Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!
Een aanrijding of bedrijfsongeval in Zandvoort?

Letselschade advocaat Zandvoort

Bent u woonachtig in de regio Zandvoort en lijdt u letselschade als gevolg van een aanrijding van achteren of een ongeval op het werk? Of  bent u gebeten door een hond? Met een letselschade advocaat in Zandvoort verhaalt u uw materiële schade en het smartengeld. Een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u ook altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

Als u gewond bent geraakt bij een ongeval, dan heeft u al uw energie nodig om te herstellen van uw letsel. U wilt zich het liefst met niks anders bezig houden dan met uw herstel en niet met het verhalen van letselschade. Wij begrijpen dat. Onze letselschade advocaten in Zandvoort nemen dan ook al uw financiële zorgen uit handen. U krijgt een eigen letselschade advocaat toegewezen die uw letselschade voor u verhaalt. Of het nu om materiële letsels schade gaat, schade door een whiplash of smartengeld, wij zorgen voor een voortvarende afhandeling van uw letselschadeclaim.

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. U krijgt te maken met een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Deze hebben veel kennis in huis en deze letselschade jurist zal er alles aan doen om de schade uitkering zo laag mogelijke te houden. Neemt u echter een letselschade advocaat in de arm, dan zal deze er op toezien dat u de letselschade uitkering ontvangt die u toekomt. Daarbij houdt uw letselschade advocaat in Zandvoort ook rekening met eventuele toekomstige schade. U weet dan zeker dat ook uw toekomstige schade gedekt is.

Letselschade claimen na aanrijding

Letselschade claimen na een aanrijding kan in meer gevallen dat u wellicht denkt. Natuurlijk ontvangt u een letselschade vergoeding als u achterop gereden bent bij een kop-staart botsing of kettingbotsing. Maar ook als er geen aansprakelijke partij is kunt u in veel gevallen aanspraak maken op een letselschade uitkering. Wij leggen het u graag uit!

In Nederland zijn alle motorvoertuigen verplicht verzekerd. Rijdt iemand bij u achterop tijdens een auto ongeval, dan kunt u direct een letselschade claim indienen bij deze WAM- verzekeraar. WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Maar wat nu als u als passagier in een auto zit die betrokken is bij een auto botsing? Dan kunt u altijd een letselschade claim indienen, ook als u als passagier meereed in de auto die de auto botsing veroorzaakt heeft. Passagiers van motorvoertuigen kunnen namelijk gebruik maken van de Schuldloze Derde Regeling. U kunt dan uw letselschade claimen bij de WAM verzekeraar van het voertuig waarin u als passagier meereed.

Bent u aangereden? Bij Brugman Letselschade Advocaten kunt u terecht voor een letselschade advocaat in Zandvoort. Maar u vindt onze letselschade advocaten door heel Noord-Holland. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Haarlem kunt u bij ons terecht!

De svi- verzekering

Als u dus van achteren bent aangereden of u bent letselschade slachtoffer als schuldloze derde, dan kunt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding. Bent u echter betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval of bent u zelf achterop gereden bij een kettingbotsing of kop-staartbotsing? Ook dan is er meestal recht op een letselschadevergoeding en wel op basis van de schade inzittendenverzekering. Voor een letselschade uitkering op grond van deze verzekering doet de toedracht van het ongeval namelijk niet ter zake. Dus ook bij een eenzijdig ongeval of bij een eigen verkeersfout kunt u terecht bij deze verzekeraar.

Als fietser of voetganger aangereden, wat nu?

Een ongeval tussen auto en fiets of op het zebrapad aangereden, als een fietser of voetganger aangereden wordt, dan is er veelal sprake van letsel. U bent immers onbeschermd. Omdat de kans op letsel bij een fietsongeluk of een aanrijding als voetganger groot is, worden deze verkeersdeelnemers extra beschermd door de wet op grond van de 50%- regel en de 100-% regel.

De 50%- regel houdt in dat uw letselschade altijd voor ten minste 50% vergoed wordt als u zelf een verkeersfout maakt waardoor u wordt aangereden. De 100% is van toepassing bij een aanrijding van kinderen tot 14 jaar. Deze categorie kinderen ontvangt altijd een volledige letselschade vergoeding. De enige voorwaarde voor toepassing van de 50%- regel en de 100%- regel is dat er sprake is van een aanrijding tussen een auto en fiets of auto en voetganger dan wel een ander motorvoertuig.

Bent u als fietser aangereden of als voetganger aangereden en ligt de schuld bij het motorvoertuig? Dan ontvangt u natuurlijk 100% van uw letselschade vergoed.

Veel voorkomend letsel bij een aanrijding

Een aanrijding kan vervelend en zelfs soms blijvend letsel veroorzaken. Veel voorkomend letsel bij een aanrijding is:

Whiplash klachten na een aanrijding

Met name bij een kop-staart botsing of een kop-staartbotsing komen whiplash klachten veelvuldig voor. Van een whiplash wordt gesproken als uw hoofd door de klap naar voren en achteren wordt gesleept. Dit gaat met een dermate grote kracht dat u hier nekklachten aan overhoudt. Bekende whiplash symptomen naast nekklachten zijn:

 • Schouderklachten
 • Rugklachten
 • concentratieverlies
 • niet tegen licht kunnen
 • vergeetachtigheid

Een whiplash valt onder de “niet objectiveerbare” klachten. Dit betekent dat het letsel niet op een foto te zien is. Daarom is het bij whiplashklachten na een aanrijding belangrijk dat u direct na een auto ongeval uw letsel meldt bij een de huisarts, op de spoedeisende hulp of bij een fysiotherapeut. Zo voorkomt u discussie over het causaal verband tussen de aanrijding en de whiplash symptomen.

Bedrijfsongeval met letsel in Zandvoort

Bent u op het werk gewond geraakt? Uw letselschade komt dan in de meeste gevallen voor vergoeding in aanmerking. Een werkgever dient er namelijk voor te waken dat zijn medewerkers een ongeval overkomt. Hij moet voorzorgsmaatregelen nemen en toezicht houden. Ook moet hij ervoor zorgen dat de werkplek veilig is. Dit wordt de zorgplicht van de werkgever genoemd.

In de praktijk is de werkgever dan ook meestal aansprakelijk voor de schade van zijn medewerker. Ook bij een verkeersongeval tijdens werktijd.

Veel voorkomende bedrijfsongevallen zijn:

 • val van een steiger
 • heftruck ongeval
 • aanrijding onder werktijd
 • letsel door gebrek machine
 • verdrukkingsletsel
 • fout van een collega

Bij al deze arbeidsongevallen is er in de meeste gevallen sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit betekent dat u aanspraak kan maken op een vergoeding van uw materiële schade en smartengeld.

Het is wel belangrijk dat u het bedrijfsongeval meldt bij de werkgever. U dient namelijk te bewijzen dat u tijdens het werk een bedrijfsongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Een bedrijfsongeval melden is voor de werkgever verplicht als er sprake is van blijvend letsel of een ziekenhuisopname na een ongeval op het werk. Deze melding moet gemaakt worden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag als u betrokken bent bij een bedrijfsongeval. Hij adviseert u over de vraag of u de werkgever aansprakelijk moet stellen en beantwoord al uw vragen. Is uw werkgever aansprakelijk te achten voor uw letselschade, dan zorgt onze letselschade advocaat voor een passende schadevergoeding.

Gebeten door een hond

Meer dan 15 procent van de Nederlandse gezinnen is hondenbezitter. Het gevolg is dat het aantal hondenbeten ook aanzienlijk is. Jaarlijks worden 150.000 mensen gebeten door een hond. Het gaat daarbij soms om een oppervlakkige hondenbeet. Na een dergelijke hondenbeet is een tetanus prik voldoende om infectie te voorkomen. Wel is er bij een hondenbeet altijd recht op een smartengeldvergoeding. Bij meer ernstig letsel door een beet van een hond gaat het vaak om een open wond, zenuwbeschadiging of zelfs blijvende invaliditeit van de arm of een been. De schade door een dergelijke hondenbeet kan enorm oplopen.

Bent u gebeten door een hond, dan is de bezitter van de hond aansprakelijk voor de schade die u door de hondenbeet lijdt. Maar vaak is niet direct duidelijk wie de hondenbezitter is. U dient ook te bewijzen dat u door de desbetreffende hond gebeten bent. Het advies is daarom

 • schrijf contactgegevens van getuigen op
 • vraag de hondenbezitter om een legitimatiebewijs
 • schakel bij onraad altijd de politie in

Uw letselschade advocaat in Zandvoort helpt u graag bij het verhalen van letselschade na een hondenbeet. Wij zorgen dat de hondenbezitter aansprakelijk gesteld wordt en claimen uw letselschade bij de schadeverzekeraar van de bezitter van de hond.

Contact met uw letselschade advocaat Zandvoort

Na een ongeval zit u met veel vragen. Kan ik weer werken, wie betaalt de ambulance en mijn eigen risico? Kan ik een vergoeding krijgen voor mijn buurvrouw die mij verzorgt heeft en mijn huishouden tijdelijk heeft overgenomen? Welke letselschade komt vergoeding in aanmerking en wie betaalt dit? Vragen die een letselschade advocaat voor u kan beantwoorden.

Bent u het slachtoffer van een ongeval en wilt u contact met een letselschade advocaat werkzaam in Zandvoort? Neemt u dan contact met een van onze letselschadespecialisten op via ons gratis telefoonnummer: 0800-2784626. Stuurt u liever een e-mailbericht? Dat kan natuurlijk ook via ons contactformulier. Er is altijd een letselschade advocaat uit de regio Zandvoort aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Friso Brugman is letselschade advocaat in Haarlem en letselschade advocaat in Leiden.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar