Onze letselschade advocaten staat u graag en kosteloos bij!
Een ongeval met letsel in Hollands Kroon?

Letselschade advocaat Hollands Kroon

Als u een ongeval is overkomen, komt er van alles op u af. Het is dan belangrijk dat u bij het verhalen van uw letselschade wordt bijgestaan door een letselschadespecialist. Een letselschade advocaat in Hollands Kroon van Brugman Letselschade Advocaten geniet jarenlange ervaring in het verhalen van schade. Wij claimen uw inkomensschade, medische kosten, en overige kosten en zorgen ervoor dat uw smartengeld berekend en verhaald wordt. Dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u!

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u oploopt omdat u bij ongeluk gewond bent geraakt. Bijvoorbeeld als als gevolg van auto ongeluk, een ongeval op het werk of een hondenbeet. Letselschade bestaat uit materiële schade en smartengeld. Bij materiële schade kunt u denken aan

 • medische kosten
 • reiskosten
 • verlies aan inkomen
 • hulp in het huishouden
 • extra kinderopvang
 • reparatiekosten
 • onderhoudskosten aan uw woning en/ of tuin

Smartengeld is een ander woord voor immateriële schade. Een smartengeldvergoeding ontvangt u voor de pijn en het verdriet dat u lijdt omdat u slachtoffer bent van een ongeval. De juridische term is verlies aan levensvreugde.

Letselschade claimen na een ongeluk

Indien u het letsel oploopt door een ongeval, dan heeft u altijd recht op de letselschade vergoeding bestaande uit materiële schade en smartengeld. De letselschade advocaten van advocatenkantoor Brugman begeleiden u graag bij uw letselschade claim. Daarbij is belangrijk om te weten dat wij ook onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij, u maakt dus geen kosten voor onze rechtsbijstand.

Letselschade advocaat of letselschade bureau?

Sommige mensen kiezen voor een letselschadebureau of rechtsbijstandsverzekeraar om hun letselschade te verhalen. De gedachte is dat dit kosteloos is. Brugman Letselschade Advocaten werkt echter ook kosteloos voor u. Daar komt bij dat onze letselschade advocaten  erkende specialisten zijn op het gebied van letselschade. Kennis die bij letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars vaak ontbreekt.

Brugman is het advocatenkantoor voor de gemeente Hollandskroon. Met kantoren in Wognum en Hoorn is een letselschade advocaat in Hollandskroon dicht bij. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis voor een kosteloos letselschade advies.

Contact met uw letselschade advocaat uit gemeente Hollands Kroon

Woont u in de gemeente Hollands Kroon en heeft u schade als gevolg van een ongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. Wij staan u altijd kosteloos bij. Bij advocatenkantoor Brugman staat een persoonlijke benadering voorop. U krijgt dan ook uw eigen letselschade advocaat uit Hollands Kroon toegewezen.

Bel voor kosteloze rechtsbijstand in Hollands Kroon 0229 507903 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

Een aanrijding in Hollands Kroon

Een ongeval op de A7 of binnen de bebouwde kom, als u bij een aanrijding in Hollands Kroon betrokken bent, dan wilt u uw schade verhalen. Niet alleen van uw auto of fiets als u als fietser aangereden bent, maar ook uw letselschade. Want deze kan flink oplopen. Bijvoorbeeld als u door pijn in de nek na een aanrijding medische kosten heeft of arbeidsongeschikt door het letsel raakt. De vraag is dan: wanneer heb ik recht op een letselschade vergoeding na een aanrijding en welke schadeposten worden vergoed?

Een auto ongeluk in Hollands Kroon

Bij een auto ongeluk gaat het vaak om een achterop aanrijding of kettingbotsing. Bij dit een dergelijke auto botsing ontstaat vaak letsel bestaande uit:

Kop-staart botsing en kettingbotsing

Bent u van achteren aangereden door een andere auto? Dan is deze bestuurder in beginsel aansprakelijk. Omdat iedere auto in Nederland verplicht verzekerd is tegen aansprakelijkheid, zal de WAM- verzekeraar u een compensatie van uw schade betalen. Een letselschade claim indienen kan ook rechtstreeks bij de letselschade verzekeraar. Zowel de materiële schade als het smartengeld maken deel uit van de letselschade uitkering.

Bij een kop-staat botsing gaat het om een auto botsing van achteren tussen 2 auto’s. Bij een kettingbotsing zijn 3 of meer auto’s bij de auto botsing betrokken. In alle gevallen is in principe de achterop rijdende auto aansprakelijk.

Veel voorkomend letsel bij een aanrijding van achteren is whiplash letsel, ook wel een hoog energetisch trauma genoemd.

Wat te doen bij een eenzijdig auto ongeluk?

Is er sprake van een eenzijdig auto ongeluk of bent u achter op gereden? Ook dan kunt u vaak aanspraak maken op een letselschadevergoeding en wel op basis van een schade- inzittendenverzekering, afgekort svi- verzekering. De toedracht van het ongeval is bij een svi-verzekering irrelevant en dus is er altijd recht op een schadevergoeding.

Wat is de bedrijfsregeling schuldloze derde?

De bedrijfsregeling schuldloze derde is een regeling waar op inzittenden en een opzittende een van een motorvoertuig een beroep op kunnen doen voor het verhalen van de schadde die zij door een aanrijding lijden. De toedracht maakt hierbij niet uit. Omdat passagiers en een opzittende geen invloed kunnen uitoefenen op het weggedrag worden zij een schuldloze derde en dient de letselschade altijd vergoed te worden. De letselschade claim kan ingediend worden bij het motorvoertuig waarin of waarop zij meereden.

De integrale tekst van de bedrijfsregeling schuldloze derde vindt u hier.

Als fietser aangereden, heb ik altijd recht op een schadevergoeding?

Ja, als u als fietser aangereden bent, dan hebt u altijd recht op een schadevergoeding. Het maakt daarbij niet uit of u door toedoen en een ander of door een eigen fout op de fiets aangereden bent. Op grond van artikel 185wvw (Wegenverkeerswet) is er altijd recht op een vergoeding van letselschade na een fietsongeluk. De enige voorwaard is dat het gaat om een ongeval auto fietser of tussen een fiets en ander motorvoertuig.

Bent u aangereden door toedoen van een fout van een ander? Dan dient uw schade onvoorwaardelijk vergoed te worden. Bij eigen schuld aan het ongeval ontvangt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Deze regeling staat bekend als de 50%- regel. Met toepassing van de billijkheidscorrectie kan dit percentage oplopen tot 100%. Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd 100% van de geleden letselschade vergoed. Dit wordt de 100%- regel genoemd.

Waar heb ik recht op als ik als voetganger aangereden ben?

Wat geldt voor als u als fietser aangereden bent, geldt ook voor een aanrijding als voetganger. Bent u als voetganger aangereden, bijvoorbeeld omdat als gevolg van een aanrijding op het zebrapad? Dan ontvangt u altijd ten minste 50% van de schade die u door dit ongeluk lijdt vergoed door de letselschade verzekeraar van de tegenpartij.

Waar heb ik recht op na een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval is sprake als u gewond raakt op uw werk. Bijvoorbeeld door een ongeval op de bouw, een steigerongeluk of een heftruckongeval. Als u door het bedrijfsongeval letsel oploopt, dan dient uw werkgever op te komen voor de schade die u door het letsel oploopt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Als letselschadeslachtoffer van een arbeidsongeval hoeft u enkel te bewijzen dat u een ongeval op het werk is overkomen en dat u door het bedrijfsongeval letsel heeft opgelopen. Vaak staat dit wel vast, zeker als er getuigen zijn. Vervolgens dient de werkgever aan te tonen dat hij aan zijn zorgplicht als werkgever heeft voldaan. Hierin slaagt een werkgever in de regel niet.

Door een hond gebeten: letselschade claimen na een hondenbeet

Een bezitter van een dier is aansprakelijk voor schade veroorzaakt door het dier. Dit staat in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Het kan dan gaan om een val van een paard of een schop van een paard. De meeste schade door dieren wordt echter veroorzaakt door een hondenbeet. Bent u door een hond gebeten? dan dient de hondenbezitter uw letselschade te vergoeden. De meest hondeneigenaren zijn voor aansprakelijkheid verzekerd. U ontvangt uw schadevergoeding dan betaald door deze letselschadeverzekeraar.

Contact met uw letselschade advocaat in Hollands Kroon

Lijdt u schade door een aanrijding, een bedrijfsongeval of een hondenbeet en wilt u de letselschade na een ongeluk verhalen? Neemt u dan contact op met een letselschade advocaat in Hoorn, uw letselschade advocaat in Wieringerwerf, uw letselschade advocaat in Kreileroord of andere plaats in Hollands Kroon. Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade advocaat Aniek Waiboer

Aniek Waiboer is een van de 10 letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten.

 

Brugman Letselschade Advocaten werkt door heer West-Friesland en de kop van Noord-Holland. Dus ook voor een letselschade advocaat in Slootdorp of een letselschade advocaat in de gemeente Medemblik kunt u bij onze letselschade advocaten terecht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar