade?

Als u na een aanrijding, een arbeidsongeval of een hondenbeet gewond raakt of bijvoorbeeld nekklachten overhoudt, dan zult u kosten maken en schade lijden. Bijvoorbeeld het eigen risico en inkomensschade. De schadeposten die u door het ongeluk lijdt, noemen wij letselschade. Daaronder valt ook het smartengeld. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding voor geleden pijnklachten door een ongeluk, angstklachten zoals verkeersangst en psychisch letsel.

Onder letselschade vallen vele soorten schadeposten. Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft en wilt u uw letselschade berekenen laten? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Huizen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Brugman Letselschade Advocaten is niet alleen actief in Huizen, maar hebben ook een letselschade advocaat in Utrecht en letselschade advocaat in Amsterdam waar u een beroep op kunt doen. Wij helpen u graag!

Een kettingbotsing en kop-staart botsing in Huizen

Als u een auto ongeluk is overkomen, dan is de kans groot dat het om een  of kettingbotsing gaat. Het gaat bij een kettingbotsing om 2 auto’s die in botsing gekomen zijn. Zijn er tenminste 3 auto’s bij de aanrijding betrokken geraakt? Er is in dit geval sprake van een kettingbotsing. Omdat bij de aanrijding van achteren 2 auto’s betrokken zijn, kunt u uw letselschade claimen direct bij de autoverzekeraar van het motorvoertuig. Omdat alle motorvoertuigen in Nederland een verplichte verzekering hebben, wordt uw letselschade door deze WAM- verzekeraar vergoed.

Is u een ander soort auto-ongeluk overkomen? Dan geldt het voorgaande ook, uw ontvangt uw letselschade vergoeding van de WAM- verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Als fietser aangereden door een auto, wat nu?

U bent betrokken geraakt bij een fietsongeluk. Fietsers kunnen ernstig letsel aan een fietsongeluk overhouden. Veel voorkomend letsel bij een fietsongeval zijn botbreuken, hersenletsel en nekklachten. Het gaat bij een aanrijding op de fiets vaak om zwaar letsel. De wetgever is zich dit goed bewust. Om deze reden is er een bijzondere regeling van kracht die fietsers en voetgangers bij een aanrijding beschermen. Basis van de regeling is artikel 185 Wegenverkeerswet (185WVW). De uitwerking van deze regeling is te vinden in het Spoorboekje 185. De regeling houdt het volgende in:

 • Bent u aangereden door een motorvoertuig zoals bij een ongeval auto/ fietser? Uw letselschade wordt dan volledig vergoed als het ongeluk te wijten is aan de autobestuurder.
 • Bent u door rood gereden of heeft u ten onrechte geen voorrang gegeven? Dan krijgt u toch een letselschadevergoeding. Ten minste 50% van de schade wordt dan vergoed door de WAM- verzekeraar
 • Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd 100% van de letselschade vergoed, behoudens overmacht.

Bovenop deze regeling kan als u als fietser aangereden bent, er nog een beroep gedaan worden op de billijkheidscorrectie. Bij toepassing van de billijkheidscorrectie wordt alsnog tot 100% van de letselschade vergoed!

Letselschade door eenzijdig ongeval, kan ik letselschade claimen?

Ook bij een eenzijdig ongeval kunt u inderdaad letselschade claimen. Bij een eenzijdig auto ongeluk kunt u als bestuurder letselschade claimen op de schade inzittendenverzekering. Veel automobilisten hebben deze verzekering afgesloten. Passagiers kunnen een letselschade claim indienen door een aansprakelijkstelling of door gebruik te maken van de schade-inzittendenverzekering.

Doorrijden na aanrijding, wie kan ik aansprakelijk stellen?

Is er sprake van doorrijden na aanrijding? Dan is er geen aansprakelijke persoon die u aan kunt spreken. Toch kunt u een letselschade vergoeding claimen na doorrijden na een aanrijding. In de wet staat namelijk dat er een waarborgfonds moet zijn waar slachtoffers van doorrijden na een aanrijding terecht kunnen voor een letselschadeclaim. In Nederland heeft dit waarborgfonds het Waarborgfonds Motorverkeer. U dient wel een aan een aantal eisen te voldoen wilt u in aanmerking komen voor een letselschade vergoeding uit het Waarborgfonds Motorverkeer:

 • de schade moet veroorzaakt zijn door een motorvoertuig
 • u dient binnen 14 dagen aangifte te doen bij de politie van het doorrijden na aanrijding
 • u moet bewijzen dat u bent aangereden door een motorvoertuig (getuigen)

Er geldt wel een eigen risico van € 250,00 bij een beroep op het Waarborgfonds. Wel komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw letselschade, waaronder het smartengeld.

Wat is een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval is sprake als u onder werktijd een ongeval overkomt op de werkplek en u hierbij gewond raakt waardoor u schade lijdt. De werkgever is in principe aansprakelijk voor de schade die u lijdt door een bedrijfsongeval. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Veel voorkomende oorzaken van een bedrijfsongeval zijn:

Helaas kan het ook gaan om een dodelijk bedrijfsongeval. De werkgever is dan verplicht het dodelijke bedrijfsongeval te melden bij de Arbeidsinspectie. Deze doet een onderzoek naar de zorgplicht van de werkgever. Is de zorgplicht van de werkgever geschonden, dan dient de werkgever de overlijdensschade door een dodelijk bedrijfsongeval te vergoeden.

Niet alleen bij een dodelijk bedrijfsongeval moet de werkgever het bedrijfsongeval melden. Deze meldingsplicht bestaat ook indien:

Contact met uw letselschade advocaat in Huizen

Wilt u letselschade berekenen of smartengeld berekenen en/of wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Uw letselschade specialist van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Brugman Letselschade Advocaten werkt ook in Utrecht en Amsterdam. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Utrecht kunt u bij ons terecht!

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar