Onze letselschade advocaten helpen 100% kosteloos!
Wat te doen bij een ongeluk op Schiphol?

Letselschade claimen na aan ongeluk Schiphol

Een ongeluk op Schiphol kan bestaat uit een verkeersongeluk op weg naar of bij Schiphol. Maar ook op Schiphol zelf kunt u letselschade aan een ongeluk overhouden. Bijvoorbeeld door de roltrap, een kar die tegen u aankomt of door een andere oorzaak. De vraag is dan wie aansprakelijk is bij een ongeluk Schiphol.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij een ongeluk op Schiphol. Wist u dat wij u in bijna alle gevallen gratis kunnen helpen bij letselschade? In het Burgerlijk Wetboek is namelijk opgenomen dat kosten van rechtsbijstand onder de schadevergoeding vallen. Zo kunnen wij u dus altijd geheel kosteloos helpen bij letselschade.

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 2784626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Een ongeluk op Schiphol of onderweg naar Schiphol

Rijdt u naar Schiphol, dan is de kans groot dat u via de A4 rijdt of de Schipholtunnel gebruikt. Op deze wegen vinden veel verkeersongevallen plaats. Van een kop-staart botsing tot een kettingbotsing omdat iemand de file te laat ziet. U kunt dus op maar ook een ongeluk naar Schiphol krijgen. De vraag is dan wie er aansprakelijk is voor de geleden letselschade.

Aansprakelijkheid voor een auto ongeluk is opgenomen in artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat schuldig aan een aanrijding de persoon is die een fout gemaakt heeft. Hierbij kunt u denken aan het ten onrechte niet verleden van voorrang waardoor u een ongeluk naar Schiphol is overkomen, Maar wanneer iemand schuldig is aan een ongeluk en dus ook aansprakelijk is voor de letselschade wordt veelal beantwoord door wettelijke bepalingen:

 • artikel 19 Reglement verkeerstekens en verkeersregels: “De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.”
 • artikel 5 Wegenverkeerswet: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.”

Op grond van deze wetsbepalingen is dus onder andere aansprakelijk voor een ongeluk bij Schiphol de bestuurder die onvoldoende achterstand houdt en hiermee een kop-staart botsing veroorzaakt. Daarnaast is ook de bestuurder aansprakelijk die zich gevaarlijk gedraagt in het verkeer. Bijvoorbeeld iemand die veel te hard rijdt.

Bent u dus slachtoffer van een ongeluk op Schiphol, dan ontvangt u een schadevergoeding als u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt.

Een ongeluk op Schiphol zelf

U kunt ook op Schiphol zelf een ongeluk krijgen. Bijvoorbeeld een ongeluk op Schiphol omdat een ander met zijn koffer tegen u aankomt en u hierbij gewond raakt. Of een defecte lopende band, een aanrijding door een kar of omdat u valt over iemand zijn of haar koffer.

Wat er ook voor ongeluk op Schiphol gebeurd, het is logisch dat u als gevolg van een ongeluk letselschade claimen kunt. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat onder andere wat de toedracht van een ongeval is, wie schuldig aan het ongeluk op Schiphol is en wat de letselschade bedragen zijn.

Of iemand aansprakelijk is voor schade opgelopen tijdens een ongeluk op Schiphol, hangt van de concrete omstandigheden van het geval af. Deze omstandigheden worden getoetst aan de zogeheten ‘Kelderluik criteria.” Dit zijn een aantal criteria dien bepalen of er wel of niet sprake is van een onrechtmatige daad. Deze Kelderluik criteria zijn:

 • Is het waarschijnlijk dat de vereiste oplettendheid en voorzichtigheid niet in acht zullen worden genomen?
 • Hoe groot is de kans dat hieruit een ongeval ontstaat?
 • Hoe ernstig zijn de gevolgen van dit ongeval?
 • Is het  bezwaarlijk om veiligheidsmaatregelen te nemen?

Is er sprake van een onrechtmatige daad? Dan dient de aansprakelijke partij uw letselschade vergoeden.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Is het ongeluk op Schiphol te wijten aan een fout van een ander? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Een letselschadevergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade wordt ook wel morele schadevergoeding of smartengeld genoemd. Voorbeelden van materiële letselschade bedragen zijn:

 • loonschade
 • inkomensschade van een ondernemer
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • kosten voor overname van huishoudelijke taken
 • reiskosten
 • kosten voor onderhoud in en rondom het huis
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • reparatiekosten en vervangingskosten

Naast deze materiële letselschade bedragen is er recht op smartengeld na een ongeluk op Schiphol. Uw letselschade advocaat van ons advocatenkantoor legt het u graag uit en helpt u een zo hoog mogelijke schadevergoeding te eisen.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar